Acasă Jurnalul Bucurestiului Invatamant, Educatie gandul : Fabrica de doctori de la Academia Naţională de Poliţie.

gandul : Fabrica de doctori de la Academia Naţională de Poliţie.

81
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 LISTA COMPLETĂ a doctoratelor din ultimii 21 de ani

Academia Naţională de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” a făcut publică, luni, lista celor 623 de persoane care şi-au obţinut titluri academice de doctori în Drept, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională, la Şcoala Doctorală a instituţiei, între 1995-2016.

Lista celor 623 de doctoranzi a fost publicată pe site-ul Academiei Naţionale de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”. Printre deţinătorii titlui de doctor află oameni politici, oameni de afaceri, angajaţi din poliţie ori justiţie, care au lucrări confirmate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, de la înfiinţarea Şcolii Doctorale până în prezent. Lista este împărţită pe două domenii – Ordine Publică şi Siguranţă Naţională şi Drept.

Potrivit datelor, de la Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” au ieşit 345 de doctori în drept.

Printre care au obţinut titlul de doctor în drept, la Academie, se află şi Mihai Şova, fost secretar general adjunct al Ministerului de Interne în mandatul lui Gabriel Oprea. Este una dintre cele patru persoane care au obţinut acest titlu în cursul anului 2016. Şova este cercetat de DNA, încă din 2015, după ce ar fi fotocopiat documente cu informaţii nepublice şi ar fi luat documente din dosare ale DNA.

LISTA COMPLETĂ cu tezele de doctorat din domeniile Drept şi Ordine Publică şi Siguranţă

În 2004 a obţinut titlul de doctor în drept şi William Brânză, fost candidat la alegerile prezidenţiale, cu lucrarea “Infracţiuni asimilate corupţiei”. În 2015, Brânză a fost pus sub acuzare de DIICOT pentru evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 1 milion de euro. El a fost unul dintre cei 19 doctorazi ani anului 2004.

Pentru domeniul Ordine Publică şi Siguranţă Naţională, într-un timp mult mai scurt, începând cu anul 2004, au fost date 278 de tituri de doctor. În 2004 patru persoane şi-au obţinut doctoratul în acest domeniu iar în 2005 doar două. În 2010 şi 2011, Academia a scos câte 31 de doctori în ordine publică, 34 în 2013 şi 42 în 2015. De la începutul acestui an, 12 absolvenţi ai şcolii doctorale au devenit doctori.

Printre cei care şi-au obţinut titluri academice în acest domeniu sunt: actualul şef al Inspectoratului General pentru Imigrări, Vasile Viorel, în anul 2012, cu lucrarea ” Instigarea crimelor şi criminalilor în serie”, şeful Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO), Cătălin Ţone, în 2011 cu “Livrarea supravegheată-metodă specială în activitatea de combatere a traficului de droguri”, Constantin Bolboşanu, fost şef în cadrul DCCO, cercetat pentru o presupusă mită de 110.000 de euro, Remus Şpan, fost şef al “Doi şi-un sfert”, fostul procuror Marcel Sâmpetru şi omul de afaceri Adrian Petrache, cu lucrarea “România în contextul conceptului de siguranţă naţională şi securitate internaţională”, al cărui îndumător a fost Gabriel Oprea.

“Examen comparativ privind legislaţia penală fiscală română şi elveţiană” este titlu lucrării de doctorat a omului de afaceri Bogdan Buzăianu, cel care a obţinut titlul de doctor în anul 2009. Un alt om de afaceri doctor în ordine publică este Costel Căşuneanu. A obţinut titlul în anul 2007 cu lucrarea “Răspunderea juridică a persoanei juridice”, sub îndrumarea profesorului Alex Boroi, la fel ca şi Bogdan Buzăianu.

“Raporturile Ministerului Public cu Organele Poliţiei Judiciare” este tilul lucrării de doctorat a procurorului Liviu Mihail Tudose de la Ploieşti, judecat alături de Sebastian Ghiţă la cererea DNA.

Mioara Mantale, fost prefect al Capitalei, este şi ea pe listă, la fel deputatul UNPR Gheoghe Emacu şi fostul senator Cătălin Voicu.

Printre oamenii din poliţiei, doctori la Academie, se află fostul şef al Poliţiei Capitalei Marian Tutilescu, Ion Pitulescu, fost şef al IGPR, sau actualul şef al Poliţiei Române, Bogdan Despescu.

Fosta şefă a DIICOT Alina Bica este doctor încă din anul 2010, cu lucrarea “Spălarea banilor, mijloc de reinserţie a fondurilor financiare ilicite în circuitul comercial legal “, obţinută sub coordonarea chestorului Florin Sandu.

Oficiali din cadrul Academiei Române au declara pentru MEDIAFAX că sunt verificate, prin sistem propriu, toate lucrările elaborate de la înfiinţarea Şcolii Doctorale. Aceleaşi susrse preciează că până în prezent au fost verificate 50 de lucrări, fiind identificată o singură suspiciune de plagiat în cazul primarului din sectorul 3 Robert Negoiţă.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here