INDEPENDENT Ialomita : Evrika ! Slobozia are buget !

  92
  0
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  Administrația Mocioniu va cheltui 147,5 milioane de lei

  Administrația Mocioniu sfidează cele mai pesimiste previziuni administrative. Conform bugetului anului 2017, publicat «incognito» pe site-ul instituției, edilii locali au la dispoziție 147,5 milioane de lei pentru a asigura funcționarea administrației și continuarea investițiilor inițiate în anii precedenți. Din această sumă, 24,5 milioane de lei reprezintă împrumutul pentru finalizarea «gropii lui Stoica», iar 8,2 milioane de lei excedentul bugetar identificat de primarul Adrian Mocioniu&comp.

  După model, fără dezbatere publică După încercarea eșuată de «dezbatere publică pe Cultură și Sport», primarul Adrian Mocioniu s-a lecuit pentru o vreme de băi de mulțime. Prin urmare, asemeni modelului său politic, Președintele Moraru, el a ales să facă public bugetul Sloboziei pentru anul 2017 exclusiv pe site-ul instituției, sfidând atât spiritul Legii 215, privind administrația publică locală, cât și cei 7 ani pe care presupunem că îi are de-acasă. Pentru cei la fel de interesați ca noi, documentul se lăfăie în toată splendoarea sa la secțiunea Informații, subsecțiunea Anunțuri, fiind postat potrivit datei pe 7 martie 2017. De atunci însă, Adrian Mocioniu&comp. tac ca «mortu-n păpușoi» fără a mai acorda măcar interviurile de lemn la televiziunile on-line abonate la banii publici. Nu-i condamnăm, că am învățat și noi la școală proverbul care spune că «tăcerea e de aur». Și am decis să promovăm noi acest proiect de buget în locul domniilor lor.

  Doar 1 leu din 6 pentru dezvoltare Conform proiectului de buget, municipiul reședință de județ Slobozia va avea la dispoziție 147530980 de lei, în condițiile în care veniturile previzionate se ridică la 139250650 de lei. Diferența, 8,2 milioane de lei, reprezintă excedentul bugetar identificat de către primarul Adrian Mocioniu după 9 luni de mandat și 1 an de incapacitate administrativă. Nu insistăm, că am făcut-o destul. Din cei 139,2 milioane de lei, 24,5 milioane îi reprezintă împrumutul aprobat anul trecut pentru finalizarea «gropii lui Stoica», pentru care vom plăti dobânzi noi și copiii copiilor noștri. Restul sumelor sunt împărțite între bugetul de funcționare, estimat la 88,7 milioane de lei și buget de dezvoltare, estimat la 23,6 milioane de lei. Altfel spus, din cele aproape 150 milioane de lei aflate la dispoziția municipalității, doar a șasea parte vor fi folosiți efectiv pentru realizarea de investiții noi la nivelul orașului. Restul fondurilor, ca în fiecare an, merg pe salarii, credite și alte mizilicuri bugetare fără de care administrația nu poate trăi.

  Investițiile anului 2017 Prea multe pentru a putea fi nominalizate toate, investițiile estimate a fi realizate în anul 2017 sunt evidențiate și ele în proiectul de buget. Prima care sare în ochi este «groapa lui Stoica», dar, așa cum am precizat, ea nu grevează direct bugetul, urmând a fi realizată din creditul făcut anul trecut. Următoarea investiție este modernizarea transportului public, deja detaliată în paginile ziarului nostru. Urmează puntea pietonală Pod Bora, regenerarea urbană a Orășelului Copiilor, revitalizarea zonei Bazinului de înot didactic, un veloparc, dar și lucrări de anvelopare termică la unitățile de învățământ din Slobozia. Potrivit unor surse administrative, dincolo de utilitatea discutabilă a unora dintre aceste investiții, «ambițiile primarului Mocioniu sunt prea mari și nu va avea timp să cheltuie toți banii». Subscriem. Și mai adăugăm doar, pentru cei interesați, că anul acesta datoria publică a municipalității se ridică la 1548000 lei, din care 35 de mii reprezintă bunurile și serviciile achiziționate, iar 1513000 dobânda efectivă pe care o plătim pentru anul în curs!


  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here