Graiul Salajului : La ce se pricep și cu ce se ocupă consilierii zălăuani…

  122
  0
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
   2
   Shares

  La ce se pricep și cu ce se ocupă consilierii zălăuani pe care i-am ales să ne administreze ințelept orașul

  Argumentele consilierilor locali, atunci când sunt întrebați de ce nu dezbat proiectele de hotărâri în plenul Consiliului Local Zalău, sunt că toate proiectele se dezbat în comisii. Am fost prin urmare curioși să vedem ce membri au comisiile din Consiliul Local Zalău și ce meserii au cei din comisii.

  Patru economiști și un medic în comisia banilor

  În Comisia de Studii, Prognoze Economico – Sociale, Buget și Finanțe se regăsesc Fazakaș Nicolae, Ciobanu Anda Maria, Găvriluț Amalia Ioana, Haller Otto și Lungu Vasile Cristian.
  Fazakaș Nicolae este economist, la fel și Lungu Vasile Cristian. Ciobanu Anda Maria este și ea econmist, la fel ca Otto Haller. Găvriluț Amalia este însă medic specialist. Astfel, Comisia Economică și de Buget Finanțe are în componență patru economiști și un medic. Nu e rău cu patru economiști în comisia economică. Nici medicul nu e în plus… se știe că sistemul e bolnav.

  În comisia de deszvoltare încape oricine

  Comisia cu denumire interminabilă, ”de organizare și dezvoltare urbanistică, realizarea lucrărilor publice, fond funciar, servicii publice, protecția mediului și administrarea domeniului public și privat al Zalăului”, este compusă din Bălăjel Teodor, Lakatos Alexandru, Bercean Dan Vasile, Popan Adrian și Labo Ioan.
  Bălăjel este inginer; la fel și Popan, care este responsabil de mentenanță operațională. Lakatoș este și el inginer și șef la Cadastru Sălaj. Labo Dorel este fizician, iar Bercean Dan este geolog.
  Astfel, comisia de dezvoltare publică locală este formată din trei ingineri, un fizician și un geolog. Sunt pe profilul comisiei, un profil destul de larg, dacă ne luăm după denumirea comisiei.

  Sănătate fără medici, dar cu popă

  Comisia pentru sănătate, cultură, învățământ, muncă, protecție socială și sport este compusă din Tuduce Ioana Maria, Bogdan Zsolt Miklos, Groza Mircea, Dinu Iancu Sălăjanu și Gheorghe Bancea.
  Tuduce este profesor; la fel și Bancea. Groza Mircea este specialist în turism, dar știm

  La ce se pricep și cu ce se ocupă consilierii zălăuani pe care i-am ales să ne administreze ințelept orașul
  că de la profesia de bucătar, unde este maestru, i se trage. Iar Dinu Iancu este profesor. Bogdan Zsolt este preot reformat, dar a fost preferat la comisia pentru sănătate și cultură, în loc de comisia pentru culte religioase.
  Astfel, comisia pentru sănătate, cultură și învățământ nu are în componență niciun medic, dar are trei profesori și un preot. Dacă sănătatea nu merge bine, e loc de un maslu. De, fapt, o rugăciune e bună și pentru cultură și învățământ.UDMR-iștii nu și-au găsit loc în comisia pentru minorități

  Comisia pentru drepturile omului, culte, probleme ale minorităților are în componență pe Turc Mariana, Gurzău Mariana și Crișan Mariana Dana.
  Nicio persoană de la UDMR sau de altă minoritate nu face parte din comisia minorităților din Zalău. Fac parte însă în calitate de președinte Turc Mariana, care este referent de specialitate, Gurzău Mariana ca secretar, care este laborant chimist, și Dana Crișan Mariana, care este inginer.
  Astfel, comisia pentru drepturile omului, culte și minorități are în componență un laborant chimist, un referent de specialitate și un inginer, cu toate că în Consiliul Local Zalău există și reprezentanți ai minorităților (membrii UDMR), cât și un preot reformat.

  Asistent medical pentru relația cu cetățenii

  Comisia pentru administrație publică locală, juridică, de disciplină și relații cu cetățenii este formată dintr-un jurist, un subinginer electromecanic și este condusă de un asistent medical generalist.
  Comisia îI are în componență pe Mureșan Rodica, care este asistent medical, dar care nu face parte din comisia de sănătate, pe Bîrsan Claudiu ca jurist și pe Taloș Gheorghe ca subinginer.


  Raspandeste cu incredere
  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
   2
   Shares

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here