EximBank finanţează Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti cu 88 de milioane de lei

  43
  0
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  Mai mulţi bani pentru investiţiile şi proiectele din Sectorul 4

  EximBank  și  Sectorul 4 al Municipiului București au semnat un acord de finanțare în valoare de 88,33 milioane de lei, după ce banca a fost desemnată câștigătoare pentru acest lot,  în  cadrul licitației organizată recent de autoritatea publică locală.

  Acordul de împrumut reprezintă soluția financiară la care Sectorul 4 al Municipiului București a apelat pentru refinanţarea unor împrumuturi interne în valoare  de  aproximativ  183,4  milioane  lei, din care anterior  în  2009, aferent acestui lot, au fost finanţate proiecte care au vizat modernizarea și reabilitarea sistemului rutier precum și extinderea rețelei de apă și de canalizare, toate fiind finalizate.

  „Pentru noi este important să sprijinim autoritățile publice în demersul lor de a crea cadrul dezvoltării economico-sociale la nivel local și ne bucurăm că, în acest caz, am reușit să venim cu o ofertă competitivă care ne-a poziționat ca partener pentru optimizarea lichidităților financiare ale Sectorului 4 al Municipiului Bucureşti. Avem istoricul unor bune colaborări cu autoritățile publice locale și ne dorim să creștem expunerea  pe acest segment, să avem o implicare proactivă în proiectele de dezvoltare locală și regională,  mai ales că, avem capacitatea  de a propune produse și servicii special structurate, cu ajutorul cărora proiectele administraţiilor locale pot deveni realizabile”, a declarat Traian Halalai, președintele executiv al EximBank.

  Semnarea acestui acord de împrumut oferă Sectorului 4 al Municipiului Bucureşti mai multă flexibilitate în utilizarea finanțelor locale, prin reducerea costurilor și relaxarea plăţilor la împrumuturi bancare pe termen mediu, permiţând astfel implementarea unor noi proiecte de investiții.

  “Sectorul 4 are nevoie în acest moment de o abordare administrativă axată în primul rând pe urgenţe şi pe priorităţi foarte bine definite. Pentru aceasta, fiecare proiect generat de autoritatea locală trebuie să fie viabil, realist, perfect adaptat nevoilor  stringente  ale cetăţenilor, dar şi finanţat pe măsură. Am optat astfel pentru o refinanțare a serviciului datoriei, operațiune în urma căreia să realizăm economii și disponibilizări de fonduri, care, ulterior, vor fi alocate programelor de investiţii prioritare pentru comunitatea noastră. Suntem încântați că reușim să atingem acest obiectiv,  dată fiind oferta  EximBank ”, a afirmat  Daniel Băluță, Primarul Sectorului 4 al Capitalei.

  Consultantul financiar al Sectorului 4 al Municipiului Bucureşti în această tranzacție a fost firma de consultanță TUD Business Consulting, specializată în oferirea de servicii financiare precum și de instrumente de analiză și previziuni financiare.

  „Acest proiect, care va fi adăugat în portofoliul nostru alături de cele ale altor 20 de mari clienți, mare parte dintre ei autorități publice  locale, a fost o provocare pentru noi ţinând cont de dimensiunea împrumutului (capacitatea de absorbţie a pieţei interne) şi corelarea economiilor vs maturităţi (scenarii) diferite de 10 ani/15 ani necesare lichidităţii financiare, căreia i-am putut răspunde dată fiind experiența noastră acumulată pe parcursul a 10 ani în tranzacții specifice de finanțare a autorităților publice locale”, a afirmat Mihai Tudorancea, managing director în cadrul firmei de consultanță.

  EximBank  se  implică  activ  de aproape 25 de ani în susţinerea şi promovarea  mediului  de  afaceri  românesc,  sprijinind  proiectele  companiilor locale.  În urma  reajustărilor  direcţiilor  de  acţiune,  realizate în timp pentru adaptarea  la  evoluţiile  economice,  EximBank are în prezent capacitatea de a propune  segmentului  corporate,  un  portofoliu  de  produse  și  servicii  atractive pentru  orice tip de societate comercială, fie că este IMM sau companie mare, derulează tranzacţii internaţionale ori se adresează pieţei interne.

   

  Pentru detalii:                   Miruna Lebedencu                  [email protected]

  www.eximbank.ro

  021/405.30.90

  Purtător de cuvânt                           [email protected]

  021/335.00.06


  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here