Acasă Jurnalul Bucurestiului Anchete independentonline.ro : Sarbatorile Sloboziei au fost organizate prin «acord-cadru»

independentonline.ro : Sarbatorile Sloboziei au fost organizate prin «acord-cadru»

127
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

Sărbătorile Sloboziei au fost organizate prin «acord-cadru»

Primăria Slobozia a organizat ilegal cea de a XVIII-a ediție a Sărbătorilor Sloboziei. Pentru a ascunde această realitate, Primăria Slobozia a încheiat două contracte cu firma Forward Music Agency SRL, prin care a cedat ilegal terenul din imediata vecinătate a Bazinului de Înot Didactic. Ulterior, firma a subcontractat «realizarea evenimentului» firmei Palmyra Events din Târgoviște. Iar aceasta, pentru a evita rigorile legii, a închiriat «standuri de prezentare» la prețuri cuprinse între 5 și 20 mii de lei comercianților! Ca bonus, Primăria Slobozia a plătit peste 150 mii de lei (plus TVA) firmei Forward Music Agency pentru artiștii care au concertat în zilele de spectacol…

Curat ilegal, coane Mocioniu!
De aproape 20 de ani, administrația slobozeană organizează un simulacru de Sărbători Municipale menite să ofere contribuabililor «ocazia de a fi împreună la ceas de sărbătoare, pe un drum al modernizării», după cum se precizează în pliantul Sărbătorilor de anul acesta. Dincolo de calitatea discutabilă a spectacolelor publice oferite an de an, în 2018 administrația Mocioniu a decis să organizeze evenimentul ilegal. Potrivit Legii 2015, privind administrația publică locală (art. 36, alin. 2), «Consiliul Local hotărăște darea în administrare, concesionarea sau închirierea bunurilor proprietate publică a comunei, orașului sau municipiului, după caz (…)». Pentru a evita votul în plen, administrația Mocioniu a decis să accepte oferta Forward Music Agency SRL din București, care a înregistrat pe 7 mai 2018 o solicitare de încheiere a unui acord-cadru de parteneriat prin care solicita «acordarea cu titlu gratuit a unei suprafețe de teren în municipiul Slobozia în vederea realizării evenimentului „Zilele Municipiului Slobozia 2018“». În aceeași zi este semnat un acord de colaborare prin care, pe lângă terenul gratuit, administrația Mocioniu se obligă «să emită fără niciun cost (…) autorizații pentru desfacerea și consumul băuturilor alcoolice și non-alcoolice, produselor alimentare și nealimentare, pentru comerț în perimetrul locației. (…)». De asemenea, acordul oferă firmei co-organizatoare exclusivitate asupra vânzărilor în cadrul evenimentului, «beneficiarul neputând autoriza alți comercianți să-și desfășoare activitatea în incinta perimetrului». «Bonus» la aceste condiții, administrația Mocioniu se obligă să plătească 11 mii euro (plus TVA) pentru BUG Mafia și 1500 lei pentru trupa Got X «la care se adaugă costul de transport de 3 lei pe km pe traseul București-Slobozia-București». Iar pentru ca șirul ilegalităților să fie complet, 5 zile mai târziu, pe 11 mai, primarul Adrian Mocioniu semnează un contract de prestări servicii prin care «cumpără» la valoarea modică de 107 mii de lei (plus TVA) pe Irina Loghin și Nemuritorii, Lidia Buble și prezentatorul vedetă Răzvan Simion, pentru a asigura distracția în zilele de 18, 19 și 20 mai, suplimentar față de «acordul-cadru» inițial.

Afaceri cu «domeniul public»
Nu vom detalia aici modul execrabil în care s-au derulat cele 3 zile de «concerte». În fond, la Sărbători au participat peste 10 mii de slobozeni, cifră care îndreptățește autoritățile să declare evenimentul drept un succes. Nu vom comenta nici dezinteresul autorităților pentru mediatizarea evenimentelor conexe, de la premierea elevilor olimpici, la manifestările cultural-sportive din oraș… Nu vom preciza nici modul în care au fost obligați elevii orașului să participe la cea mai jalnică paradă din ultimii 10 ani… Și nu-i vom condamna proletar nici pe cei care au băut whisky din sticle sub ochii polițiștilor locali și jandarmilor la concertul BUG Mafia… În fond, pentru toate acestea vinovați suntem toți cei care am votat (sau am refuzat să votăm!) administrația Mocioniu. Revenim însă la urmările «acordului-cadru». Imediat după semnarea acestui acord, Forward Music Agency a subcontractat evenimentul firmei Palmyra Events SRL Târgoviște. Aceasta, la rândul ei, pentru a evita încălcarea legii, «a închiriat standuri de prezentare» firmelor participante la eveniment la prețuri cuprinse între 5 și 20 mii de lei. Marinela Olei, proprietara firmei, ne-a explicat cum s-a ajuns aici: «Contractul nostru cu Forward este legal! Noi n-am știut că ei nu au plătit pentru teren și pentru autorizații! Noi, la rândul nostru, suntem organizatori al acestui tip de evenimente în alte orașe… Peste tot am plătit așa cum e legal, pentru concesionarea terenului și pentru autorizații! Suntem o firmă serioasă, una dintre cele mai serioase de pe piață. Vă puteți interesa!». În ciuda eforturilor noastre, reprezentanții firmei Forward Music Agency nu au putut fi contactați pentru un punct de vedere oficial. A răspuns, în schimb, întrebărilor noastre, primarul Adrian Mocioniu. «Totul este legal! Avem un departament juridic care a fost consultat cu privire la acest acord… Și chiar dacă nu ar fi, nici Independent, nici senatorul Ionașcu (n.red.: care a sesizat public și el ilegalitatea acordului!) și nici altcineva nu poate hotărî că sunt vinovat. Există instituții care au atribuții în acest sens și ele se vor pronunța!» a declarat Adrian Mocioniu, printre altele. Situația constatată anul acesta la Sărbătorile Sloboziei este similară cu cea de acum 2 ani, când administrația Mocioniu a încheiat un «acord-cadru» cu firma Comori Ardelenești SRL. Ulterior evenimentelor, legalitatea contractului a fost dezbătută în cadrul Consiliului Local, iar plenul a ajuns la concluzia că «acordul nu este legal».


Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here