Acasă Jurnalul Bucurestiului Anchete Evenimentul Zilei : ÎNCĂ O ÎNFRÂNGERE pentru Kovesi !

Evenimentul Zilei : ÎNCĂ O ÎNFRÂNGERE pentru Kovesi !

103
1
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  3
  Shares

 ACHITARE pentru avocata Alinei Bica. PRIMA REACȚIE DURĂ a acesteia după ce a învins SISTEMUL- New Alert !

Autor: Theodora Sutiu
O nouă înfrângere pentru Codruța Kovesi. Continuă lanțul achitărilor din dosarele considerate extrem de grele într-o perioadă tulbure a justiției din România. Mai exact, avocata Alinei Bica și a lui Daniel Dragomir, Laura Vicol, a fost achitată marți seară după ce, acum doi ani, a fost reținută de DNA pentru 24 de ore. Laura Vicol, avocat din Baroul Bucuresti, a fost trimisă în judecată pentru favorizare a faptuitorului, complicitate la exercitarea fara drept a unei profesii sau activitati si fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata. După o perioadă extrem de tensionată, avocata Laura Vicol a avut pe pagina sa de Facebook, o primă reacție după vestea achitării.

Aceasta atacă  și cu mai multă înverșunare sistemul de justiție din România, despre care spune că a umilit-o pentru o faptă care nu era penală. Decizia a fost pronunțată de judecătoarea Risantea Găgescu, cunoscută pentru achitarea Marianei Rarinca și poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile.

Avocata Laura Vicol: „Mi-e milă de Kovesi, în interiorul ei este o femeie nefericită”

Într-un interviu acordat Evz, Laura Vicol a vorbit despre hibele sistemului de justiție, dar și despre faptul că, în ciuda a ceea ce s-a întâmplat, îi este milă de șefa DNA.

„Sincer, îmi este milă de ea, cu toate că știu că nu are nevoie de mila mea. Cred că în interiorul ei este o femeie nefericită. Că e bolnavă de putere, e clar. Este machiavelică pentru că este în situația omului care nu are nimic de pierdut, nu are familie, nu are copii. E pur și simplu singură pe drumul ei, nu o afectează nimic din ceea ce i s-ar putea întâmpla. Și atunci merge exact ca un buldozer, rade tot, nu contează dacă sunt și flori printe buruieni, calcă totul în picioare”, declara avocata.

Mesajul avocatei șefei DIICOT după ACHITARE

„După 2 ani şi jumătate de umilinţă, stres, lacrimi, râsete în barbă ale celor frustraţi, am fost trasă de urechi (avertisment) pentru o fapta care nu era penală la momentul săvârşirii ei şi achitată pentru restul. Evident, pretenţiile absurde ale Baroului Bucureşti au fost respinse.

Magistrata atrage atenția asupra altor cazuri care sunt mult mai grave și critică aspru clasa politică și legile lor de „carton”. „Trăim zile în care ne bucurăm că nu s-a întâmplat mai rău, când privim neajutoraţi la conducători de carton care promit legi şi răspunderi dar îşi mint poporul privindu-l în ochi, zile în care dreptatea a devenit o utopie. Justiţie şi în căruţă şi în teleguţă…În rest, viaţă este un miracol!”. Laura Vicol: „ RUŞINE să va fie, VOUĂ celor care mai PUTEŢI FACE ceva dar VĂ E FRICĂ”

Când a început lupta avocatei Vicol cu DNA

În aprilie 2016, procurorii Direcției Naționale Anticorupție au trimis-o în judecată pe avocata Laura Vicol (fostă Voicu) din Baroul București pentru favorizare a făptuitorului, complicitate la exercitarea fără drept a unei profesii sau activități și fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată. În același dosar, a fost deferit justiției Niculae Learciu, pentru exercitare fără drept a unei profesii sau activități și uz de fals, în formă continuată.

Potrivit unui comunicat al DNA Laura Vicol (fostă Voicu), deși cunoștea că Niculae Learciu nu deține calitatea de avocat, l-a ajutat să exercite fără drept această profesie, prin aceea că i-a pus la dispoziție împuterniciri avocațiale care atestau calitatea sa și care i-au permis să îndeplinească unele sarcini și activități specifice acestei profesii, și anume să participe, fără drept, la acte de urmărire penală în dosare aflate în instrumentarea DIICOT sau DNA.


Raspandeste cu incredere
 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  3
  Shares

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here