Opinia Buzaului : După 11 ani de demersuri fără niciun rezultat

  77
  0
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  După 11 ani de demersuri fără niciun rezultat / Localnicii din Florica, gata să blocheze ,,intersecția groazei“ de pe DN2 E85

  de Monica BĂNICĂ

     Este una dintre cele mai periculoase intersecții din județul Buzău și, frecvent, aici se petrec accidente, multe dintre acestea grave, care cu siguranță ar putea fi evitate sau măcar reduse semnificativ dacă s-ar lua niște măsuri care sunt la îndemână și nu necesită nici cheltuieli mari, nici echipe numeroase de lucrători.

  Cu toate acestea, pe DN2E85, la intersecția cu drumul spre Florica, evenimentele rutiere se succed în continuare, fără ca demersurile făcute de 11 ani pentru soluționarea acestei probleme extrem de grave de către autoritățile locale  din comuna menționată să primească soluționarea așteptată. Mai exact, pe DN2E85, la intersecția cu șoseaua spre Florica, zona nu este semnalizată corespunzător, în pofida unui trafic intens către  București. Nu există indicatoare de presemnalizare, care să arate din timp conducătorilor auto că urmează un drum la stânga. În zonă se circulă cu viteză mare, iar șoferii, în multe situații, îi observă prea târziu pe cei care urmează să vireze pe drumul către Florica, ceea ce determină numărul mare de accidente și tamponări din această zonă periculoasă.

  Potrivit precizărilor făcute de Ion Zaharia, primarul comunei Florica, „nu este familie în comună în care să nu fie cineva care a avut de suferit de pe urma acestei intersecții atât de periculoase, iar lumea este revoltată că, de atâția ani, nu s-a rezolvat problema. Facem demersuri din anul 2005, dar fără niciun rezultat”. Primarul spune că s-a adresat tuturor instituțiilor județene care ar avea atribuții în soluționarea acestei situații grave, la Prefectură, Poliție, Drumuri Naționale Buzău, ajungând și la nivel central, respectiv la Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR).

  Contabila Primăriei, victima celui mai recent accident din ,,intersecția groazei“

  ,,Toate demersurile noastre nu au rezolvat nimic. Cei de la nivel județean au înaintat cererea la CNADNR, de unde ni s-a comunicat că nu se poate interveni să se modifice proiectul așa cum este el acum. Au urmat alte demersuri la nivel central și, în final, în luna iulie 2015, ni s-a spus de către CNADNR că se caută o soluție tehnică, așa că noi așteptăm această soluție tehnică de mai bine de un an și tot nimic, iar accidentele se produc în continuare”, a declarat Ion Zaharia. El a menționat că ultima victimă a ,,intersecției groazei“ este chiar contabila Primăriei Florica, implicată într-un accident produs luni, 26 septembrie. Aceasta a suferit răni la cap, iar mașina pe care o conducea a fost serios avariată, după ce a fost lovită puternic din spate de un autoturism care rula cu 140 km pe oră.

  „Ceea ce se întâmplă aici este crimă cu premeditare“

   ,,Lumea este îngrozită să folosească această porțiune de drum atât de periculos. Ceea ce se întâmplă aici este crimă cu premeditare”, este de părere primarul din Florica, decis să meargă mai departe pentru a rezolva această situație. Acesta spune că, în scurt timp, începe strângerea de semnături de la locuitorii comunei și se va recurge la proteste și la  blocarea intersecței din zonă  de către localnici, astfel încât, într-un final, să atragă în acest mod atenția celor responsabili, măcar prin revolta populației din Florica.

  Printre soluțiile care ar putea diminua semnificativ producerea de accidente rutiere în această zonă pe care localnicii din Florica o evită cât pot, se numără crearea unei benzi sau a unui refugiu, de pe care să se poată vira stânga sau măcar punerea de marcaje longitudinale, de presemnalizare pe șosea, care să avertizeze din timp conducătorii auto cu privire la faptul că urmează un drum la stânga spre care pot vira unii dintre participanții la trafic.

  De asemenea, situația a fost confirmată și de reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, care au precizat că, la rândul lor, au propus să se realizeze o bandă suplimentară. Deocamdată, nici în acest caz nu s-a primit răspuns.


  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here