Jurnal de Dambovita : Proiect european de aproape 21,5 milioane lei la Pucioasa

  90
  0
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
   1
   Share

  ❚ Moment festiv la Primăria oraşului Pucioasa: edilul Constantin Ana şi directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Muşat, au semnat contractul de finanţare pentru proiectul intitulat „Dezvoltarea infrastructurii turistice în staţiunea balneoclimaterică oraşul Pucioasa” ❚ Prin acest proiect se urmăreşte reabilitarea infrastructurii rutiere, în suprafaţă totală de peste 6 kilometri de străzi, precum şi crearea de spaţii verzi în suprafaţă totală de peste 7.000 metri pătraţi

  ANA MARIA POPESCU


  Ieri, în cadru festiv, primarul oraşului Pucioasa, Constantin Ana, împreună cu directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Muşat, au parafat unul dintre cele mai importante şi mai valoroase proiecte europene accesate de administraţia locală de la poalele Patranei. În prezenţa actualului preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, dar şi a predecesorului, precum şi a unor parlamentari PSD de Dâmboviţa, consilierilor locali, reprezentanţilor aparatului propriu al Primăriei, edilul oraşului Pucioasa şi directorul ADR Sud Muntenia au semnat contractul de finanţare pentru proiectul intitulat „Dezvoltarea infrastructurii turistice în staţiunea balneoclimaterică oraşul Pucioasa”, proiect european în valoare de 21.429.171 lei, care va rezolva multe dintre problemele de infrastructură cu care se confruntă oraşul-staţiune. Prin acest proiect se urmăreşte reabilitarea infrastructurii rutiere, în suprafaţă totală de peste 6 kilometri de străzi, precum şi crearea de spaţii verzi în suprafaţă totală de peste 7.000 metri pătraţi. Rezultatul obţinut în urma implementării acestui proiect important pentru dezvoltarea turistică a oraşului Pucioasa va fi creşterea numărului de vizitatori în staţiunea balneoclimaterică cu peste 20% faţă de anul 2015, în termen de 5 ani de la finalizarea contractului. În cadrul proiectului se vor reabilita 9 străzi, respectiv DC 136A, str. Carierei, strada Avram Iancu, Aleea Ardealului, Bulevardul Gării, strada Libertăţii, strada 1 Decembrie 1918, strada Stadionului, strada Dacia, se vor realiza două grădini, spaţii verzi, cu locuri de joacă, sport şi fitness, una cu o suprafaţă de 2.579,00 metri pătraţi şi alta cu o suprafaţă de 4.527,96 metri pătraţi şi se va achiziţiona un autovehicul rutier tip „trenuleţ”, cu o capacitate de transport de minim 40 locuri, destinat plimbărilor de agrement prin oraş. Durata de implementare a proiectului este de 48 luni de la semnarea contractului de finanţare.

  „Trotuare colorate din asfalt colorat pentru a da un pic de faţă de staţiune oraşului Pucioasa”

  „Cred că au fost cele mai lungi 11 luni din viaţa mea de la momentul în care am depus acest proiect şi până acum când reuşim să semnăm în sfârşit acest contract de finanţare. Cred că acest proiect va da viaţă oraşului. Proiectul are titlul „Dezvoltarea infrastructurii turistice în staţiunea balneoclimaterică oraşul Pucioasa”, este un proiect cu o valoare totală de 21.429.171 lei, iar prin acest proiect vom reuşi să rezolvăm multe din problemele importante ale oraşului. Cea mai importantă realizare din punctul meu de vedere va fi refacerea totală a infrastructurii rutiere în cartierul Pucioasa Sat, unirea cu strada Carierei şi crearea cumva a unei centuri a oraşului Pucioasa, se va realiza o mare decongestionare a traficului, mai ales pentru partea de camioane. Mai mult de atât, pe lângă aceste străzi mai avem încă alte 8 din zona centrală care vor fi integral reabilitate, şi aici nu vorbim doar de infrastructura rutieră, vorbim şi de mobilier stradal şi de nişte trotuare moderne, în unele zone vor fi chiar nişte trotuare colorate dintr-un asfalt colorat pentru a da un pic de faţă de staţiune oraşului Pucioasa. Avem 8 străzi, vorbim de Avram Iancu, Aleea Ardealului, Libertăţii, Bulevardul Gării, Dacia, Stadionului, 1 Decembrie 1918.”, a declarat primarul oraşului Pucioasa, Constantin Ana.

  „Am parcurs cea mai uşoară parte a unui proiect, urmează jumătatea mai grea”

  „Sunt foarte puţine lucruri de adăugat la ceea ce a spus domnul primar, dar aş vrea să spun că este cel mai mare proiect din cadrul Axei, depus până în acest moment în regiunea noastră şi cred că este mai mare decât proiectul realizat anterior de Pucioasa. Eu trag nădejdea că ceea ce-şi propune acest proiect va conduce la creşterea atractivităţii turistice a staţiunii Pucioasa, evident în acelaşi timp în care şi confortul şi gradul de urbanizare al oraşului va creşte şi va fi de folos locuitorilor acestei zone atât de frumoase. Am parcurs cea mai uşoară parte a unui proiect, urmează jumătatea mai grea, mai plină de responsabilităţi, dar ADR Sud Muntenia va fi alături de Primărie, de echipa de implementare a proiectului în aşa fel încât acesta să se finalizeze în bune condiţii”, a declarat directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Muşat.


  Raspandeste cu incredere
  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
   1
   Share

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here