informatiadecalarasi.ro : Mezelurile cresc cu 74% riscul de leucemie

0
13
Raspandeste cu incredere
  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    1
    Share

Mezelurile cresc cu 74% riscul de leucemie

Un studiu recent stabileşte clar conexiunea dintre consumul de carne procesată şi leucemie. Un grup de oameni de ştiinţă din Taiwan a studiat obiceiurile alimentare a 515 copii şi adolescenţi, o parte sănătoşi, o parte bolnavi de leucemie şi a constatat că o alimentaţie în care se regăsesc cărnuri procesate mai des de o dată pe săptămână creşte cu 74% riscul de a face leucemie.

Aşadar, mai mult de o porţie la 7 zile e suficientă pentru a da peste cap organismul şi a-l predispune la îmbolnăvire. Cercetătorii au inclus în studiu toate mezelurile, de la cîrnaţi şi crenvurşti la bacon şi şuncă, dar şi produsele obţinute din peşte procesat, foarte populare în rîndul asiaticilor.

Toate sînt la fel de nocive, din pricina nitriţilor şi nitrozaminelor.


Raspandeste cu incredere
  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    1
    Share

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here