Acasă Jurnalul Bucurestiului Anchete Georgia Acuză Departamentul de Securitate Internă De Încercare De Piraterie de Stat...

Georgia Acuză Departamentul de Securitate Internă De Încercare De Piraterie de Stat a Datelor Electorale si Solicită Ajutorul Presedintelui Nou Ales (Video)

36
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Statul Georgia a constatat ca inregistrarea voturile la alegerile din Nov. 8. 2016 a fost accesata si joi a cerut Departamentului de Securitate Internă sa explice ceea ce pare a fi o tentativă de încălcare a drepturilor sale de înregistrare a alegătorilor in baza de date de catre cineva din guvernul federal.

Secretarul de stat din Georgia, a cerut Departamentului de Securitate Internă sa explice ceea ce pare a fi o tentativă de încălcare a protocoalelor de acces la sistemele informatice ale statului, in speta accesarea neautorizata a bazei de înregistrari a alegătorilor de catre cineva din guvernul federal.

Într-o scrisoare adresata Secretarului Departamentului pentru Securitate Internă, Jeh Johnson, din data de joi, Georgia, prin Secretarul de Stat Brian Kemp a declarat că statul a descoperit o încercare nereușită de a trece de firewall-ul sistemelor informatice ale statului. Incidentul a avut loc în Noiembrie. 15, 2016 și a fost legat de o adresă IP asociată cu DHS, a spus el.

“Noi suntem în continuare in căutarea vinovatului pentru accesarea ilegala a sistemelor noastre informatice. DHS are nevoie de încrederea noastră publica și a partenerilor din sectorul privat care iau în serios treaba și deci asteptam sa ne răspunda la asta a cerut in mod direct Secretarul Kemp, dupa cum a precizat un purtator de cuvant pentru DHS. Atata timp cat biroul meu a fost de acord să autorizeze DHS pentru a efectua teste de penetrare sau scanări de securitate ale rețelei noastre, am scris Domnului Kemp, un Republican. Mai mult de atat, departamentul nu a contactat biroul meu dupa acest incident nereușit pentru a ne avertiza de orice eveniment de securitate care ar avea nevoie de testarea sau scanarea rețelei noastre informatice.”

O presupusă tentativă de intruziune de către guvernul federal pe o situatie data a unui sistem informatic responsabil pentru alegerile din noiembrie a fost detectata de către o terță firmă de securitate care lucrează in prezent pentru statul Georgia. Încercarea a eșuat, potrivit statului. Siguranta computerelor si, de asemenea, informațiile legate de inregistrarea alegatorilor de care suntem direct raspunzatori nu a fost compromisa.

În scrisoarea sa, Domnul Kemp a cerut departamentului să confirme dacă o încercare de scanare a fost făcută, cine a autorizat scanarea și dacă departamentul a scanat si alte sisteme de stat, fără autorizație.

Departamentul de Securitate Internă a făcut un efort major în avans fata de alegerile din Noiembrie pentru a ajuta statele sa aiba sigure sistemele electorale împotriva unui  posibil hacking, date fiind temerile legate de o intervenție străină în SUA, procesul electoral ajuns practic la un pas de febră în lunile de dinainte de Ziua Alegerilor.

Departamentul de asemenea, a considerat declararea sistemelor electorale ce tin de infrastructura critica, fapt care ar fi dat guvernului federal o suplimentare de autoritate in a proteja sistemele. DHS nu  face acest pas, cu toate ca multe state membre și-au exprimat îngrijorarea cu privire la o suplimentare a  autoritatii federale asupra sistemelor lor electorale și a spus că constituția prevede ca membrii au dreptul de a rula propriile lor alegeri.

Ca urmare a unora dintre aceste preocupări, departamentul a clarificat faptul că asistența pe probleme de securitate a alegerilor a fost voluntară și a încurajat statele să profite de resursele DHS cat și de expertiza sa pentru a contribui la securizarea sistemelor electorale ale statului.

Asistența DHS este strict voluntară și nu implică vreun regulament, care este obligatoriu directiva și nu este oferit pentru a înlocui statul și autoritatile locale, controlul asupra procesului, a declarat domnul Johnson, șeful DHS, în luna septembrie.

Georgia a fost unul dintre statele care au refuzat programul federal guvernmental de asistență pentru securitatea alegerilor, invocând suveranitatea de stat. Chiar acum, ea cerând răspunsuri,  a spus David Pidgeon, un consilier de top al secretarului de stat al Georgiei. Seful meu, Secretarul Kemp, a fost un critic vocal al Departamentului de Securitate Internă in declararea alegerilor pe sisteme de infrastructuri critice.

Sursa WSJ și YOUTUBE

*

Devine din ce in ce mai interesanta democratia in State, nu-i asa?


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here