Filmul Felix si Meira, propunerea Canadei la Premiile Oscar

  160
  0
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  Lungmetrajul Felix si Meira, in regia lui Maxime Giroux , a fost proiectat miercuri, 30 septembrie, la Cinema Studio, in cadrul Festivalului Filmului Evreiesc Bucuresti. Filmul este propunerea Canadei la Oscarul pentru cel mai bun film intr-o limba straina, editia 2016, a anuntat recent Telefilm Canada.
  Proiectia, prezentata de criticul de film Mihai Fulger, are loc cu sprijinul Ambasadei Canadei la Bucuresti.

  Felix si Meira, cu Martin Dubreuil si Hadas Yaron in rolurile principale, prezinta povestea neobisnuita de dragoste ce se infiripa intre doua suflete pierdute, care locuiesc in acelasi cartier, dar care traiesc in lumi diferite. Filmul este marele castigator al editiei de anul trecut a Toronto International Film Festival. Nascut in 1976 la Montreal, Maxime Giroux a regizat scurtmetraje, videoclipuri si reclame. In 2006, filmul sau, Les Jours, a castigat premiul pentru Cel Mai Bun Scurtmetraj la Festivalul International de Film de la Toronto, iar in 2007, filmul sau Les Rouges au sol a castigat premiul pentru Cel mai bun Scurtmetraj de Fictiune la cea de-a 27-a editie a Premiilor Genie. Videografia sa include videoclipuri pentru Sam Roberts, Sarah Harmer, The Dears, Pilate, Louise Forestier, Corneille, Marc Déry, Les Cowboys Fringants si Vulgaires Machins.In octombrie 2007, a inceput sa lucreze la primul sau proiect de lungmetraj, Sophie. Titlul a fost ulterior schimbat in Demain, iar filmul a fost lansat pe 6 februarie 2009. In 2014, a regizat Felix si Meira, care a avut premiera la Festivalul de Film de la Toronto, castigand premiul pentru Cel mai Bun Lungmetraj Canadian.

  Ajuns la a cincea editie, Festivalul Filmului Evreiesc Bucuresti are loc in perioada 25 septembrie – 1 octombrie, la Cinema Studio, Clubul Taranului Roman, Carturesti Verona, Revolution Cafe si Teatrul de Comedie. Editia de anul acesta are o dimensiune latino, cu cinematografia sud-americana in rol de invitat special, si cuprinde circa 65 de filme documentare si de fictiune, lungmetraje si scurtmetraje, multipremiate la festivaluri internationale, majoritatea in premiera in Romania. Programul proiectiilor este disponibil la www. bjff .ro, iar intrarea este libera.

  Festivalul Filmului Evreiesc Bucuresti 2015 este organizat de Fundatia Culturala Art-Promo, sub patronajul de onoare al: Consiliului General al Municipiului Bucuresti, Ministerului Culturii si Patrimoniului National, Ambasadei Statului Israel, Ambasadei Republicii Argentina, Ambasadei Republicii Orientale Uruguay.

  Cu sprijinul: Guvernului Romaniei – Departamentul pentru Relatii Interetnice, Institutului Cultural Roman, Uniunii Cineastilor din Romania, Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania, Ambasadei Canadei, World Likud Romania, Asociatiei pentru Lupta Impotriva Antisemitismului, Centrului Comunitar Evreiesc, Fundatiei Henry Malineanu si Gral Medical.

  Parteneri: NOI Media Print, Universitatea din Tel Aviv, Teatrul de Comedie, Carturesti, Clubul Taranului, Revolution Cafe, bpv Grigorescu Stefanica, Crama Oprisor, Decorativ Studio, FilmFestivalLife.com.

  Parteneri media: Realitatea Evreiasca, Radio Shalom Romania, BeWhere, CineFAN.ro, Cinemarx, Filme-Carti.ro, Gratuitor, Modernism, Orasul Meu, Radio Deea, AaRC, Radio Romania Actualitati, Radio Romania Cultural si Sapte Seri.

  Despre Fundatia Culturala Art Promo

  Festivalul Filmului Evreiesc Bucuresti se inscrie intr-o retea ce include peste 160 de evenimente organizate in intreaga lume sub brand-ul Jewish Film Festival si se adreseaza cinefililor pasionati de excelenta si inedit in arta cinematografica, publicului de orice varsta, doritor sa se informeze despre bogata mostenire culturala evreiasca la nivel mondial.

  Citeste mai mult: Filmul Felix si Meira, propunerea Canadei la Premiile Oscar.

  Emil Stanciu


  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here