Acasă Uncategorized Hotel Oltenia, perla Govorei

Hotel Oltenia, perla Govorei

143
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

Image result for baile govora hotel oltenia

Există hoteluri care au doar prețuri și există hoteluri care au și customer service. Nu doar aerul și apele pot face minuni pentru tot românul bolnav care vine la băi ca la un fel de Mecca a tămăduirii. Zâmbetul sau încruntarea personalului pot și ele să restabilească starea sau să facă ravagii. Atitudinea celor în mâinile cărora îți încredințezi liniștea puținelor tale zile de vacanță este hotărâtoare. Pentru că, ceea ce luăm cu noi din excursiile vieții nu este doar frumusețea naturii în care ne echilibrăm energiile ci și acea neprețuită bunăvoință și delicatețe sufletească din întâlnirile cu semenii noștri.

Bunăoară, așa mi s-au deschis mie Băile Govora pentru a doua oară. Pe lângă minunatele ei ape iodurate, bromurate, bicarbonatate încrustate în fermecătorul peisaj vâlcean, esențial a fost factorul uman de la Hotelul Oltenia. Am fost întâmpinați cu zâmbet chiar de la recepție. Un pic de bunăvoință și solicitudine în România stațiunilor degradate sunt salvatoare pentru românul hăituit zilnic, din toate părțile. Tot factorul uman din horeca a fost cel care ne-a făcut să părăsim Călimăneștiul fără dorința de a reveni, căci, pe el și-au pus amprenta încruntarea și grosolănia comunistă a celor de la Hotel Central și Oltul (Căciulata). Dar aceasta e o altă poveste, într-un episod următor.

Govora, mai retrasă în natură cum e ea și elegant integrată de peisajul sub-montan, construită fiind  de către luminate minți, e neprețuită nu doar în peisajul balnear românesc, dar și în cel mondial. Din păcate, minunata descoperire a doctorului Zorileanu, eminentul doctor care a pus-o în valoare și a redat-o lumii ca o perlă a stațiunilor balneare, suferă și ea, precum toate stațiunile României, de distrugere și nepăsare. Dar oamenii cu bunăvoința cu care te întâmpină, mai pot salva din gloria ei de odinioară.

Hotelul Oltenia e situat chiar pe bulevard, în centrul stațiunii, are multe locuri de cazare și apropierea lui de parcul splendid din oraș îi conferă un aer foarte chic, confirmat apoi de serviciile pe care le oferă. Aerul nepoluat și liniștea cu care te bucură stațiunea se completează cu condiții excelente oferite la 3 stele: camera (“garsoniera”) mare, foarte curată cu lenjeria de pat impecabilă, curățenia zilnică, staff foarte amabil, parcare gratuită într-o poziție sigură, 3 lifturi functionale fără sincope. Restaurantul curat, cu servire impecabilă are mâncare bună (bufet suedez la mic dejun) la prețuri decente.

Atitudinea politicoasă și amabilă a personalului e cea care trebuie. Și nu e puțin lucru- România fiind una dintre țările cele mai deficitare în privința atractivității serviciilor Horeca. E vorba de acea atitudine profesionistă în care îți asiguri clientul că e pe mâini bune, odată ce ți-a pășit pragul, că alegerea lui a meritat într-adevăr toți banii cu care și-a cumpărat cele 5 sau 10 zile de fericire balneară.

Baza de tratament are aerosoli individuali, pulverizatii camera, bai generale si partiale la cada, aplicatii parafina, bai galvanice, inhaloterapie cu medicamente, electroterapie, magnetoterapie, ultrasunete, solux, laser, kinetoterapie de grup la sala, cura de teren, dus subacval, ultraviolete. Acestea sunt benefice unei multitudini de afecțiuni:
• afectiuni respiratorii (persoane expuse la noxe respiratorii, persoane cu frecvente pneumopatii  microbiene sau virotice, astm alergic, bronsite si traheobronsite cronice, bronsiectazia,  scleroenfizemul pulmonar) ;
• afectiuni otorinolaringologice (rinosinuzite cronice catarale si supurate) ;
• afectiuni reumatismale degenerative (spodiloza cervicala, dorsala si lombara, artroze, poliartroze) ;
• afectiuni reumatismale abarticulare (tendinoze, tendomioze, tendoperistoze, periartrita capulohumerala)
• afectiuni posttraumatice (redori articulare posttraumatice, stari dupa operatii pe muschi, articulatii si oase, stari dupa entorse, luxatii si fracturi );
• afectiuni neurologice periferice si centrale (pareze usoare si sechele tardive dupa hemipareze si dupa parapareze la 2 ani de la debut );
• afectiuni asociate (ginecologice, renale, digestive, endocrine, cardiovasculare, poli profesionale).

Complexul mai oferă și alte servicii de agrement și excursii, zona în sine fiind o atracție atât pentru cadrul natural splendid cât și pentru mănăstirile și locurile încărcate de istorie: Govora, Surupatele, Horezu, Bistrița, Arnota, Cozia, Curtea de Argeș sau Culele de la Măldărești, Peștera Polovraci, etc.

Așezată într-o zonă depresionară subcarpatică vâlceană, cu o climă continental-moderată cu influențe mediteraneeane, cu veri lungi și răcoroase și ierni blânde, stațiunea Băile Govora e o adevărată „mană cerească” pentru cei care suferă de afecțiuni ale aparatului respirator, locomotor și afecțiuni cardio-vasculare. Rod al mimții și eferotului depus de către două mari personalități I.C Brătianu- fost prim-ministru al României și Generalul Dr. N Popescu Zorileanu, care au pus bazele acestui asezământ, apele minerale, au fost folosite pentru prima oară în 1879.

Doctorul N. Popescu – Zorileanu are meritul de a fi pionier, „căci nimic nu se afla aici şi de toate era nevoie”. Spirit dinamic, dar şi metodic, el iniţiază primele lucrări balneare din valea Hinţei. Cu întocmirea proiectului lucrărilor este delegat inginerul minier Iralnic Bochet, un specialist cu renume mondial adus din Franţa.

Pionieratul nu va fi fost uşor, dar tenacitatea, probitatea ştiinţifică, prestigiul profesional şi mai ales însănătoşirea chiar a medicului-pacient au învins reticenţele sau neîncrederea. Astfel, dacă în primul an au fost trataţi 117 bolnavi, numărul lor a crescut considerabil în anii următori. Între 1886-1904, în epoca de fondare a staţiunii, cum numeşte această perioadă dr. N. Zorileanu, s-au tratat 22.414 bolnavi, constatându-se 6.444 vindecări, 9.325 ameliorări, 945 staţionări şi 5.700 „rezultate necunoscute”…

Concluzionând rezultatele de mai sus, în lucrarea sa, dr. Zorileanu afirmă: „Govora este o adevărată comoară a sănătăţii şi o staţiune balneară care, în puţin timp, ar putea deveni chiar internaţională, căci aceste ape minerale, dintre cele mai concentrate cunoscute şi suficiente cantitativ, sunt speciale şi specifice contra sifilisului şi bolilor cronice.

 


Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here