Acasă Jurnalul Bucurestiului Informatii Digi24.ro : A treia zi de proteste antiguvernamentale

Digi24.ro : A treia zi de proteste antiguvernamentale

63
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Este a treia seară de proteste anti-PSD. Oamenii s-au adunat în faţa Guvernului, iar poliţiştii încep să închidă străzile care duc spre Palatul Victoria. Proteste sunt şi în alte oraşe din ţară.

8

Galerie FOTO – INQUAM PHOTOS – Octav Ganea

www.digi24.ro vă ține la curent cu toate evenimentele legate de protest, atât pe site, cât și pe pagina de Facebook a Digi24, unde puteți vedea transmisiuni LIVE din Piața Victoriei.


Citiţi şi:

FOTO VIDEO. Mii de oameni participă la proteste în marile oraşe

UPDATE 00.30. Un bărbat aflat printre protestatarii care au plecat duminică seară în marş spre Palatul Parlamentului a fost identificat ca fiind una dintre persoanele care au contribuit la violenţele de vineri seară de la mitingul diasporei din Piaţa Victoriei. El a fost scos din mulţime de către jandarmi, la întoarcerea coloanei de manifestanţi în faţa Guvernului, şi a fost dus la secţia de poliţie pentru verificări.

Tânărul protestatar a fost luat din coloana de manifestanţi pentru a fi legitimat, spre nemulţumirea mai multor participanţi la protest care l-au urmat. După ce a fost legitimat, jandarmii i-au făcut, în stradă, o percheziţie corporală, după care l-au urcat într-o dubă a Jandarmeriei şi au plecat cu el.

Martori care au asistat la momentul în care bărbatul a fost extras din mulţime au declarat că acesta i-a întebat pe jandarmi de ce s-au îndreptat asupra lui, susţinând că nu a făcut nimic care să justifice gestul forţelor de ordine.

După ora 22.00, peste 300 de oameni au plecat încolonaţi pe Calea Victoriei, însoţiţi de jandarmi, însă la scurt timp ei s-au întors.

UPDATE 23.00. Protestatarii care au plecat din Piaţa Victoriei merg spre Parlament. Sunt însoţiţi de jandarmi şi de poliţişti de la Rutieră care nu s-au opus acestei acţiuni.

UPDATE 22.20. După ora 22.00, peste 300 de oameni au plecat încolonaţi pe Calea Victoriei, cu tobe şi vuvuzele, ei fiind însoţiţi de jandarmi.

UPDATE 22.00. Un bărbat care ar fi avut un comportament suspect a fost scos de forţele de ordine din mulţime, informează Jandarmeria Bucureşti. El va fi dus la secţia de poliţie pentru legitimare şi pentru luarea măsurilor care se impun.

Potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei Bucureşti, câţiva protestatari le-au atras atenţia forţelor de ordine că în mulţime se află un bărbat care are un comportament suspect. Jandarmii l-au scos din zona protestului pe bărbatul de aproximativ 35 de ani.

UPDATE 21.00. La ora 21.00, protestatarii au aprins lanternele telefoanelor mobile, au huiduit şi au strigat “Demisia”.

Protestul se desfăşoară în continuare paşnic.

Zona din Piaţa Victoriei în care se desfăşoară protestul a fost delimitată prin garduri de către jandarmi pe partea dinspre clădirea Guvernului.

Traficul a fost restricţionat pe Şoseaua Kiseleff către Piaţa Victoriei, de la intersecţia cu strada Arh. Ion Mincu şi pe bulevardul Aviatorilor, de la intersecţia cu strada Arhitect Ion Mincu, precum şi pe Şoseaua Buzeşti către Piaţa Victoriei, pe strada Paris şi pe Bd. Lascăr Catargiu.


Manifestanţii s-au strâns în faţa sediului Executivului după ora 17.00, unii dintre ei însoţiţi de copii. Este a treia zi consecutiv de proteste.

La această oră, în piaţă continuă să vină oameni în grupuri mari.

Oamenii strigă “Demisia”, suflă în vuvuzele şi agită steaguri, iar unii dintre ei au venit împreună cu copiii lor. Protestul se desfăşoară paşnic.

Zona din Piaţa Victoriei în care se desfăşoară protestul a fost delimitată prin garduri de către jandarmi pe partea dinspre clădirea Guvernului.

Traficul a fost restricţionat pe Şoseaua Kiseleff către Piaţa Victoriei, de la intersecţia cu strada Arh. Ion Mincu şi pe bulevardul Aviatorilor, de la intersecţia cu strada Arhitect Ion Mincu, precum şi pe Şoseaua Buzeşti către Piaţa Victoriei şi pe strada Paris.

“Nu putem da înapoi! Nu după ce PSD-ALDE a utilizat un aparat de represiune împotriva propriilor cetăţeni pe care, chipurile, îi guvernează şi le apără drepturile. Este inacceptabil, incalificabil şi nu putem rămâne impasibili. Rămânem în stradă până la căderea Guvernului Dăncilă! Plecaţi până nu moare cineva!”, scrie pe pagina de Facebook a evenimentului.

Aceasta este a treia zi consecutiv de proteste.

Zeci de mii de oameni au cerut demisia Guvernului şi sâmbătă. Protestul s-a desfăşurat paşnic, oamenii au scandat “Demisia” şi “Nu vă fie frică, românii se ridică”, au suflat în vuvuzele şi au agitat steaguri, iar unii dintre protestatari au venit cu flori pe care le-au împărţit jandarmilor. Printre cei care au oferit flori forţelor de ordine a fost şi filosoful Mihai Şora. La manifestaţie au participat şi membri PNL, printre care Ludovic Orban. Potrivit ISU Bucureşti-Ilfov, 12 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, două fiind duse la spital, însă fără să fie vorba de agresiuni. Câteva mii de persoane au protestat sâmbătă seară şi în mai multe oraşe din ţară – la Iaşi au ieşit în stradă peste 10.000 de oameni, la Timişoara au fost peste 8.000 de manifestanţi, iar la Sibiu aproximativ 5.000.

Şi vineri, când a fost anunţat un miting anti-guvernamental al românilor din diaspora, au participat zeci de mii de oameni. Au avut loc, însă, incidente extrem de violente pe tot parcursul protestului – unele persoane au forţat gardurile în zona din faţa Guvernului şi au aruncat cu diverse obiecte, în special sticle de plastic, iar scutierii au intervenit cu grenade cu gaze lacrimogene şi cu tunul cu apă.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here