Acasă Istorie Dezvaluiri Flux24.ro : Dan Turturică de pe canapeaua lui Coldea…

Flux24.ro : Dan Turturică de pe canapeaua lui Coldea…

119
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

Dan Turturică de pe canapeaua lui Coldea în dosarul deputatului porno de la PSD

Redactorul șef al cotidianului România Liberă din 2013 apare în motivarea Tribunalului Bacău de respingere a arestării preventive a preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ, Ionel Arsene.

În 2013 redactorul șef al cotidianului România Liberă era Dan Cristian Turturică, actualmente la Digi 24, dar este indicat cu nume și prenume în document. El a demisionat în 2015 de la conducerea cotidianului.

În document se mai menţionează conform Agerpres că în acelaşi denunţ Gheorghe Ştefan a susţinut că i-a dat suma de 15.000 euro lui Ionel Arsene în timp ce se aflau la un hotel din Bucureşti, banii urmând a fi remişi redactorului şef de la acea vreme al ziarului România Liberă, în scopul publicării unor articole denigratoare despre preşedintele CJ Neamţ (funcţia era ocupată de Culiţă Tărâţă – n.r.).

Turturică a fost nominalizat de fostul colonel SRI, Daniel Dragomir, ca fiind printre jurnaliștii care mergeau pe canapeaua lui Florian Coldea, fost prim adjunct al directorului SRI.

De altfel Turturică este un fan declarat al binomului SRI-DNA.

Nu-l crezusem pe Adrian Sârbu, boss-ul de la ProTv atunci când, pe la începutul lui 1998, spunea că, în urmă cu câţiva ani, Dan Cristian Turturică îi trăsese o ţeapă de câteva mii de dolari. Motivul? Îl trimisese în SUA să ia un interviu cu Pacepa, pentru că se lăudase că-l poate obţine, iar el se întorsese cu un interviu luat altei persoane. Revenise, evident, fără bani!, scria recent pe blogul său jurnalistul Dan Badea despre Dan Cristian Turturică, unul din personajele dezvăluite de fostul colonel SRI, Daniel Dragomir, că l-ar fi văzut în biroul fostului șef operativ al SRI, generalul Florian Coldea.

Dan Cristian Turturică a recunoscut că și-a construit o casă de 800.000 de euro.

Dan Cristian Turturicăun individ care, pentru banii primiţi de la SOV ar fi fost în stare să-şi vândă şi tatăl, dacă l-ar fi preţuit vreodată, îl descria Badea pe acesta.

Spun asta pentru că, în urmă cu mulţi ani, pe când eram colegi la Evenimentul Zilei, individul l-a dat afară din birou, cu brutalitate, pe taică-său, doar pentru că omul a făcut imprudenţa să-i mărturisească faptul că, în urmă cu zeci de ani, fusese turnător la Securitate. Scriitorul Constantin Turturică venise să-şi anunţe fiul că a publicat un volum în care a descris coşmarul acelor ani, „Nu eşti obligat să mori tâmpit (mărturia informatorului)” .L-am văzut întâmplător pe bătrân, chiar atunci, cum stătea încremenit pe culoarul de la Evenimentul Zilei. Avea lacrimi în ochi, neştiind încotro să apuce. Ţinea în mâini cartea pe care i-o adusese juniorului. L-am întrebat ce se întâmplase şi nu mi-a zis decât că baiatul lui l-a dat afară din birou. L-am invitat la mine (ne cunoşteam de mai mulţi ani), în biroul Sectiei Investigatii, si am stat de vorba. Avea păcatele lui, destule, dar luase decizia să le mărturisească în scris, să se împace cu el însuşi dar, mai mult, să se împace cu lumea. Reuşise, doar că mai greu decât orice i se părea împăcarea cu fiu’său care ajunsese redactor şef la cel mai important ziar din ţară şi nu putea să rişte să se compromită cu un tată turnător al Securităţii…Mi-a oferit mie cartea, adusă atunci pentru fiu-său, şi mi-a scris şi o dedicaţie. Apoi a plecat. Era 14 decembrie 2000, mai scria Badea.

Ionel Arsene i-a transmis lui Gheorghe Ştefan, în ianuarie 2017, „să stea liniştit” pentru că PSD urmează să dea o ordonanţă privind graţierea unor pedepse, în urma căreia va ieşi din închisoare, potrivit motivării deciziei Tribunalului Bacău de respingere a arestării preventive a preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ.

Informaţia reiese din declaraţia de martor dată în dosar de fiul lui Gheorghe Ştefan, Gabriel Ştefan, care a relatat o întâlnire pe care a avut-o cu Ionel Arsene, la cererea tatălui său.

„După condamnarea definitivă a tatălui său (3.10.2016), la cererea acestuia, l-a contactat din nou pe A.I. şi i-a transmis un bileţel scris de Ş.G. Întâlnirea dintre martor şi A.I. a avut loc în biroul acestuia din urmă din Consiliul Judeţean Neamţ, la sfârşitul lunii ianuarie 2017. După ce a citit biletul, A.I. i-a zis că e ok şi tatăl său să stea liniştit, întrucât PSD va da o ordonanţă de graţiere în următoarele zile”, se arată în motivare.

Conform aceleiaşi surse, dosarul în care este cercetat Arsene a fost deschis în mai 2017, în urma unui denunţ formulat de fostul primar al municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan.


Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here