Acasă Jurnalul Bucurestiului Anchete INDEPENDENT Ialomita : Muritorii de foame de la firma Dragostal Security

INDEPENDENT Ialomita : Muritorii de foame de la firma Dragostal Security

132
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Neplătiți cu lunile

În urmă cu două săptămâni, managerul interimar al Spitalului Județean Slobozia declara public că angajații firmei de pază care deservește instituția nu au mai fost plătiți de 4 luni. Firma este controlată de Dragoș Slăniceanu, candidatul PSD de la alegerile locale din 2016 de la Gheorghe Doja. Ipochimenul nu se află la prima ilegalitate de acest gen, el fiind acuzat de practici similiare și în calitate de director general al firmei Prevent Security.

Suveica Dragostal Security
La începutul acestei luni, în cadrul unei conferințe de presă, Mariana Iancu, managerul interimar al Spitalului Județean Slobozia a declarat că firma de pază care deservește instituția nu își desfășoară activitatea conform contractului: «E o debandadă generală! Urcă cine vrea și unde vrea… Dar nu pot să le cer nimic oamenilor ălora, că sunt neplătiți de 4 luni… Asta în condițiile în care firma este plătită la zi! Iar dacă sun la firmă, nu răspunde nimeni. Cred că l-am văzut o singură dată, când a semnat contractul…». Situația de la Spitalul Județean Slobozia nu este singulară. Potrivit declarațiilor sub anonimat ale angajaților, situația de la Spitalul Județean se repetă în toate instituțiile publice unde Dragostal Security și Prevent Security au obținut contracte de pază. «Ne angajează și nu ne plătesc… După 3-4 luni, îți iei seama și pleci! Dacă reziști, până la urmă n-are încotro și plătește! Dacă pleci, ești bun plecat, rămâi cu paguba…» ne explică unul dintre agenții de pază ai Spitalului. La Spitalul Județean Slobozia firma are angajați 15 oameni, dar scenariul se repetă identic la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă, Casa Județeană de Pensii Ialomița sau chiar Inspectoratul Teritorial de Muncă. «Victimele» firmei sunt persoane trecute de 45 de ani pentru care, susțin surse oficiale din cadrul AJOFM, Dragostal Security primește fonduri conform art. 85 din Legea nr. 76/2002.

Povești de groază cu Dragoș Slăniceanu
Angajații care au trecut prin firmele lui Dragoș Slăniceanu refuză și acum, la luni bune după ce au scăpat de coșmar, să iasă din anonimat. «Are proptele, că e de la PSD… Și e răzbunător! Dacă te află, te lasă fără muncă. Are pile la ITM, la minister are pe una care a lucrat la AJOFM… Unde te duci să plângi, plângi degeaba… Și mulți nu plâng, că sunt de la el din sat, de la Gheorghe Doja… Am auzit că are acolo o fermă și îi plătește pe oameni în produse, se înțelege cu ei… Și ăia sunt mulțumiți, că nu plătesc chirie ca mine și au unde pleca de-acasă… Dar eu pot să trăiesc așa?!» ne spune o doamnă respectabilă care și-a găsit între timp de lucru la o firmă privată. E un caz fericit. Întrebați de când nu și-au mai luat salariile, angajații Dragostal Security și Prevent Security pleacă ochii în pământ și vorbesc în șoaptă. «M-a învățat cineva să stau până la sfârșitul lunii, că altfel pierd dreptul la salariu pe luna asta. Dar în aprilie plec și eu, că nu se mai poate. M-am săturat până peste cap!» ne spune un altul. Apoi ne surprinde privirea îndreptată către ecusonul din piept. «Vă rog eu, nu-mi dați numele, că mă nenorocește! Nu te pui cu de-ăștia ca el. Că dacă știam, îmi vedeam de treaba mea…». Situația zugrăvită de către angajații Dragostal a fost reflectată de mai multe ori în paginile ziarului nostru. La aceste acuzații se pot adăuga cele privind micșorarea artificială a tarifelor pentru câștigarea licitațiilor, reducerea numărului de angajați pentru un obiectiv, majorarea numărului de ore lucrate de la 170 la 240, privarea angajaților de alte drepturi salariale specifice, șamd…

Cine este DragoȘ Slăniceanu? Candidat al PSD Ialomița la alegerile locale din 2016 de la Gheorghe Doja, Dragoș Slăniceanu s-a recomandat la momentul respectiv drept «căsătorit, un copil, director general la SC Prevent Security SRL, având în subordine 150 de angajați». Ce nu spune Dragoș Slăniceanu e că numărul firmelor de pază falimentate sub controlul său nu poate fi numărat pe degetele unei singure mâini. De la Progroup Training la Progroup Security și de acolo la Prevent și, mai nou, la Dragostal, Dragoș Slăniceanu a folosit constant aceleași metode expuse mai sus, nu și-a plătit taxele și impozitele datorate statului, a obținut contracte «pe firul scurt» și a sfidat, suveran, controalele funcționarilor publici. Și o va face în continuare atâta vreme cât angajații săi lucrează la instituții ale statului care ar trebuie să se sesizeze din oficiu cu privire la aceste ilegalități constatate!


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here