INDEPENDENT Ialomita : Administrația Mocioniu lansează un nou concept administrativ

  146
  0
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  Mobilitate Urbană «second-hand» la Slobozia

  Fidel promisiunilor din campanie, Adrian Mocioniu vrea să transforme Slobozia într-un oraș «modern și cochet». Primul pas în această direcție îl reprezintă rezilierea contractului de transport public cu firma Nick Touring și înființarea unui serviciu propriu de transport public. În felul acesta, susține edilul local, se creează cadrul legal pentru aplicarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, care va permite accesarea a 6,2 milioane de euro pentru transportul public. Din păcate, după cum o confirmă și documentele oficiale, viziunea primarului Sloboziei este una «second-hand». Și măcar de-ar fi vorba doar despre atît…

  Cu sacul la Planul lăudat
  Anul acesta, în luna septembrie, primarul Adrian Mocioniu a organizat o primă dezbatere publică pe marginea  Planului de Mobilitate Urbană Durabilă al Sloboziei. Documentul cuprinde un portofoliu de proiecte investiționale care urmează a fie realizate în perioada 2017-2030 și care presupun «dezvoltarea orașului într-un mod echilibrat». Valoarea acestor proiecte depășește 40 milioane de euro chiar și în cea mai pesimistă dintre variante… Concret, autoritățile locale propun aproximativ 40 de proiecte edilitare care vizează reconstrucția Sloboziei și transformarea orașului într-unul european. Cel mai spectaculos dintre ele este podul peste rîul Ialomița, în dreptul bulevardului Chimiei, a cărui valoare estimată este de 3 milioane de euro. Alte investiții spectaculoase ar fi achiziționarea de autobuze moderne (6 milioane de euro), o linie de tramvai între Slobozia și Slobozia Nouă (5 milioane de euro), un pasaj rutier subteran (2,5 milioane de euro) sau o serie de piste de biciclete dintre care una ar trebui să lege Slobozia de Amara (2,5 milioane de euro)…

  Zilele Nick Touring sînt numărate
  Cel mai la îndemînă dintre proiectele enumerate mai sus rămîne cel privitor la transportul public de călători. Marți, 29 noiembrie 2016, în cadrul Consiliului Local Slobozia, serviciul Gospodărie Comunală din cadrul Primăriei Slobozia a prezentat public un raport care confirmă rezilierea contractului cu Nick Touring, începînd cu data de 1 ianuarie 2017. Conform raportului, principalul motiv al rezilierii contractului, de comun acord cu concesionarul acestui serviciu, îl reprezintă nerespectarea condițiilor contractuale. «Acesta și-a exercitat sarcinile de serviciu, conform programului de transport și graficelor de circulație, de la data atribuirii acestuia și pînă în luna iulie 2015. Ulterior acestei date, în mod unilateral, operatorul a modificat programul de circulație prin reducerea numărului de curse (…)» se arată în raport. De asemenea, operatorul Nick Touring nu și-a organizat serviciul propriu de contabilitate pentru a evita «calcularea rentabilității serviciului public de transport local». Și șirul «păcatelor» firmei nu se oprește aici. Dar cauza reală a rezilierii contractelor este alta…

  Administrația are mintea odihnită
  Așa cum precizam inițial, primarul Adrian Mocioniu vrea să acceseze 6,2 milioane de euro, fonduri europene, pentru a moderniza trasportul public de călători la Slobozia. În lipsa unui serviciu propriu de transport însă, acest deziderat este imposibil de atins. Prin urmare, prin intermediul unui al doilea raport al aceluiași serviciu, Adrian Mocioniu informează Consiliul Local cu privire la intenția sa de a înființa un serviciu propriu de transport de călători. Potrivit documentației, pentru inființarea serviciului este nevoie de 706 lei, cheltuieli de licențiere, 1560 de lei pentru licențele de autobuze, 3200 de lei pentru atestarea șoferilor și, atenție!, 180 mii de euro pentru achiziționarea a 6 autobuze. Însă surpriza de-abia acum urmează. Potrivit aceluiași raport din care am citat, autobuzele de tip urban «cu o capacitate de transport totală de cel puțin 69 de locuri, respectiv 25 de locuri pe scaune și 44 de locuri în picioare» vor fi unele… second-hand! În aceste condiții, recenta declarație publică a primarului Adrian Mocioniu capătă noi valențe: «Planul de Mobilitate Urbană, GAL-ul pe care l-am înființat acum două săptămîni, sînt proiecte care se văd foarte frumos pentru Slobozia și sînt sigur că în anii 2020-2022 vom avea orașul pe care ni-l dorim, un oraș modern și cochet…».

  Comentariile cititorilor:


  London Bus :
  (10 Decembrie 2016, 13:25)
  Cum “atestarea soferilor”?Primaria va plati soferilor cursul de atestare?? Hai ca e tare!Isi ia atestatul pe banii primariei apoi pleaca.Scoala de soferi o veti plati?Unde depunem cererile? Se vor accesa 6mil eur(~270miliarde) sa circulam cu gioarse sh,ce vor sta in garaje,ca deh,soferii fara experienta le vor exploata aiurea,transmisia va fi manuala si va cadea…Cum? Cel mai important e autobuzul si taman pentru ala se va plati cel mai putin? Restul de bani se sifoneaza pe tampenii?? Degeaba vizitati alte tari psd istilor! Băăă pop! N ai mă in lista de prieteni un owner de bus uri prin Thailanda? Sa va trimita niste “tuk tuk”? Ieftine,rapide,oportune pentru Slobozia! Hai mă,că snt 6mil de euro! ..”tuk tuk”…nu v ati gandit??
  psd-isti cu simtul umorului!:
  (10 Decembrie 2016, 10:23)
  Pai bine, postacilor psd, tocmai Sibiul l-ati gasit ca exemplu pozitiv intr-ale gospodaririi unui oras? Pai nu era sasul Werner Klaus un venetic, un ne-roman, un ne-ortodox, vorba lui Puie Monta, cel care vindea copii pt organe si -si urmarea doar interesele imobiliare? Ha,ha,ha! Si le mai da si apa buna, nu otravita ca psd in Slobozia. Pai daca apa otravita ne-a dat psd-ul de 7 ani, cum sa rezolve si transportul in comun pe care-l vede doar ca pe o sansa de a mai face o afacere cu mijloacele de transport second-hand si de a  pune pe posturi caldute niste trepadusi “calificati” ai partidului? Pe banii slobozenilor, evident..
  postacii PSD in ofensiva:
  (10 Decembrie 2016, 07:53)
  Ce distractivi sunt baietasii astia, acum compara Sibiul cu amaraciunea de Slobozia. In Sibiu majoritatea voteaza numai anti – comunisti in Slobozia e invers,      Ca de obicei faceti tot felul de afirmatii mincinoase la adresa celor care va stau in coaste si incearca sa realizeze si altceve.  Asa intelegeti voi democratia !  Suntem satui de minciunile comunistilor care stau la conducerea orasului asta de atatia zeci de ani si fac totul aiurea dupa mintea lor odihnita.        acel OREO ilustreaza clar ce pret pune PSD-istii pe cetatenii Sloboziei care vor oameni harnici, corecti si sa munceasca pentru comunitate nu pentru gastile lor de partd (Grupare Infractionala Organizata) “câinii latră ursul merge”.    . Poate in al 12-lea ceas se mai desteapta lumea si voteaz orice dar impotriva comunistilor !
  Oreo:
  (10 Decembrie 2016, 05:13)
  Pericle să se ducă la pușcărie mai bine banii care îi plătim la maxi taxi să intre în bugetul local dar cu transparenta,decat în buzunar la Pericli !!!ce e greu de înțeles.chiar și cu autobuzele S.H. Pericli ce panarame are . Pericli se crede vedeta că îl are în spate pe BLAGA , așa că lăsați să termine AUTOGARA îi mai trebuie bani…Dar până atunci câinii latră ursul merge.
  GEO:
  (9 Decembrie 2016, 22:33)
  si  in Sibiu transportul este al primariei si merge foarte bine.Nu inteleg, ce va deranjeaza?
  Mircea:
  (9 Decembrie 2016, 19:09)
  Nu mai inteleg nimic, pana acum, postacii, il scuipau si-l mascaraeau pe pericle, acum, ca primaria vrea sa renunte la serviciile lui este de rau, pai hotarativa, acum ptr gigel, daca mai gigele te consideri oaie, este problema ta, sunt convins ca si tu esti tot sloboszean si conform convingerilor tale esti o oaie, este problema ta… deja m-am saturat de genul „catastrofa”, gen gigel….adica mahnitii orasului…
  retard rau:
  (9 Decembrie 2016, 17:38)
  Asta se uita prin reviste occidentale si vrea si el :)))))))))))))     Mai flacau nu se poate face linie de tramvai peste linia ferata, exista reguli internationale de siguranta a circulatiei,            Dar voi puteti face numai daca e impus de la centru de sefii vostrii condamnati penal si cu multe alte dosare in curs. Groapa din centrul Sloboziei este tot rodul unei impuneri a fostului sef PSD pentru sora si cumnatul lui iar noi locuitorii vom plati 40 de ani creditele si batjocura factuta de voi edilii PSD !!!   Transportul local in doi ani o sa fie falimentar daca se ocupa primaria.  Cat despre acel pod ?? !!! ce rost are in conditiile in care ala duce la Ciulnita !!  ???  poate doar bani furati si comisioane de studii si lucrari !! iar dupa vine DNA te ia si pe tine si gata cu libertatea ta, iar partidul o sa gaseasca alt fraier sa se foloseasca de el.    Mai bine gendeste sanatos refaceti infrastructura, reparati strazile din cartierul tineretului ca or sa plece si astiam din oras si vor ramene doar cei din 500 si din Bora.   Si mai ales ia in calcul ca eficienta si profitul unei primarii vine NUMAI din sectorul privat, asa ca lasa transportul in sectorul privat (indiferent ca e NIC sau Ford) mai da afara din salariatii inutili din primarie si pune politia locala sa faca cu adevarat ordine ca e jaf si jale in tot orasul: zilnic soferii de taxiuri in special trec numai pe rosu si nu acorda prioritate, proprietarii de caini isi plimba animalele cu sau fara lesa dar ce e mai rau ca nu au botnite si musca lumea, toti arunca gunoaie pe strazi si pe unde le vine, vanzatoarele din magazine arunca gunoiul pe domeniul public si umplu cosurile de gunoi din care se revarsa si tot in starda ajung. Concluzia e ori faci treaba pentru comunitate ori te duci singur sau si mai bine ar fi sa iasa lumea sa va mai dea cu HUOOOOO ca prea va credeti stapani pe totul din orasul asta.
  Gigel:
  (9 Decembrie 2016, 12:06)
  Degeaba, slobozenii voteaza ca oile!
  second-hand psd:
  (9 Decembrie 2016, 10:19)
  Politica psd de transformare a ialomitenilor in asistati social pana in 2020,cuprinde si aceste masuri cu mijloace de transport second-hand. Ele se inscriu perfect in viata orasului ai carui locuitori se imbraca de la puzderia de magazine de acest tip si cara bidoane de apa pe scarile blocurilor, multumind din inima partidului ca are grija de noi..

  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here