De ce urasc Romania?

  920
  3
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  • 11
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
   11
   Shares

   

  de Tudor Bicoi

   

  Suna destul de dur sa spui ca iti urasti tara,  dar in cazul meu e in mare masura adevarat. E o ura izvorata din prea multa iubire, din prea multa durere si dezamagire.
  De 22 de ani sper, si de tot de atunci sufar pentru ca fiecare zi e o dezamagire.
  De ce urasc Romania? Pentru ca nu invata nimic din greseli, pentru oamenii ei plini de prejudecati si ifose. Pentru Botezatu, Gigi Becali, Tonciu, Zavoranu, pentru toate curvele si toti tampitii care tin prima pagina a ziarelor cu nimicniciile lor cotidiene.
  O urasc pentru non valorile ridicate prin expunere repetata la rangul de modele sociale.
  Urasc Romania pentru manelizarea la care s-a lasat supusa in ultimii ani. Pentru lipsa de respect fata de lege, care e vazuta ca un lucru bun, pentru smecheria care a devenit o calitate “Lasa ba ca ala e smecher, nu te pune tu cu el”.
  Urasc Romania pentru si lenea care e sport national. Ne declaram ca un popor de oameni harnici, dar campul sta nemuncit, iar visul oricarui roman de rand e sa lucreze la stat pe o leafa buna, unde eventual sa poata faca si niste smecherii din care sa-si rotunjeasca veniturile si sa devina milionar peste noapte.
  Urasc Romania pentru intoleranta oamenilor, care nu pot sa accepte posibilitatea unei pareri diferite de cea a lor. In Romania handicapatii sunt niste paria si au un singur drept, acela de a fii umili si umiliti. Nu mai vorbim de minoritatile sexuale, ca nu exista in Romania, pentru ca toti barbatii romani s-au nascut super macho chiar si atunci cand tot aerul din jurul lor miroase a gay.
  Urasc Romania pentru lipsa de responsabilitate, pentru faptul ca  vina e tot timpul la altii. Arunc gunoiul pe jos pentru ca nu e bun primarul; Nu muncesc pentru ca oricum guvernul ma plateste prost;Totul merge prost in tara din cauza turcilor, ca ne-au cotropit acum 400 de ani si a rusilor ca ne-au facut comuniti.
  Suntem lasi si schimbam barca de cate ori simtim ca ia apa, oricum scuza e ca suntem smecheri. (Vezi razboaiele mondiale) Avem un invatamant penibil, dar insistam ca e extraordinar. O treime din colegii mei de liceu avea dificultati cu tabla inmultirii, cititul si scrisul. Profesorii in facultati predau acelasi cursuri cu zecile de ani si sunt tinuti in functii pana ies la pensie, toate astea  indiferent de calitatea lor.
  Urasc Romania pentru  ca acolo gunoiului se ascunde sub pres, si se zice ca s-a  facut curat. Ne bucuram ca ne-au plecat tiganii in Franta sau Italia, pentru ca avem o problema mai putin, dar cand suntem admonestati sarim cat colo de parca am fii fete mari si totul ar fi o noutate.
  Nasterea celui mai mic lucru dureaza dublu la noi,  pana si roata trebuie reinventata. De 20 de ani nu suntem in stare sa aplicam nici un model dovedit ca functional, pentru ca e trebuie  mosit si  alterat ca sa fie mai usor exploatat de smecherii cu gulere albe.
  Urasc Romania, pentru lipsa de demnitate. Ne lasam calcati in picioare de sefi, si suntem convinsii  ca fara marinimia lor am fi morti de foame, de parca n-am avea nici o valoare si suntem cu totii tinuti de mila in pozitiile pe care le ocupam.
  Urasc Romania pentru clasa ei politica, formata de 20 de ani din acceasi oameni, fii lor si prietenii fiilor lor. Aceeasi oameni care se rotesc parca intr-un joc al scaunelor muzicale, iar la fiecare 4-8 ani sunt vazuti ca salvatorii patriei, ca peste 4 ani sa fie aruncati ca fiind rai.
  Ar fi multe de spus, dar am obisit deja. Tuturor celor care nu se regasesc in cele spuse de mine le cer scuze, dar cata vreme nu spui nimic, nu schimbi nimic. Celorlalti le spun treziti-va, altfel o sa continuam sa ne irosim generatie dupa generatie. Vina e tuturora nu exclusiv a guvernului, turcilor sau rusilor.


  Raspandeste cu incredere
  • 11
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
   11
   Shares

  3 COMENTARII

  1. Urasc tara asta de cand m-am nascut. N-are cum sa fie vorba de dezamagire, iubire prea multa , e doar dispret fata de romani care sunt corupti, imbecili, mitocani, urati dar cu fitze, multi dintre ei, lipsiti de mila si de bun simt, de educatie. Sa piara tara asta, eu n-am putut avea o viata normala aici.

  2. Am avut si momente memorabile ,realizari savarsite prin forte proprii. O familie frumoasa educata am .De acord cu mine insa locuim intr-o societate care nu prea e de acord cu principiile mele (fie vorba intre noi ,sunt principii elementare pentru o functionare normala si civilizata) Locuiesc intr-un bloc comunist unde am vecini care isi scot mobilierul pe scara (au trecut 7 ani si tot acolo este) unde in momentul in care s-a facut o renovare (pardon modernizare) s-a vopsit identic bej jos, alb sus, plintele negre .Mirosul puternic de urina cateilor este permanent ,ei ies cu cateii pe locul de joaca pentru copii .Acolo e adunarea toate blocurile acolo se duc unde se joaca copilasii .M-am luat de o femeie (civilizat normal) am fost uimit de reactia ei….a doamnei.Tiganii rascolesc gunoaiele ghenele arata de parca ar fi sustrase din filmele indiene cu saracie gen: Slumdog millionaire.Cai carute,batai intre tigani,betivi si caini ,caini caini.Asta inseamna 3 minute de la etajul 4 pana la masina.De acolo incepe alta poveste… Nu sunt o persoana slaba,doar am renuntat la lupta pe car enu o pot duce. Si dupa toate acestea de ce nu sunt fericit ? Cum s aiubesti romanii ? Gunoaiele efectiv acopera asfaltul si mirosul este oribil si in parcare vezi numai audi,bmw,merc,etc.etc. E clar… nu mai insist ca-mi creez singur emotii de repulsie.Am renuntat la prieteni ,deoarece unii aveau certificat de handicapat ca sa parcheze acolo peste tot si altele.Sunt singur…. printre romani.Ce te faci ?

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here