IMPACTUL ARTEI ASUPRA COPIILOR

0
200
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Specialisti in psihologie si muzica discuta despre impactul artei asupra copiilor

Scoala de Arta „Ariodante” in parteneriat cu Biblioteca Metropolitana Bucuresti va invita marti, 12 noiembrie 2013, ora 17:30, in sala Mircea Eliade a bibliotecii, la evenimentul Tu iti ajuti copilul sa descopere lumea prin sunete? – dedicat dezvoltarii armonioase a copiilor prin intermediul artei. Specialisti in psihologie si muzica va invita la o discutie despre impactul artei asupra copiilor, de cand sunt in burtica si pana in copilarie.

Dana Toma, Iuliana Sgircitu, Ana Nicolescu si Irina Besciu sunt cele care vor da sfaturi pentru a educa copiii intr-un mediu cat mai placut si propice evolutiei lor.

Dana Toma (Dasy) a adus in premiera in Romania, din Statele Unite ale Americii, programul Learn with Music. A absolvit Facultatea de Psihologie si Sociologie, 3 ani de canto si 4 ani la Institutul Teologic. In anul 2000, a plecat in America, unde a inceput lucrul cu compania The Music Class. Timp de 5 ani, a predat ore de pian dupa un concept inovator. A invatat mai intai copiii sa cante dupa ureche, apoi le-a dat notele muzicale pentru a le invata. Daisy intentioneaza sa aduca acest program si in Romania.
In cadrul evenimentului, Daisy va spune, din experienta ei cu copiii si din studiile aprofundate, care sunt beneficiile pentru copii daca ii expunem, de la cateva luni, la o limba straina si mai ales, la muzica.

Iuliana Sgircitu (pianist) este recunoscuta ca „Steluta a Parlamentului Romaniei”- titlu primit in 2002 datorita rezultatelor obtinute ca pianist. Iuliana desfasoara si activitatea de pedagog care a ajutat-o sa descopere, sa formeze si sa slefuiasca intr-un mod profesionist tinere talente. Simtind nevoia de un suflu nou in domeniu, Iuliana Sgircitu pune bazele Scolii de Arta „ArioDante”, unde a reusit sa adune cei mai buni artisti tineri, alaturi de care sa formeze o echipa dinamica, pasionata si dedicata activitatii scolii. In cadrul evenimentului, Iuliana va discuta despre impactul muzicii in dezvoltarea copiilor.

Ana Nicolescu scrie pe blogul Mamica Urbana despre cum sa crestem armonios impreuna cu copiii nostri. A lucrat 13 ani in presa si a organizat evenimente corporate. De 2 ani este mama Mariucai si de 3 luni, mama Iuliei. Ana ne va povesti ce efecte are muzica asupra Mariucai, care merge la Learn with Music de la varsta de 6 luni.

Evenimentul Tu iti ajuti copilul sa descopere lumea prin sunete? va avea loc pe 12 noiembrie 2013, ora 17:30, la Biblioteca Metropolitana – Bucuresti, Sala „Mircea Eliade” de pe strada Tache Ionescu, nr. 4 ( zona Piata Romana). Intrarea este gratuita in limita locurilor disponibile. Cei interesati sa ia parte la un eveniment sunt rugati sa se inscrie la formularul: https://docs.google.com/forms/d/1I280TMTwSaQCPosgbtcmcQFout5X4ndjc-efH_aic2I/viewform sau la numarul 0752.016.869, precizandu-se numarul de persoane si un numar de telefon de contact. Din speakerii evenimentului fac parte Ana Nicolescu, Dana Toma, Iuliana Sgircitu si Irina Gabriela Besciu.

Sponsorii evenimentului sunt Babyspa, MioBio, Hartmann, Dada si editura Litera. La final, va avea loc o tombola unde se vor oferi produse cosmetice din partea MioBio, vouchere de la Babyspa, produse de la Dada.

Scoala de Arta „Ariodante” a luat nastere din dorinta de a sprijini tinerele talente, dar si pentru a sustine initiativa tuturor celor care vor sa descopere “limbajul” culorilor si al notelor muzicale. Astfel, Ariodante pune la dispozitie, atat copiilor, cat si adultilor, o serie de cursuri de muzica (pian, chitara, vioara sau canto, arta plastica) sau cursuri de pictura, precum si ateliere de istoria sau teoria muzicii. Plecand de la premisa ca artele ne unesc si ne aduc pe toti laolalta, indiferent de varsta sau preocupari, ArioDante a creat un mediu placut, primitor si prietenos unde isi desfasoara activitatea profesori tineri, specializati, absolventi ai UNMB si UNAB. Am reunit aici tineri artisti care formeaza o echipa dinamica, pasionata si creativa, astfel incat procesul de invatare si asimilare a informatiilor sa fie placut si eficient.

Pentru detalii suplimentare persoana de contact este:
Teodora Patrauceanu, PR Manager Scoala de Arta „Ariodante”,
Tel. 0752.016.869, E-mail: [email protected]

 


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here