Întrevederea domnului senator Petru Filip, președintele Comisiei pentru Politică Externă a Senatului României, cu E.S. domnul ambasador Abdul Elghani Elnaim Awad Elkarim, subsecretar din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Sudan miercuri, 19 octombrie 2016

  88
  0
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  Miercuri, 19 octombrie a.c., a avut loc o rundă de consultări bilaterale între domnul senator Petru Filip, Președinte al Comisiei pentru Politică Externă și E.S. domnul ambasador Abdul Elghani Elnaim Award Elkarim, subsecretar de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Sudan.

  În cadrul întrevederii, domnul senator Petru Filip a ținut să reitereze relațiile tradiționale dintre cele două state, stabilite încă de la declararea independenței Republicii Sudan, în 1956, și să menționeze importanța Sudanului pentru asigurarea stabilității și securității în zonă.

  În acest sens, domnul Petru Filip a subliniat interesul pentru dezvoltarea unei abordări pragmatice și dinamice ale relațiilor bilaterale, menționând că statutul european și euro-atlantic al României și rolul Sudanului pe continentul african pot oferi condițiile adecvate pentru extinderea dialogului și cooperării dintre cele două țări.

  De asemenea, domnul președinte Filip și-a exprimat convingerea că Sudanul va susține candidatura României ca membru nepermanent al Consiliului de Securitate al O.N.U., în baza înțelegerilor de susținere mutuală în cadrul organizațiilor internaționale.

  E.S. domnul ambasador Abdul Elghani Elnaim Awad Elkarim a dorit să mulțumească României pentru susținerea pe care a acordat-o Sudanului de-a lungul timpului, exprimându-și dorința de relansare și dezvoltare a relațiilor bilaterale dintre cele două țări, mai ales în domenii sectoriale de interes comun, precum: economie, energie, educație, sănătate, agricultură. În acest sens, a evocat formarea în România, de-a lungul timpului, a peste 15.000 de specialiști, o resursă ce poate fi folosită în mod pragmatic pentru dezvoltarea relațiilor româno-sudaneze.

  De asemenea, domnul ambasador Elnaim a ținut să reafirme angajamentul Sudanului pentru rezolvarea problemelor de securitate din zonă, inclusiv prin dialog politic sau participarea activă în cadrul unor organisme regionale pentru crearea unei zone de stabilitate și pace în regiune.

  Domnul Petru Filip a mulțumit Sudanului pentru implicarea în rezolvarea problemelor de securitate din zonă, ținând să precizeze că Africa reprezintă un partener privilegiat al Uniunii Europene, Europa fiind implicată într-un angajament pe termen lung pe continentul african, cu scopul de a dezvolta domeniile economice și de securitate, pentru a limita astfel migrația ilegală și dezvoltarea rețelelor teroriste.
  În finalul întrevederii, domnul Petru Filip a dorit să reafirme importanța diplomației parlamentare, punând accent pe dezvoltarea dialogului politic bilateral dintre cele două state, inclusiv prin coordonarea și susținerea reciprocă în cadrul organismelor internaționale.


  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

  Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

  Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

  Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

  Please enter your comment!
  Please enter your name here