Graiul Salajului : Elvis Pop este inchis pentru cateva grame de hașiș, in timp ce 18 traficanți periculoși de droguri sunt liberi

  271
  0
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  Judecătorii Tribunalului Sălaj au hotărât prelungirea arestării preventive a lui Elvis Rareș Pop, un tânăr de 25 de ani din localitatea Inău (comuna Someș Odorhei), care a fost prins în flagrant pe data de 10 septembrie de procurorii DIICOT, în timp ce încerca să vândă hașiș unor tineri din Jibou. Potrivit procurorilor, hașișul a fost cumpărat în Milano (Italia) și introdus în țară într-o cutie de detergent prin intermediul unei persoane din Satu Mare.
  Anchetatorii spun că, în luna august, Elvis a cumpărat de la un cetățean marocan cantitatea de 100 de grame de hașiș cu suma de 400 de lei. Ulterior, hașișul a fost ascuns într-o cutie de detergent și predat unui bărbat din Satu Mare, care efectuează curse regulate pe traseul Italia-România.
  În cursul zilei de 9 septembrie, Elvis Pop a vândut unui ofițer sub acoperire 4 grame de hașiș, pentru care acesta a plătit 200 de lei, iar a doua zi a mai cumpărat 20 de grame pentru care a achitat 1.000 de lei.
  La percheziția făcută la domiciliul tânărului s-a descoperit cantitatea de 55 de grame hașiș, ascunsă într-un toc de ochelari, dar și un cântar de mare precizie folosit pentru porționarea drogului.

  Indulgența magistraților sălăjeni și asprimea celor din Cluj

  Elvis Pop a fost reținut 24 de ore pentru trafic de droguri de risc și a fost dus în fața instanței de judecată cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. Instanța a respins propunerea de arestare și a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. Numai că procurorii DIICOT au depus contestație împotriva hotărârii Tribunalului Sălaj, iar Curtea de Apel Cluj a admis contestația și a dispus arestarea preventivă a tânărului din Inău pe o perioadă de 30 de zile sub acuzația de trafic de droguri. Luni, magistrații Tribunalului Sălaj au prelungit măsura de arest preventiv pentru Elvis Pop, cel asupra căruia s-au găsit 55 de grame de hașiș. Așadar tânărul este în continuare după gratii.

  Mafioții sunt judecați în libertate

  Asta în timp ce 18 inculpați care s-au constituit în grup infracțional pentru procurarea și comercializare de droguri de mare risc sunt liberi ca păsările cerului, la un an de când au fost prinși. Nu chiar ca păsările cerului, ci ca cele de curte, pentru că majoritatea se află sub control judiciar. Miercuri a fost un nou termen de judecată care s-a amânat pentru data de 16 noiembrie.
  Pe data de 25 noiembrie se împlinește un an de când, sub coordonarea procurorilor DIICOT Sălaj, au fost efectuate 13 percheziții domiciliare la persoane suspecte de comiterea infracțiunilor de constituire au unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de mare risc și trafic de substanțe psiho-active. Drogurile și etnobotanicele cumpărate cu 15-20 de lei

  Elvis Pop este inchis pentru cateva grame de hașiș, in timp ce 18 traficanți periculoși de droguri sunt liberi
  gramul erau mai apoi ambalate în plicuri de 0,25 grame și vândute în Zalău, Jibou și Șimleu Silvaniei, în plicuri de 0,25 de grame, pentru sume cuprinse între 30 și 50 de lei. “Plicurile erau vândute în preajma școlilor, a liceelor, în locuri ascunse, greu de monitorizat, între consumatori aflând-se și copii cu vârsta de 11 ani. Este pentru prima dată în cariera mea de procuror când am dispus audierea unor copii de 11, 12, 13 sau 14 ani. Estimăm numărul consumatorilor la o sută de persoane”, a spus atunci procurorul șef Dan Budușan.Aproape un kilogram de droguri

  Cu ocazia efectuării perchezițiilor au fost ridicate de la locuințele suspecților aproape 5.000 de euro, un pistol cu bile, trei cântare electronice, 100 de grame de substanțe psiho-active sub formă de pulbere, 500 de grame de substanțe psiho-active sub forma vegetală și un număr de 60 de plicuri conținând fiecare cantitatea de 0,25 grame de substanțe psiho-active.
  După efectuarea perchezițiilor, un număr de 18 suspecți au fost conduși la sediul Biroului Teritorial Sălaj – Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalității Organizate și Terorism în vederea audierii lor și luarea unor măsuri preventive, iar un număr de 60 de consumatori au fost conduși la sediul Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj în vederea audierii acestora.
  În urma acestor activități de urmărire penală, procurorii DIICOT Sălaj au emis ordonanțe de reținere pentru 24 ore pe numele unui număr de șapte inculpați, fiind prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă pe o durată de 30 zile, respectiv Tribunalului Sălaj. În data de 27 noiembrie, instanța a dispus arestarea preventivă a tuturor inculpaților prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. Apoi au fost arestate alte 11 persoane. Dar ce folos. Inculpații au fost eliberați din arest rând pe rând iar acum toți sunt liberi, în sensul că au dispărut gratiile din fața ochilor lor. Am publicat recent o fotografie a unui din inculpați pe holurile Tribunalului, pe care acesta și-o făcuse singur și și-a postat-o pe facebook, explicând că “asta înseamnă să fi mafiot”, să-ți faci selfie la Tribunal.
  În schimb, Elvis Pop cu cele 55 de game ale sale de hașiș, vede mai rar soarele. Ba, cum spuneam, magistrații au prelungit perioada în care tânărul din Inău va fi vitregit de lumina astrului zilei.


  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here