Acasă Jurnalul Bucurestiului Religie De ce AU MODIFICAT in editiile noi ale BIBLIEI cei 666 de...

De ce AU MODIFICAT in editiile noi ale BIBLIEI cei 666 de talanti cu 660 de talanti?

141
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 8
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  8
  Shares

Comparatie cu ce scria in BIBLIA din 1688

Vor tipari o Biblie neadevarata. Ei (se pare ca e vorba de evreii fariseici, n. aut.) vor scoate tot ce nu le convine. Nu vor sa fie invinovatiti (14 martie 1989).


Mălin:

Deja au început să modifice biblia. În biblia ortodoxă online în loc de şase sute şaizeci şi şase de talanţi de aur.au trecut şase sute şaizeci de talanţi de aur.
http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=68&cap=10

Sfântul Paisie Aghioritul spunea: „Sfantul Evanghelist Ioan stia ce va face diavolul, precum si proorocii au proorocit ca-L vor vinde pe Hristos pentru “treizeci de arginti” (Zaharia 11, 1-13;), ca-L vor adapa cu otet (Ps. 68, 22), ca-I vor imparti hainele (Ps. 21, 19). Cu 2000 de ani in urma s-a scris in Apocalipsa ca oamenii se vor pecetlui cu numarul 666. “Cine are pricepere sa socoteasca numarul fiarei; caci este numar de om. si numarul ei este sase sute saizeci si sase” (Apoc. 13,18). Pentru evrei numarul 666 este simbolul economiei. Evreii, precum se arata in Vechiul Testament, au pus impozit concret neamurilor pe care le-au supus in diferite razboaie. Impozitul anual era de 666 talanti de aur (3 Regi 10,14 si 2 Par. 9,13). Acum, ca sa supuna toata lumea, pun iarasi acest numar de impozit vechi, care se leaga de trecutul lor slavit. De aceea nu vor sa-l inlocuiasca cu alt numar. Adica 666 este simbolul lui mamona. L-au luat de la greutatea aurului – nu stiau aceasta ce o spune Sfantul Ioan in Apocalipsa – dar nu inceteaza sa fie mamona. Evanghelia insa spune: “sau Hristos sau mamona“. “Nu puteti sluji lui Dumnezeu si lui mamona” (Mt. 6,24).”

Ar fi bine să ne procurăm acum cât se mai poate biblia sinodală de la 1914.
De asemenea trebuie procurate cărţile bisericeşti cât mai vechi (Liturghierul, Utrenier, Vecernier, Idiomelar, Octoihul mic sau Catavasierul, Octoihul mare, Triodul, Penticostarul, Mineiele, Antologhionul Sf Evanghelie, Apostolul, Psaltirea, Ceaslovul mare, Tipicul bisericesc, Acatistierul, Vieţile Sfinţilor pe tot anul, Cazania, Molitfelnicul, Aghiazmatarul, Penticostarul Mic, Panihida, Arhieraticonul, Liturghier de strană) fiindcă şi pe aceste au început să le modifice.


Cristian:

Foarte bine sintetizat, Mălin, ”Pentru evrei numărul 666 este simbolul economiei.” – este simbolul lor, al puterii financiare ajunse la apogeu. De aceea sunt astăzi cămătari, mai ales, ca să strângă iarăși averea lumii în mâinile lor. Deci ce este 666? Simbolul lui mamona, după cum spui.

Ce vor ei să facă până la urmă? Să croiască o lume, după socoteala lor, în care totul să fie controlat și raționalizat. Nu degeaba ne servesc zilnic ”evanghelia” lor la televizor: productivitate, randament, eficiență. Într-o lume condusă după această ”evanghelie”, cei ”nefolositori”, bătrânii, săracii și toți care nu sunt de folos sistemului, creștinii, bolnavii (vezi sindromul Down), care nu aduc ”plus-valoare”, nu cresc GDP-ul… cei care nu sunt și nu vor să fie parte din sistem, trebuie să dispară. Vor un socialism ”științific”, în care fiecare va primi din resurse atât cât i se va calcula și va depune un efort atât cât se va stabili. Deja, ici-colo, se face deja propagandă să fie omorâți cerșetorii, săracii, bătrânii. Toate însă se vor face cu acordul majorității populației. Toate aceste schimbări radicale din societate vor fi făcute cu consimțământul și participarea poporului satanizat. Și vor spune în sinea lor că fac un bine…

Deci, la final, aici se despart apele, Dumnezeu sau mamona (societatea lor din care l-au alungat pe Dumnezeu). Chiar și din cei care merg regulat la biserică, și nu sunt puțini, care la vedere par creștini, se vor da sistemului fără împotrivire. Deși părem a fi mulți credincioși, când se va da semnalul și vor trece la fapte, din milioanele, care astăzi fac pelerinaje, nu știu câți vor rămâne.


Comentariu saccsiv:

Intr-adevar la editia on line http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=68&cap=10 avem:

3 Regi 10,14

Greutatea aurului care i se aducea pe fiecare an lui Solomon era de şase sute şaizeci de talanţi de aur

Insa la 2; Par. 9,13 inca scrie:

Greutatea aurului care i se adusese lui Solomon într-un an era de şase sute şaizeci şi şase de talanţi de aur.

Iata si ce putem citi la http://www.sfantascriptura.com/Biblia_Bucuresti_1688.pdf adica editia din 1688:

A IMPARATILOR, A TREIA, CAP X, 14

Si era cumpanitura aurului ce au venit la Solomon intr-un an 666 talanzi de aur

CARTEA A DOUA, PARALIPOMENON, CAP IX, 13

Si era trasul aurului carele I s-au adus lui intr-un an 666 talanzi de aur


Preluat de pe blog-ul lui saccsiv


Raspandeste cu incredere
 • 8
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  8
  Shares

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here