Jurnal de Dambovita : După ani de aşteptări, asfaltări pe strada Crişan

  70
  0
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  Asfaltãrile în paralel pe mai multe artere sunt cele mai ample lucrãri care s-au fãcut concomitent în municipiu

  ❚ Acest proiect a fost început din fonduri proprii ale Primăriei, însă acum a fost prins în lista de investiţii pe Ordonanţa 28 aprobată de Ministerul Dezvoltării Regionale ❚ Imediat ce se va semna contractul de finanţare, lucrările pe celelalte străzi care încă nu au fost abordate până acum se vor reabilita şi moderniza cu bani guvernamentali, degrevându- se de acum încolo bugetul local ❚ Asfaltarea de pe strada Crişan face parte dintr-un amplu proiect care vizează reabilitarea şi modernizarea a zece străzi, până acum ocolite de administraţia locală

  ANA MARIA POPESCU


  Se lucrează intens pe strada Crişan din municipiul Târgovişte! Ieri, echipa de conducere a Primăriei Târgovişte a efectuat o vizită în teren pentru a superviza turnarea celui de-al doilea strat de asfalt pe această arteră rutieră, a cărei asfaltare face parte dintr-un amplu proiect care vizează reabilitarea şi modernizarea a zece străzi, până acum ocolite de administraţia locală, din municipiul reşedinţă de judeţ. Acest proiect de anvergură a fost început din fonduri proprii ale Primăriei, însă acum a fost prins în lista de investiţii pe Ordonanţa 28 aprobată de Ministerul Dezvoltării Regionale, aşa că imediat ce se va semna contractul de finanţare, lucrările pe celelalte străzi care încă nu au fost abordate până acum se vor reabilita şi moderniza cu bani guvernamentali.

  Un proiect de anvergură, pentru zece străzi

  Primarul municipiului Târgovişte, Cristian Stan, a dat asigurări că până la sfârşitul acestei săptămâni vor fi finalizate în totalitate lucrările pe strada Crişan, iar după ce se va introduce reţeaua de canalizare va demara investiţia şi pe strada Gimnaziului, o altă arteră extrem de importantă a oraşului.

  „Pe strada Crişan din Târgovişte se derulează unul dintre proiectele pe care administraţia publică locală le implementează în această vară şi toamnă. Este şi un proiect pentru care noi am obţinut finanţare prin Ministerul Dezvoltării Regionale, pe Ordonanţa 28. Este un proiect care vizează aproximativ 3,5 kilometri, avem zece străzi, strada Crişan, Morilor, Horia, Cloşca, Berzei, Gheorghe Petraşcu şi Gimnaziului şi artera paralelă, Constantin Brâncoveanu, singura stradă care nu a fost abordată până la acest moment este strada Gimnaziului, unde avem un proiect de canalizare şi vrem să rezolvăm întâi cu această zonă de canalizare şi după aceea să trecem la lucrările de reabilitare. Tot pe acest proiect se lucrează şi pe strada Justiţiei, sper ca la începutul săptămânii viitoare să turnăm primul strat de asfalt. Avem lucrări în Târgovişte, sunt probabil cele mai ample lucrări care s-au făcut concomitent în municipiu. Pe strada Crişan se lucrează acum la cel de-al doilea strat de asfalt, se lucrează la stratul de uzură, probabil până la sfârşitul săptămânii se finalizează lucrările pe această stradă. Până la momentul de faţă, din valoarea de 2,5 milioane de lei, am plătit cam o cincime, dar din momentul semnării contractului de finanţare, lucrurile se vor schimba. Săptămâna aceasta vom depune documentaţia la Ministerul Dezvoltării şi sperăm să semnăm cât mai repede contractul de finanţare, însă ce am cheltuit până acum nu vom mai recupera la de la Minister, pentru că este vorba despre lucrări în continuare. Noi vom degreva practic bugetul de diferenţă, urmând ca după aceea să achităm din fonduri de la Ministerul Dezvoltării”, a declarat primarul municipiului Târgovişte, Cristian Stan.

  În curând, Priseaca 2, proiect de aproape 1 milion de euro

  Acestea nu sunt singurele lucrări de asfaltare care se vor realiza în municipiul reşedinţă de judeţ. După ce se va aproba în Consiliul Local proiectul şi se va realiza toată documentaţia necesară, va demara şi cel de-al doilea proiect de asfaltare din Cartierul Priseaca, obiectiv investiţional care are o valoare de aproape 1 milion de euro.

  „În prima şedinţă de Consiliu vor fi aprobaţi indicatorii la proiectul Priseaca 2, este un proiect prin care practic închidem mare parte din cartierul Priseaca la nivel de infrastructură. Avem acolo străzile Prisecii, Dâmboviţei, Soarelui, Teilor, Stupilor, Oilor şi Înfrăţirii, peste 4 kilometri de drum, valoare undeva la un milion de euro. Facem Proiectul Tehnic şi cam în 45 de zile vom lansa licitaţia de execuţie şi pentru cel de-al doilea proiect important în Cartierul Priseaca”, a subliniat edilul municipiului Târgovişte.


  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here