Acasă Jurnalul Bucurestiului Personalitati Cursuri pe subiecte extreme şi incitante cu Bruno Medicina

Cursuri pe subiecte extreme şi incitante cu Bruno Medicina

170
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Am început să vă scriu acum două zile despre Bruno Medicina, trainerul italian care s-a îndrăgostit de România. Să aflăm ce fel de traininguri ţine Bruno. Stilul său de abordare este unul extrem de direct, prietenos şi tranşant. Face notă distinctă de trainerii la 4 ace, al căror rimp este preţios şi care fac tam-tam că au pus pe internet 10 minute cu ei la un training susţinând cine ştie ce tips /tricks.

Bruno ţine prelegeri şi seminarii gratuit pentru stundenţii români, pe tot felul de subiecte provocatoare, de genul “cum să construieşti o sectă” “războaiele între sexe”, “teoria jocurilor”, “spargere de cărămizi”, “mers pe cărbuni încinşi”, în care prezintă fără jenă aceleaşi principii pentru care firmele plătesc onorarii impresionante. Ore întregi cu materiale video de training se găsesc pe YouTube şi Google Video.

 

firewalkingBruno este de altfel şi un om extrem de modest, în ciuda atâtor realizări profesionale şi a unei acoperiri mediatice în creştere, mai ales cu ocazia evenimentelor de mers pe cărbuni încinşi (vezi imagini), inclusiv în cadrul Salonului Naţional de Psihologie (SNP). Ca un chirurg, se concentrează asupra lucrurilor care ţin de o organizare cât mai bună a evenimentului susţinut. Vă invit să citiţi articolul din Gândul despre seminarul de mers pe cărbuni încinşi pe care l-a ţinut Bruno Medicina în faţă la Sala Palatului din Bucureşti în toamna lui 2007, în cadrul Salonului Naţional de Psihologie.

Am ales acest articol pentru că surprinde foarte bine ceea ce transmite Bruno ca mesaj, oamenilor, astfel că odată ce a ajuns la un asemnea grad de control mental încât să meargă pe cărbuni încinşi, ceea ce face este să ofere şi celor interesaţi să urmeze un asemenea drum instrumentele pentru a-şi crea propriul lor drum.

Practic, oricine este interesat, poate descoperi extrem de multe materiale despre şi de el pe internet, fiind un autor activ atât în domeniul dezvoltării personale (autor a numeroase articole) cât şi în domeniul dezvoltării profesionale şi organizaţionale, iar lista updatată cu linkuri la munca lui se găseşte pe site-ul său: www.brunomedicina.com/ro

Bruno comentează într-un alt articol pe marginea situaţiei românilor expulzaţi din Italia pentru că au fost catalogaţi ca infractori de către statul italian şi despre cum se reflectă aceasta asupra celorlalţi români:

<<Sunt un italian care se plimba de multi ani prin Romania, si citesc cu mare tristeta articole si comentari despre cele intamplate: uni cauta un pretest sa acuze pe romani, alti pe italieni, cineva incearca sa se faca propaganda, cineva acuza politicieni, alti oricum incearca sa scoate un profit de imagine oarecare.

Adevarul este ca toata povestea asta era foarte previzibile, partidele italiene de dreapta au avertizat pe cat se poate dar, de la o parte la alta ii s-a inchis gura tringand “razistilor!!”.Si acum a inceput circul obisnuit de aruncare de vina si descarcarea raspunderii. Cu Italia, infractorii rromi au gasit raiul pe pamant, ajungand intr-o tara unde poti sa furi, sa omori, sa violezi, si oricum gasesti un cretin ideologizat care iti va lua aparare si va spune ca de fapt societatea este vinovata. Nu stiu ce sa spun, daca as avea o solutie poate as primi premiu nobel.[…]”

PS Daca va consoleaza cu ceva, cand eu ma duc in Germania, SUA, Japonia, si spun ca sunt italian, replica imediata si inevitabila este: “italia? ah, mafia, padrino, corleone,…” Asa, ca idee…>>

Copleşită de multitudinea informaţiilor care se găsesc despre acest maestru al dezvoltării persnale, mărturisesc că oricine îşi doreşte a învăţa de la el o poate face urmând rezultatele unei simple căutări pe internet. Parcurgându-i articolele, precum şi înregistrările video cu traininguri, mi-am dat seama cum în fiecare dintre noi se găseşte un diament interior care aşteaptă să strălucească.

Ştefan Alexandrescu

consultant în strategie de comunicare şi resurse umane

discerne.wordpress.com


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here