Expoziția “In memoriam – Dan Moisescu”,pe simezele Muzeului Naţional al Satului “Dimitrie Gusti”

1
423
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

Sondajul nostru

Din dorinta de a cunoaste intentia actuala a cititorilor nostri, privind participarea la vot si modul in care ati vota actualele partide parlamentare, va rugam sa raspundeti la urmatorul sondaj:

View Results

Loading ... Loading ...

Marele praznic al Acoperământului Maicii Domnului de pe 1 Octombrie a fost un bun prilej pentru deschiderea a doua expozitii pe simezele Muzeului Naţional al Satului “Dimitrie Gusti”.

Sala STAHL, expozitia : “Porţile cerului”;

Sala de Sticlă, expozitia : “In memoriam – Dan Moisescu”,organizata de Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” în parteneriat cu Asociatia Filiala Arta Religioasa si Restaurare a UAP a Uniunea Artiștilor Plastici din România .

Intre cele 2 expozitii s-a desfasurat la Muzeu si Adunarea Generala Extraordinara pentru alegerea Presedintelui Comisiei Profesionale a AFAPRR a UAP din ROMANIA, dupa trecerea la cele vesnice a doamnei Teodora Ianculescu Spataru. In calitate de amic , dar si de consilier al Comitetul Director al Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a Uniunii Artiștilor Plastici din România, o felicit pe Irina Sava pentru functia lumeasca in care a fost aleasa.Axios-Vrednica este!

Expozitie Dan Moisescu 1
afis expozitie – In memoriam DAN MOISESCU

La vernisajul expoziției “In memoriam – Dan Moisescu” au participat personalitati unanim apreciate din breasla “zugravilor de subtire” si a restauratorilor :Maestrul Nicolae Sava, Maestra Cristiana Calinescu Fodor, Maestrul Viorel Grimalschi si familia de pictori, iconari şi restauratori Maria Popescu-Dragomir si Grigore Popescu-Muscel, dar si multi alti artisti, un numeros public .

Expozitie Dan Moisescu 2
Foto 2: Un mesaj cald si emotionant a adresat celor prezenti Mandita Moisescu, sotia domnului Dan Moisescu.
Expozitie Dan Moisescu 3
Foto 3: Maestri Grigore Popescu-Muscel si Mihai Dumitru

Au vorbit despre importanta evenimentului , dar si a valorii umane si profesionale a domnului Dan Moisescu : doamna Conf. Univ. Dr. Paula Popoiu, director general al Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” , domnul Florin Neacshu, istoric, manager de proiecte si comunicare AFAPRR si UAP din ROMANIA, Maestrul Grigore Popescu-Muscel, Maestra Cristiana Calinescu Fodor (care i-a fost si profesor indrumator la stagiul de pictura din nou) , Dr. Irina Sava, care tocmai fusese aleasa Presedintele Comisiei Profesionale a Asociatia Filiala Arta Religioasa si Restaurare a UAP a Uniunea Artiștilor Plastici din România , in cadrul Adunarii Generale Extraordinare.Un mesaj cald si emotionant a adresat celor prezenti Mandita Moisescu, sotia domnului Dan Moisescu , comemorat printr-o expozitie de inalta tinuta.

Expozitie Dan Moisescu 4
Foto 4: doamna Conf. Univ. Dr. Paula Popoiu, director general al Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” , domnul Florin Neacshu, istoric, manager de proiecte si comunicare AFAPRR si UAP din ROMANIA, Maestra Cristiana Calinescu Fodor (care i-a fost si profesor indrumator la stagiul de pictura din nou), criticul de arta si jurnalist RRC :Dr.Roxana Pasculescu
Expozitie Dan Moisescu 5
Foto 5: doamna Conf. Univ. Dr. Paula Popoiu, director general al Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” , domnul Florin Neacshu, istoric, manager de proiecte si comunicare AFAPRR si UAP din ROMANIA, Maestra Cristiana Calinescu Fodor (care i-a fost si profesor indrumator la stagiul de pictura din nou), criticul de arta si jurnalist RRC :Dr.Roxana Pasculescu, Maestrul Grigore Popescu-Muscel.

Dan Moisescu a contribuit în calitate de tehnician restaurator, sub îndrumarea unora dintre cei mai reprezentativi restauratori români, la repunerea în valoare a mai multor monumente istorice, amintim pe scurt cateva: Biserica Batiştei – Bucuresti (restaurator Raluca Ceicu), Biserica Sf. Nicolae – Scheii Brasovului (restaurator Ioana Zărnescu), Biserica Sâmbăta de Jos – Făgăraş (restaurator Ioana Zărnescu), Catedrala Greco- Catolică din Blaj (restaurator Nicolae Sava), Biserica Mânăstirii Lainici – jud. Gorj (restaurator Grigore Popescu), precum si pictura din nou la Biserica din Homoraciu(pictor Cristiana Calinescu Fodor, care i-a fost si profesor indrumator la stagiul de pictura din nou).

Expoziţia va putea fi vizitată în perioada 1 – 25 octombrie 2015, de miercuri până duminică, între orele 10.00 – 18.00, în Sala de Sticlă, Şos. Kiseleff nr. 30.

A consemnat pentru Jurnalul Bucurestiului: Claudiu Victor Gheorghiu , pictor iconar, istoric, consilier al Comitetul Director al Asociatia Filiala Arta Religioasa si Restaurare a UAP AFAPRR a Uniunii Artiștilor Plastici din România.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here