Acasă Informatii Informatii Politie/Procuratura G4Media.ro : Măsuri fără precedent.

G4Media.ro : Măsuri fără precedent.

88
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  3
  Shares

 Parchetul General i-a inculpat pe procurorii Onea și Negulescu de la DNA Ploiești. Cei doi au fost puși sub control judiciar

Fostul șef al DNA Ploiești, procurorul Lucian Onea și fostul procuror DNA Mircea Negulescu zis Portocală au fost inculpați azi de Parchetul general pentru fabricare de probe în cazul fostului deputat PSD, fugarul Sebastian Ghiță, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare. E vorba de infracțiunea de participația improprie sub forma autoratului în cazul lui Negulescu și sub forma complicității în cazul lui Onea la infracțiunea de inducere în eroare a organelor judiciare. Cei doi l-ar fi contrâns pe fostului deputat PSD Vlăduț Cosma să falsifice probe împotriva lui Sebastian Ghiță, potrivit acuzațiilor aduse de Parchetul General.

Procuroarea Elena Iordache de la Parchetul General i-a pus pe cei doi sub control judiciar pentru 60 de zile și le-a interzis să își exercite profesia. Măsura are efect doar în cazul procurorului Onea, întrucât Mircea Negulescu este suspendat din magistratură.

Reamintim că fostul deputat PSD, Vlăduţ Cosma, a susţinut că a fost pus de anchetatorii Negulescu şi Onea să falsifice nişte tabele cu nume de alegători din Republica Moldova – care ar fi fost, chipurile, trimise prin fax la DNA Ploieşti, de peste Prut – în scopul fabricării unor acuzaţii de corupere de către Sebastian Ghiţă a alegătorilor din Republica Moldova. Ghiţă ar fi corupt alegătorii pentru ca aceştia să îi dea voturile lui Victor Ponta, la alegerile prezidenţiale din 2014.

“Procurorii (Parchetului general – n.r.) au reținut că, în perioada aprilie – mai 2015, suspecții Negulescu Mircea (la data săvârșirii faptelor procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti) și Onea Lucian (procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti) ar fi determinat o persoană (pe Vlad Cosma – n.r.), prin constrângere, să întocmească în fals o sesizare și documente care să susțină cele reclamate în conținutul acesteia. Documentele falsificate au fost expediate Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti și folosite drept probe în două dosare, precum şi în susţinerea/motivarea unei cereri de extrădare (a lui Sebastian Ghiţă – n.r)”, se arată în comunicatul Parchetului General.

Cine e procuroarea Elena Iordache de la Parchetul General. Magistratul care a început urmărirea penală pentru inducerea în eroare a organelor judiciare faţă de colegii ei de la DNA Ploieşti este acelaşi care, în urmă cu doi ani, a început urmărirea penală pentru spălare de bani împotriva lui Traian Băsescu şi care a dat clasare 6 luni mai târziu, după ce l-a chemat pe fostul preşedinte de câteva ori la audieri în calitate de suspect.

Există un dosar de şantaj. Aceleaşi surse au atras atenţia asupra faptului că la DNA există un dosar de şantaj în care sunt vizaţi chiar Sebastian Ghiţă şi Dan Voiculescu. Persoane din anturajul familiei Cosma ar fi încercat să şantajeze procurorii DNA Ploieşti ca să renunţe la o anchetă, în caz contrar familia Cosma ar fi dat publicităţii înregistrările compromiţătoare cu ei. În februarie, când a izbucnit scandalul înregistrărilor de la Ploieşti, DNA a dat publicităţii un comunicat şi stenograme din dosarul de şantaj.

… Adică, nu e o situaţie de cancan, că vor să dea nişte înregistrări! Ideea e să-l distrugă pe domnul ONEA… nu ştiu!… să ajungă la KÖVESI… Dacă e şi VOICULESCU băgat… Şi GHIŢĂ… în treaba asta, e o chestiune mai serioasă! Nu e făcută doar aşa, de… VLĂDUŢ?!”, este transcrierea unei discuţii dintre o persoană din anturajul familiei Cosma şi un procuror de la DNA Ploieşti din 29 ianuarie 2018. Vezi aici.

Foto: Lucian Onea / Ziarul Incomod


Raspandeste cu incredere
 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  3
  Shares

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here