gandul : HILLARY VS TRUMP, PRIMA DEZBATERE.

  61
  0
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  Cine a câştigat primul ”meci” între candidaţii la preşedinţia SUA

  Prima dezbatere prezidenţială înaintea alegerilor din 8 noiembrie din SUA a avut loc marţi dimineaţă (ora 4.00, ora României). New York Times scrie că a fost o ”dezbatere antagonică de la un capăt la celălalt”, în care Donald Trump şi Hillary Clinton s-au atacat reciproc, candidatul republican ”pierzându-şi de mai multe ori cumpătul şi dovedindu-şi lipsa de experienţă politică” atunci când candidata democrată i-a adus aminte de declaraţiile din trecut. De-a lungul dezbaterii de 90 de minute, Trump a întrerupt-o de mai multe ori pe Hillary, fapt ce ar putea îndrepta femeile şi alegătorii indecişi către candidata democrată, mai scrie New York Times. Sursa notează că momentele de forţă ale lui Trump au venit atunci când a atacat-o pe Hillary Clinton cu privire la deciziile sale care au dus la pierderea joburilor multor americani, însă candidatul republican a fost mult mai puţin sigur pe el atunci când a venit vorba despre rasism şi inegalitatea de gen. Pe de altă parte, Hillary Clinton nu a contenit să îl laude pe preşedintele Barack Obama, fapt care l-a enervat pe Trump, şi l-a numit pe contracandidatul său ”rasist”.

  Înaintea celor doi candidaţi, pe scenă au apărut partenerii lor de viaţă: Melania Trump, soţia lui Donald Trump, şi Bill Clinton, fostul preşedinte al SUA şi soţul lui Hillary Clinton.

  Apoi, şi-au făcut apariţia moderatorul Lester Holt şi cei doi candidaţi. Conform tragerii la sorţi, Donald Trump a stat în partea stângă a moderatorului, în timp ce Hillary Clinton a stat în partea dreaptă şi a răspuns prima la întrebări.

  Iată mai jos răspunsurile, pe scurt, ale celor doi candidaţi la principalele teme de discuţie abordate în dezbaterea de acum câteva ore:

  LOCURI DE MUNCĂ

  Hillary Clinton: ”Vreau să investesc în voi. Vreau să investesc în viitor”

  Donald Trump: ”Uitaţi-vă la Mexic… uitaţi-vă ce face China: foloseşte ţara noastră drept o puşculiţă pentru a reconstrui China. Voi reduce taxele, ceea ce va crea locuri de muncă”

  AVEREA REALĂ A LUI TRUMP

  Hillary Clinton: ”Poate că nu este atât de bogat pe cât susţine. Are datorii de 600 de milioane de dolari către băncile străine… Sau poate că nu vrea ca poporul american să ştie că nu a plătit taxe pe venit (…) Asta înseamnă zero bani pentru trupele noastre, zero pentru veterani. Cred că încearcă să ascundă ceva cu adevărat important sau teribil… Nu am niciun motiv să cred că îşi va publica vreodată declaraţiile fiscale, pentru că ascunde ceva”

  Donald Trump: ”Asta mă face inteligent”

  FOLOSIREA DE CĂTRE HILLARY CLINTON A E-MAILULUI PRIVAT

  Donald Trump: ”A greşit când a folosit un cont privat de e-mail”

  Hillary Clinton: ”Îmi asum”

  RASISMUL

  Hillary Clinton: ”Toată lumea ar trebui să fie respectată de lege, dar să şi respecte legea (…) Este păcat că Donald Trump construieşte o imagine negativă a comunităţii afro-americane din SUA”

  Donald Trump: ”Afro-americanii şi hispanicii trăiesc în iad, este foarte periculos. În oraşul lui Obama (n.r. Chicago), au fost mii de atacuri armate, 4.000 de oameni au fost ucişi de când Obama a devenit preşedinte”

  ATACURILE CIBERNETICE

  Hillary Clinton: ”Este inacceptabil (n.r. faptul că Trump l-a invitat pe Putin să atace cibernetic SUA). Este inacceptabil. Donald Trump nu este potrivit să fie comandantul-şef”

  Donald Trump: ”Nu este nicio dovadă că Rusia a fost în spatele atacului cibernetic (n.r. asupra Partidului Democrat). Putea să fie la fel de bine China sau o persoană de 180 de kilograme care stătea în pat”

  TERORISM ŞI ISIS

  Hillary Clinton: ”Am un plan pentru a învinge ISIS, inclusiv în războiul de propagandă online (…) Trebuie să intensificăm raidurile aeriene împotriva ISIS (…) Sperăm ca într-un an să împingem ISIS în afara Irakului (…) Prioritatea mea este eliminarea lui Abu Bakr al-Baghdadi, liderul Statului Islamic”

  Donald Trump: ”Hillary Clinton şi Barack Obama au creat condiţiile care au dus la apariţia ISIS (…) Trebuie să înţeleagă că sunt un om de afaceri (…), iar ţările aliate SUA nu şi-au achitat contribuţiile (…) NATO ar trebui să lupte mai mult împotriva terorismului”

  CALITATEA DE A FI PREŞEDINTE

  Donald Trump: ”Hillary Clinton nu are o înfăţişare prezidenţială (…) Nu are vâna necesară. Am spus că nu are puterea necesară. Cred în continuare acest lucru. Să fii preşedintele acestei ţări, trebuie să ai o putere enormă”

  Hillary Clinton: ”De îndată ce va călători în 112 ţări şi va negocia un acord de pace, un acord de încetare a focului, eliberarea a disidenţilor şi chiar va sta 11 ore să depună mărturie în faţa unui comisii din Congres, atunci ar putea să vorbească despre vână (n.r. Hillary Clinton făcând referire la mandatul său de Secretar de stat)”.

  CONCLUZII

  Dezbaterea s-a încheiat după o oră şi 40 de minute, cu 10 minute mai mult decât era anunţat. Specialiştii, dar şi mai multe sondaje efectuate după dezbatere, arată că aceasta a fost tranşată de Hillary Clinton (62%). În general, dezbaterea a fost marcată de atacuri la persoană, iar cei doi candidaţi au vorbit de multe ori unul peste altul. Per total, Donald Trump a vorbit puţin mai mult decât Hillary Clinton. Conform Mediafax, evenimentul organizat la New York a fost cea mai urmărită dezbatere din istorie, cu 100 de milioane de telespectatori. Până la alegerile din 8 noiembrie, vor mai avea loc două dezbateri între cei doi candidaţi.


  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here