„Grăit-au cerurile și prin oamenii pământului” – Salonul de iarnă organizat de AFAPRR a UAP din România

0
171
Raspandeste cu incredere
 • 11
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
  12
  Shares

1 FOTO deschidere film

 

Cristian Olteanu, pictor, presedinte AFAPRR a UAP din România; Aurelia Cosma, cercetător, etnolog, din partea conducerii Muzeului National al Satului "Dimitrie Gusti" ; Florin-Ionut Filip Neacsu, manager proiecte și comunicare AFAPRR; Părintele profesor Florin Şerbănescu, consilier patriarhal, parohul Bisericii “Sf. Stelian” – Lucaci din Bucureşti, realizator de emisiuni culturale la TRINITAS TV , membru in AFAPRR: Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România; Zuzu Caratănase, membru al Consiliului Director al Uniunii Artiștilor Plastici din România
Cristian Olteanu, pictor, presedinte AFAPRR a UAP din România; Aurelia Cosma, cercetător, etnolog, din partea conducerii Muzeului National al Satului “Dimitrie Gusti” ; Florin-Ionut Filip Neacsu, manager proiecte și comunicare AFAPRR; Părintele profesor Florin Şerbănescu, consilier patriarhal, parohul Bisericii “Sf. Stelian” – Lucaci din Bucureşti, realizator de emisiuni culturale la TRINITAS TV , membru in AFAPRR: Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România; Zuzu Caratănase, membru al Consiliului Director al Uniunii Artiștilor Plastici din România

În prezența unui public cunoscător, entuziast și numeros( lumea a umplut cele 2 săli si foaierul unde se desfăsoară expozitia, estimez că au fost cel putin 300 de persoane la vernisaj) a avut loc deschiderea Salonului de iarnă-expoziția „Grăit-au cerurile și prin oamenii pământului” , pe 15 ianuarie 2017, eveniment organizat de Filiala noastră: Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România : AFAPRR a Uniunea Artiștilor Plastici din România la Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti”.

afis BUN DE PUBLICAT

Afisul expozitiei „Grăit-au cerurile și prin oamenii pământului”

 

Ziarul Jurnalul Bucurestiului si agentia de presă Intell News sunt parteneri media cu Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” si AFAPRR Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a Uniunea Artiștilor Plastici din România.

sigla Muzeul Satului

 

sigla AFAPRR

 

logo-JB

 

sigla INTELL NEWS

 

Deschisă de Ziua Culturii Naționale, pe 15 ianuarie , expoziția va încerca să evoce contribuția noastră la cultura omenirii, de la simbolistica pe care o regăsim în cultura preistorică și antică și de la ctitoriile medievale care sunt considerate până astăzi capodopere ale artei europene, până la arta contemporană de factură/inspirație religioasă în formele ei cele mai diverse. Sunt expuse și planșe de restaurare în scopul de a atrage atenția asupra importanței conservării patrimoniului artistic și a actului de restaurare. Chiar dacă restaurarea nu garantează veşnicia monumentelor de artă, intervenția restauratorului asigură continuitatea monumentului sau a bunului cultural, servind astfel atât cultura cât şi religia. Prin planșele expuse va fi amintit aportul adus de către membri filialei noastre la conservarea/restaurarea unora dintre cele mai importante monumente din România.

 

1a planse de restaurare

planșe de restaurare in Foaierul “H.H.Stahl”

 

Expozitia se poate vizita in perioada 15 ianuarie-26 februarie 2017, conform orarului de iarnă de la Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti”, Şos. Kiseleff nr. 30( miercuri – duminică, intre orele 09.00 – 17.00), sălile arondate expoziției fiind Foaierul “H.H.Stahl”, Sala “H.H. Stahl” și Sala „Lena Constante”.

Această deschidere a filialei noastre AFAPRR a UAP din România către ceilalti artisti care fac parte din alte filiale si sectii ale UAP din România(Pictură, Sculptură, Grafică, Arte Decorative etc.) s-a concretizat prin prezenta pe simeze a lucrărilor realizate de 77 de artisti expozanti, fapt apreciat si de Zuzu Caratănase, in numele Consiliului Director al Uniunii Artiștilor Plastici din România( al cărui membru este); presedintele AFAPRR, pictorul Cristian Olteanu, a subliniat dealtfel că lucrările care nu mai aveau loc in spatiul alocat puteau alcătui o altă expozitie, ceea ce demonstrează valoarea si consistenta evenimentelor organizate de Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România.

Vernisajul expoziției „Grăit-au cerurile și prin oamenii pământului”, 15.01. 2017. Film de Claudiu Victor Gheorghiu

Au vorbit la deschiderea evenimentului:

Părintele profesor Dr. Florin Şerbănescu, consilier patriarhal, parohul Bisericii “Sf. Stelian” – Lucaci din Bucureşti, realizator de emisiuni culturale la TRINITAS TV , membru in Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România;

Dr. Aurelia Cosma, cercetător, etnolog, din partea conducerii Muzeului National al Satului “Dimitrie Gusti” ;

curatorul evenimentului: Florian Mihăilescu, pictor, vicepresedinte AFAPRR;

coordonatorii manifestării: Cristian Olteanu, pictor, presedinte AFAPRR si Florin-Ionut Filip Neacsu, manager proiecte și comunicare AFAPRR;

Dr. Marius Tița, jurnalist si redactor-sef la Radio România Internațional.

A recitat actrita Doina Ghitescu.

 

2. foto INCHIDERE FILM

Claudiu Victor Gheorghiu inainte de  vernisajul expozitiei

 

Film si fotoreportaj de: Claudiu Victor Gheorghiu, Senior editor al paginii de Cultură a agentiei de presă Intell News Romania si al ziarului Jurnalul Bucurestiului ; afilieri: membru Asociatia Filiala Artă Plastică Religioasă si Restaurare a UAP : AFAPRR a Uniunea Artiștilor Plastici din România si VISARTA; consilier media si al Comitetului Director al AFAPRR Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România.

15-18 ianuarie 2017


Raspandeste cu incredere
 • 11
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
  12
  Shares