gandul : CLINTON-TRUMP, DEZBATEREA FINALĂ.

  73
  0
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

   Hillary a folosit ARGUMENTUL ROMÂNIA împotriva contracandidatului său

  Candidatul democrat la Casa Albă, Hillary Clinton, a menţionat România în cea de-a treia şi ultima dezbatere televizată cu contracandidatul său, republicanul Donald Trump. Vorbind despre avort, Hillary Clinton a spus că Guvernul nu ar trebui să impună femeilor nici să avorteze, aşa cum s-a întâmplat în trecut în China, nici să facă copii, aşa cum s-a întâmplat în trecut în România.

  ”Avortul este una dintre cele mai grele decizii pe care orice femeie le poate lua, iar Guvernul nu ar trebui să ia aceste decizii în locul lor. Am călătorit în ţări în care Guvernul fie obliga femeile să facă avort, aşa cum se întâmpla în China, fie interzicea avorturile, aşa cum se întâmpla în România. Guvernul nu ar trebui să aibă nicio implicare în deciziile pe care femeile şi familiile lor le iau”, a declarat Hillary Clinton. Momentul a fost punctat şi pe Twitter, unde americanii au precizat că nu se aşteptau că România să fie adusă în discuţie.

  Declaraţia fostului Secretar de stat american a venit în condiţiile în care, în trecut, Donald Trump spusese că femeile care fac avort ar trebui pedepsite.

  Dezbaterea finală dintre Hillary Clinton şi Donald Trump, înaintea alegerilor prezidenţiale din 8 noiembrie, a avut loc în noaptea de miercuri spre joi (la 4.00 ora României), în Las Vegas. Cei doi candidaţi nu s-au menajat nici de această dată, duelându-se agresiv pe teme ca imigraţia sau economia. Cel mai ”fierbinte” subiect a fost, aşa cum se aşteptau mulţi, Rusia. Hillary Clinton l-a acuzat pe Donald Trump că susţine atacurile informatice ale Rusiei, ţară bănuită că s-ar afla în spatele hackerilor care au obţinut acces la zeci de mii de mailuri confidenţiale. Trump a răspuns că ”lui Hillary nu îi place de Putin pentru că a fost mai inteligent decât ea de fiecare dată”. ”Putin nu are niciun pic de respect pentru această persoană”, a spus Trump arătând spre rivala sa, în timp ce Hillary a răspuns: ”Asta pentru că preferă o marionetă ca preşedinte al SUA”.

  Alte teme de actualitate atinse de cei doi candidaţi de-a lungul dezbaterii au fost imigraţia (Hillary a declarat că nu vrea ”deportări masive, aşa cum vrea Trump”, în timp ce candidatul republican a spus că ”Hillary nici măcar nu pomeneşte de terorismul islamic atunci când vorbeşte de imigranţi”); economia (Trump a declarat că, dacă Hillary ajunge preşedinte, vor fi majorări de taxe, în timp ce candidata democrată a precizat că, atunci când soţul ei, Bill Clinton, a fost preşedinte, SUA au trecut de la deficit bugetar la excedent, iar Obama a redus deficitul cu două treimi); trecutul lor (Clinton a precizat că, atunci când ea se afla în camera pentru situaţii de urgenţă, Trump era la emisiunea ”Ucenicul”, în timp ce candidatul republican a precizat că el a făcut treabă mai bună în sectorul privat decât a făcut contracandidata sa în sectorul public); scandalul hărţuirii sexuale (Trump a declarat că nu a hărţuit sexual femei şi nu trebuie să îşi ceară scuze faţă de nimeni, în timp ce Clinton a precizat că oponentul ei şi-aşa nu îşi cere scuze niciodată); scandalul e-mailurilor (Trump a precizat că, în loc să se concentreze pe ”acuzaţii false” la adresa sa, dezbaterea ar trebui să se concentreze pe cele 30.000 de e-mailuri ale lui Clinton, în timp ce aceasta a precizat că tot ce a făcut ca Secretar de stat a fost ”în interesul ţării”); taxe (Clinton l-a acuzat pe Trump că e ultimul candidat din ultimii 40 de ani care nu îşi face publice declaraţiile fiscale, în timp ce Trump a acuzat-o pe Clinton că ea ”şi politicienii” au făcut legile fiscale şi, dacă nu le convin, ar trebui să le schimbe); războiul din Irak (Trump a precizat că ”SUA au avut control asupra oraşului Mosul”, însă l-au pierdut ”din cauza lui Hillary Clinton”).

  Spre finalul dezbaterii, Donald Trump a precizat că Hillary Clinton nici nu ar fi trebuit lăsată să candideze, ”după tot ce a făcut, în special cu e-mailurile”, şi a precizat că s-ar putea să nu recunoască rezultatul alegerilor şi să îl conteste, dacă pierde. ”Voi vedea la momentul potrivit (n.r. dacă va accepta înfrângerea). O să vă zic atunci, o să menţin suspansul”, a conchis Trump.

  Citește și

  NATO, îngrijorată, pentru că Rusia mobilizează un…

  Alertă în Marea Norvegiei: Nave militare ruse,…

  Important lider european: UE va fi dură. Theresa May…


  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here