Acasă Jurnalul Bucurestiului Informatii Digi24.ro : A început protestul transportatorilor.

Digi24.ro : A început protestul transportatorilor.

69
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 Sute de mașini blochează Piața Victoriei

Circulaţia rutieră va fi restricţionată, joi, în Capitală, între orele 5:00 şi 17:00, pentru mitingul transportatorilor, care au anunţat că vor protesta în Piaţa Victoriei faţă de tarifele mari ale asigurărilor auto obligatorii.

politist trafic dirijeaza

ACTUALIZARE 10.20: De asemenea, și pe bulevardul Iuliu Maniu se circulă cu dificultate. În zonă, sunt mai multe echipaje de poliție care asigură fluidizarea traficului. Polițiștii vor rămâne pe bulevardul Iuliu Maniu până la sfârșitul protestului transportatorilor pentru a nu se crea ambuteiaje.


ACTUALIZARE 10.15: În nordul Capitalei se circulă cu dificultate din cauza protestului transportatorilor.


ACTUALIZARE 10.09: Șoseaua Kiseleff este blocată și în zona Piața Victoriei se circulă pe două benzi.

În total, 400 de taximetre și camioane protestează de la ora 09.00 dimineața înfața Guvernului.

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR), Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT), Asociaţia Operatorilor de Transport Rutier Apulum şi Asociaţia Patronală a Transportatorilor Europa 2002 (APTE2002) au decis să continue protestul din 15 septembrie.

„Există riscul ca tarifele la camioane după înghețare să ajungă la 18.500 de lei, noi solicităm ca tarifele să fie raportate la ceea ce a fost prezent în raport, pentru toate categoriile de vehicule. Azi, ASF la ședința din Parlament nu a venit cu o soluție tehnică raportată la aceste noi modificări ale ordonanței pe care noi încă nu am văzut-o. Dacă unii au renunțat la proteste nu înseamnă că putem renunța toți la proteste în contextul în care nu avem nimic palpabil și există riscul să trecem în mai rău. Noi ne dorim să avem clar o poziție asumată și din partea ASF și a Guvernului că aceste tarife vor fi cele normale pentru toate categoriile de vehicule. La ora 5.00 este intrarea în București, între 09.00-15.00 protestăm în Piața Victoriei și alte 20 de orașe. Acum nu avem un material concret, nu avem asumat tariful, nu avem nimic, nu putem să ne bazăm pe nimic și să demobilizăm transportatorii”, a spus Augustin Hagiu, președintele de onoare al FORT, miercuri, la Digi24.

În schimb, Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), una din cele două patronate care au renunţat la protest, consideră că a obţinut de la Guvern tot ceea ce a cerut şi că nu mai există motive pentru protest.

„Din punctul meu de vedere, protestele sunt suspendate până vedem normele ASF. Noi pe roți oricând ne putem deplasa. Ținând cont că înghețarea tarifului este de șase luni, cred că în 60 de zile ASF trebuie să iasă cu norme foarte clare. Parlamentul are acum datoria să scoată o lege clară. Asta e doar o OUG. Sperăm să nu fie ciuntită în Parlament”, a spus președintele COTAR la emisiunea 24 de minute.


ACTUALIZARE 8:40: Unul dintre protestatari explică ce îl nemulţumeşte:


protest trasportatori taxiuri victoriei

ACTUALIZARE 8:00 Peste 150 de camioane şi mai bine de 200 de taxi-uri s-au adunat deja în faţa Guvernului. Aceştia vor continua să vină în Piaţa Victoriei, acolo unde se anunţă proteste între orele 9:00 şi 15:00.

 

Brigada Rutieră a Capitalei anunţă că, între orele 9:00 şi 15:00 va avea loc, în Piaţa Victoriei, o adunare publică, precizând că între orele 5:00 şi 7:00 sunt aşteptate să ajungă la protest mai multe vehicule din provincie. Acestea vor veni din zonele Autostrada A1 – Liceul Industrial nr. 8, Autostrada A2 – Policolor, DN1 – Fântâna Mioriţa, DN2 – Parcul Plumbuita.

„Mijloacele de transport vor fi parcate sub îndrumarea efectivelor Brigăzii Rutiere, în funcţie de ocuparea spaţiului în Piaţa Victoriei, pe Şoseaua Kiseleff, între Piaţa Victoriei şi Piaţa Presei Libere (zona centrală)”, precizează poliţiştii.

Începând cu ora 5:00, circulaţia va fi restricţionată pe Şoseaua Kiseleff, de la Piaţa Arcul de Triumf până la Piaţa Victoriei şi de la Piaţa Arcul de Triumf până la Piaţa Presei, permiţându-se permanent circulaţia pe Strada Arhitect Ion Mincu.

De asemenea, circulaţia va fi resistematizată, începând cu ora 5:00, prin asigurarea traficului pe două benzi pe sens în faţa clădirii Guvernului, între Bulevardul Aviatorilor şi Calea Victoriei, respectiv Bulevardul Lascăr Catargiu.

Traficul rutier se va desfăşura pe Calea Victoriei, Bulevardul Ion Mihalache, Strada Buzeşti şi Bulevardul Lascăr Catargiu.

Între orele 15:00 şi 17:00, participanţii şi autovehiculele vor părăsi zona, menţionează poliţiştii, care mai spun că restricţiile se vor aplica pâna la ora 17.00.

Citiţi şi:

Replica şefului ASF în scandalul RCA

Tariful RCA, înghețat șase luni. Măsurile adoptate de Guvern


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here