Acasă Jurnalul Bucurestiului Informatii Jurnal de Arges : Coincidenţă sau nu? După ce şefii...

Jurnal de Arges : Coincidenţă sau nu? După ce şefii din Poliţia Argeş au urcat în funcţii, şi afacerile rudelor au explodat

610
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  2
  Shares

Dintotdeauna funcțiile de conducere din Poliția Argeș au adus, ca într-o lege nescrisă, avantaje multiple pentru deținătorii lor, ca și pentru rude. Iar asta se poate vedea la o simplă lecturare a declarațiilor de avere de dinainte și după avansarea în funcție. În multe cazuri, averile șefilor din Poliție sunt oarecum ”camuflate” prin diverse afaceri ale rudelor, fie că vorbim de copii, soții sau fini. Am verificat în ultimele săptămâni afacerile unora dintre rudele oamenilor cu funcții de conducere din IPJ Argeș și am făcut o descoperire interesantă: după ce șefii din Poliția Argeș au urcat în funcții, afacerile rudelor acestora au crescut masiv. Coincidență sau nu? Rămâne de văzut.

Firma fiicei comandantului Ionel Ispir, profit-record în anul în care tatăl său a fost numit șef al IPJ Argeș

Primul caz analizat este cel al doamnei Anca Petruța Ispir, fiica șefului IPJ Argeș. Ea figurează în calitate de asociat la Duo Genialis SRL, firma care deține restaurantul Wolf, cel mai mare și elegant local de nunți din Curtea de Argeș. Firma Duo Genialis a fost înființată în 2009 și a pornit cu un profit foarte modest, de doar 752 lei.
După aceea, timp de trei ani consecutiv, firma a avut pierderi masive: 44.889 lei în 2010, 124.795 lei în 2011 și 117.945 lei în 2012.  În iulie 2012, comisarul-șef Ionel Ispir este numit adjunct al IPJ Argeș și, coincidență sau nu, în anul următor (n. red. – 2013), afacerile fiicei sale renasc spectaculos.
Astfel,  Duo Genialis înregistrează un profit de 169.354 lei. Tot în 2013, la restaurantul Wolf se deschide o nouă sală, cu o capacitate maximă de 600 de locuri, ceea ce îi întărește statutul de lider necontestat al localurilor profilate pe nunți și botezuri din Orașul Basarabilor și împrejurimi.
În februarie 2014, Ionel Ispir câștigă concursul pentru șefia IPJ Argeș, iar acest an este de două ori norocos, având în vedere că și firma la care fiica sa este asociată are un profit-record de 252.587 lei. Practic, societatea care operează restaurantul Wolf aproape că și-a dublat profitul față de anul anterior.
Economic vorbind, nu este exclus ca acest profit mare să fie datorat extinderii restaurantului.

Soția adjunctului Gherghe a avut profit de peste un miliard lei vechi la firmă în 2014, an în care soțul său a devenit comandant adjunct al poliției județene

Anul 2014 a fost unul foarte bun și pentru familia Gherghe, având în vedere că în luna ianuarie comisarul-șef Gabriel Gherghe a fost numit adjunct al IPJ Argeș. În același an de grație 2014, Breeze Collection SRL, firma la care soția adjunctului, Laura Florentina Gherghe, este asociat și administrator, a avut un profit de 108.647 lei. Tot profit  a înregistrat firma familiei Gherghe și în 2013, an în care capul familiei, Gabriel Gherghe, era șef la Serviciul de Investigare a Fraudelor, iar societatea soției s-a înregistrat cu un profit net de 153.996 lei.

Asta după ce în anii anteriori, profitul a fost relativ modest, de  16.218 lei în 2011 și 7.385 lei în 2012. Ca să nu mai vorbim de anii precedenți, 2010 și 2009, când firma familiei Gherghe a agonizat în pirderi. E vorba de 23.196 lei la nivelul lui 2010  și 65.083 lei la nivelul lui 2009.

Laurențiu Bălan, finul lui Petre Ionițescu, profit-record de 15,7 miliarde lei vechi în anul în care nașul său a fost comandantul Poliției

Un alt caz de creștere spectaculoasă a afacerilor este cel al fostului inspector principal Laurențiu Bălan de la Poliția Rutieră, condamnat anul trecut la șase ani de închisoare cu executare în Dosarul Permiselor. Fin al adjunctului IPJ Argeș – Petre Ionițescu, Laurențiu Bălan a devenit  asociat, din toamna anului 2011, la firma TGM Group Exclusive Mioveni, ce are ca obiect de activitate extracția pietrișului si nisipului, extracția argilei și caolinului. Ați ghicit, e vorba de una și aceeași firmă cercetată în megadosarul de evaziune fiscală ”Balastiera”.
În 2011, la momentul intrării finului Bălan în acționariat, TGM Group Exclusive avusese o pierdere uriașă de 2.869.957 lei. După ce Laurențiu Bălan devine asociat, în anul următor 2012 firma înregistrează un profit foarte mare: nu mai puțin de 515.369 lei! Iar în 2013 se petrece un fenomen de-a dreptul incredibil. Datorită sângelui proaspăt antreprenorial, injectat în firmă de cercetatul în Dosarul permiselor, care era Laurențiu Bălan, TGM Group Exclusive își triplează profitul la… 1.572.018 lei. Coincidență sau nu, acest mega-profit a fost înregistrat în același an în care nașul lui Bălan, comisarul-șef Petre Ionițescu, a fost numit comandant al Poliției Argeș (a deținut această funcție din februarie 2013 până în februarie 2014). Atenție, în cei doi ani în care a fost asociat în firma TGM și în care profitul acesteia a avut o traiectorie de rachetă, ofițerul de poliție Laurențiu Bălan era judecat în dosarul permiselor și pus la dispoziția conducerii IPJ Argeș. Asta până în vara lui 2013, când Bălan a fost condamnat definitiv într-un prim dosar, disjuns din marele dosar al permiselor și încarcerat la Colibași.
Reversul medaliei a venit în anul următor, 2014, când TGM Group Exclusive a înregistrat o pierdere uriașă de 2.165.473 lei. De altfel, după încarcerarea lui Laurențiu Bălan, la doar câteva luni, în toamna lui 2013 s-a declanșat operațiunea ”Balastiera”, soldată cu zeci de perchiziții, înclusiv la sediul TGM Group și la Bălan acasă. La scurt timp s-au pus și sechestre și așa se explică pierderile uriașe din anul următor, 2014, ale TGM Group.

Comisarul-șef Marcel Stănciulescu a uitat să treacă în declarația de avere contractul soției sale cu CAS Argeș

Un alt caz interesant este cel al comisarului-șef Marcel Laurențiu Stănciulescu, împuternicit la comanda Serviciului de Arme și Muniții. Firma Cardio Plus SRL la care soția sa – cardiologul Gabriela Stănciulescu este asociat – a avut anul trecut un profit de 132.160 lei, după ce în 2013 profitul fusese doar de 13.833 lei. În 2013, comisarul-șef Marcel Stănciulescu a trecut de la Poliția Costești la IPJ Argeș. Marcel Stănciulescu a fost numit șef la Arme și Muniții din acest an. Reamintim că soția sa a câștigat în perioada 2012-2014 peste 19 miliarde lei vechi din sponsorizări de la companii farmaceutice pentru testarea medicamentelor pe pacienți. Problema mare în cazul comisarului-șef Stănciulescu este alta: în declarația de avere a sa, la punctul 5, nu este trecut nici un contract încheiat de SC CARDIO PLUS SRL – administrator dr. Gabriela Stănciulescu,  cu CASS Argeş. În ghidul de completare a declaraţiilor de avere şi interese existent pe site-ul ANI este obligatoriu să se treacă toate contractele încheiate cu instituţii publice sau cu societăţi comerciale, de titular, soţ/soţie şi rude de gradul I. Cms.şef Marcel Stănciulescu a uitat să treacă şi contractul, dar şi veniturile firmei SC SAL MED SRL unde soţia sa este asociat, societăţile având acelaşi sediu social.

Comandantul Ionel Ispir: „Nu am nicio legătură cu rezultatele firmei la care fiica mea este asociat”

Am stat de vorbă cu comandantul Ionel Ispir pe tema profitului-record înregistrat de firma la care fiica sa este asociată chiar în 2014, an în care actualul șef al IPJ Argeș a fost numit în funcție. Iată ce ne-a declarat comisarul-șef Ionel Ispir: ”Este o pură coincidență faptul că firma la care fiica mea este asociat a avut acel profit la care faceți referire chiar în anul în care eu am câștigat concursul pentru șefia Inspectoratului Județean de Poliție. Este pură coincidență. Nu am nicio legătură cu rezultatele firmei la care fiica mea este asociat și sincer chiar nu știu care an a fost mai profitabil. Nu am influențat în niciun fel afacerile fiicei mele. Iar acel restaurant din Curtea de Argeș este un loc public în care poate intra oricine.”

Comisarul-şef Marcel Stănciulescu: „Nu vă răspund la nicio întrebare”

Dacă șeful IJP Argeș Ionel Ispir a fost foarte deschis la dialog, nu același lucru se poate spune despre subordonatul său, comisarul-șef Marcel Stănciulescu, acesta arătându-se iritat în momentul în care l-am contactat pentru a îl întreba de ce a uitat să treacă în declarația de avere contractul încheiat cu CAS Argeș de către firma soției sale. ”Nu vă răspund la nicio întrebare. Dumneavoastră făceți-vă meseria de jurnalist, documentați-vă și veți găsi răspunsurile necesare”, a fost răspunsul laconic al comisarului-șef Stănciulescu, după care acesta a închis.

Gherghe şi Ioniţescu, de negăsit

Am încercat să luăm legătura telefonic și cu adjuncții din IJP Argeș – Gabriel Gherghe și Petre Ionițescu, pentru a discuta despre afacerile soției și respectiv finului. Numai că, în ciuda apelurilor noastre repetate, aceștia nu ne-au răspuns.
Material realizat de Denis Grigorescu, Alina Crângeanu


Raspandeste cu incredere
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  2
  Shares

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here