Expozitia "Reverentia" : ZuZu Caratănase la galeria Contemp

0
96
Raspandeste cu incredere
 • 35
 •  
 •  
 • 5
 •  
 •  
 •  
 •  
  40
  Shares

Articolul face parte din ciclul ”La pas prin galeriile bucurestene”, rubrică infiintată de mine si consacrată deja, din luna Mai 2015, in ziarul Jurnalul Bucurestiului.

Afis
Afisul expozitiei

 

A avut loc pe 20 iunie 2018 vernisajul expozitiei “Reverentia” , cu lucrări pe simeze semnate de ZuZu Caratănase. Mi-a plăcut această galerie proaspătă pe piata de profil bucuresteană. Dacă mi-a suscitat interesul galeria, inseamnă că voi prezenta, in limita timpului meu disponibil, expozitiile organizate acolo, fie că au sau nu ca parteneri media ziarul Jurnalul Bucurestiuluisi agentia de presă Intell News (al căror Senior Editor sunt). Expoziția este deschisă în perioada 20 iunie- 26 iulie 2018. Adresa galeriei Contemp: Strada George Vraca, nr. 7, iar proprietarii galeriei sunt doamna Oana Maria Grazia, domnii Topik Beyer si Robert Ponovescu.

 

IMG_0001
Galeria Contemp: Strada George Vraca, nr. 7, Bucuresti, inainte de vernisaj
IMG_0003
Galeria Contemp: Strada George Vraca, nr. 7, Bucuresti, inainte de vernisaj

 

“Zuzu Caratănase urmărește teme, nu subiecte. Acolo unde cei mai mulți graficieni descriu, el declamă cu vitalitate, bucurie, emoție și siguranță în exprimare. Desenul său precis și întru totul controlat dobândește noi valențe în relație cu lemnul pe care este realizat. Gândite pentru acest material, liniile și punctele însumează o expresivitate aparte prin însăși operațiunea de săpare a lor. O reverenţă în faţa artei, făcută cu şi prin mijloace artistice.”

Mihai Plămădeală, curator al expozitiei “Reverentia”

 

1 e
Artistul ZuZu Caratănase, deputatul PNL de Tulcea, George Șișcu si Mihai Plămădeală, critic de artă si curator al expozitiei “Reverentia”

 

La vernisajul de ieri au fost prezenti foarte multi artisti, scriitori, prieteni ai artistului. Au prezentat expozitia si au vorbit despre artistul ZuZu Caratănase : Alexandru Pugna si Gheorghe Popa, Secretari de stat in Ministerul Culturii și Identității Naționale; deputatul PNL de Tulcea, George Șișcu; Petru Lucaci, presedintele Uniunii Artiștilor Plastici din România si Alexandru Ghilduș, presedinte de onoare al UAP din România; Mihai Plămădeală, critic de artă si curator al expozitiei “Reverentia”.

Am apreciat faptul că ZuZu Caratănase mi-a multumit public, pentru prezenta acolo ca jurnalist cultural, dar el stie că are in mine mai mult decât atât, un prieten si un camarad artist.

 

1 c 2
Artistul ZuZu Caratănase, doamna av. Magdalena Enescu; Alexandru Pugna si Gheorghe Popa, Secretari de stat in Ministerul Culturii și Identității Naționale; deputatul PNL de Tulcea, George Șișcu; Petru Lucaci, presedintele Uniunii Artiștilor Plastici din România ; Mihai Plămădeală, critic de artă si curator al expozitiei “Reverentia”; Topik Beyer si Robert Ponovescu, proprietarii galeriei Contemp

Expoziţia “Reverentia” : ZuZu Caratănase la galeria Contemp, film de Claudiu Victor Gheorghiu

 

Pe ZuZu Caratănase, pe numele lui real Răzvan-Constantin Caratănase, l-am prezentat de mai multe ori cititorilor, atât in Jurnalul Bucurestiului, cât mai ales in pagina de cultură a Intell News. Cu el am pornit proiectul meu pentru Intell News intitulat „Portret de artist” , pe 11 aprilie 2017, in episodul intitulat ” Portret de artist: ZuZu CARATĂNASE- gravor prin definiție”.

https://www.intellnews.ro/portret-de-artist-zuzu-caratanase-gravor-prin-definitie/

 

ZuZu CARATĂNASE pe numele lui real Caratănase Răzvan-Constantin (n. 14 mai 1985, Tulcea) este un artist-gravor român de origine aromână.

A absolvit Universitatea Națională de Arte din București, Licență (2004-2008), Master (2008-2010) și Doctor în Arte Plastice și Decorative (2010-2014) cu titlul tezei: Gravura ca artă majoră. In 2016 a fost ales membru pentru teritoriu al Consiliului Director al Uniunii Artiștilor Plastici din România.

1 c 1
Artistul ZuZu Caratănase

 

 

Articol, film si fotoreportaj de : Claudiu Victor Gheorghiu , artist vizual, istoric; Senior Editor si coordonator al paginilor de Cultură pentru ziarul Jurnalul Bucurestiului si pentru agentia de presă Intell News; afilieri: membru Asociatia Filiala Artă Religioasă si Restaurare a UAP din România : AFAPRR a Uniunea Artiștilor Plastici din România totodată consilier media si al Comitetului Director al AFAPRR, membru al Consiliului Director al Visarta(Societate de gestiune colectivă a drepturilor de autor în domeniul artelor vizuale), 21-22 iunie 2018

cvg 1 de galeria Contemp
Claudiu Victor Gheorghiu la vernisaj, credit foto: galeria Contemp

 

 


Raspandeste cu incredere
 • 35
 •  
 •  
 • 5
 •  
 •  
 •  
 •  
  40
  Shares