Jurnalul Bucurestiului la avanpremiera Art Safari 2017

1
174
Raspandeste cu incredere
 • 29
 •  
 •  
 • 6
 •  
 •  
 •  
 •  
  35
  Shares

Sondajul nostru

 

1 c

 

Ieri a fost avanpremiera la Art Safari 2017, eveniment care se va desfășura în perioada 19 mai – 18 iunie 2017, la Galeriile Kretzulescu (Calea Victoriei 45), sub patronajul Primăriei Municipiului București, CNR UNESCO și Federația Europeană a Cluburilor UNESCO, Centrelor și Asociațiilor. Bineinteles că ieri, 18 mai 2017, ziarul Jurnalul Bucurestiului si agentia de presă Intell News(al căror Senior Editor sunt) au fost pe baricade, azi va fi deschiderea si pentru publicul larg. Articolul este insotit de film si de o galerie foto pe facebook.

1 foto VIDEO

 

Ce puteti viziona in film:

interviu cu Ruxandra Garofeanu, reputat istoric si critic de artă, curator, despre tot ce inseamnă Galeriile Kretzulescu, Biserica Kretzulescu si in general istoria locului;

Ruxandra Garofeanu si Claudiu Victor Gheorghiu la avanpremiera Art Safari 2017; filmul avanpremierei Art Safari Bucharest 2017 contine si un interviu cu doamna Ruxandra Garofeanu, reputat istoric si critic de artă, curator, presedinte Art Society si expert la Galeriile Artmark despre tot ce inseamnă Galeriile Kretzulescu, Biserica Kretzulescu si in general istoria locului.

interviu cu Adina Rentea, Director Pavilion Muzeal Art Safari, despre eveniment, dar mai ales despre expozitia al cărei curator este :”Luchian și Independenții”, prilejuită de Centenarul Luchian (1916-2016); un mic videoclip cu atelierul lui Stefan Luchian;

1 b

interviu cu Eduard Mircea Uzunov, coproprietar al galeriei Rotenberg – Uzunov, despre lucrările galeriei expuse pe simeze la Art Safari 2017.

1 d

Avanpremiera Art Safari 2017 la Galeriile Kretzulescu, film de Claudiu Victor Gheorghiu

 

 

Ce aduce nou Art Safari București 2017?

Pavilionul Muzeal este dedicat expoziției Luchian și independenții, prilejuite de Centenarul Luchian (1916-2016) și va cuprinde opere ale artistului din peste 20 de instituții muzeale, dar și din cele mai importante colecții private. Cea mai mare expoziție Luchian din ultimii 50 de ani va oferi o privire de ansamblu asupra creației “înnoitorului picturii românești”, făcând referire și la gruparea de secesiune artistică ce s-a conturat în jurul personalității sale, la sfârșitul secolului al XIX-lea.

Expoziția Centrală a Pavilionului de Artă Contemporană, intitulată Notes on a Landscape, curatoriată de Wim Waelput (n. 1978, Ghent, Belgia), adresează diversele tipuri de mesaj și de rol social ale artistului român, din vremea picturii noastre clasice și până în contemporaneitate. Expoziția propune o explorare a tipurilor de preocupare artistică reprezentative pentru istoria locală a artei românești, punând accent pe factorii identitari și geopolitici. Wim Waelput este directorul și fondatorul platformei pentru artă contemporană din Ghent.

Pavilionul Galeriilor va fi anul acesta un spațiu dinamic, în care vor expune, prin rotație, galerii din România și din străinătate, publicul având posibilitatea să viziteze noi expoziții în fiecare săptămână.

Programul Art Safari Kids 2017, dedicat în special copiilor, vine și el cu noutăţi: tururi ghidate susținute de elevii școlii Lauder; ateliere inedite pentru cei mici, dar și pentru întreaga familie, în cadrul cărora copii, părinţii sau bunicii îşi pot manifesta creativitatea împreună. De notat în calendar: în data de 19 mai artistul Hanoch Piven (n. 1963, Montevideo, Uruguay) va traversa continentele pentru a susține două workshopuri dedicate familiilor.

Art Dialogue va continua printr-un amplu program de conferinţe, lansări de carte, performance-uri şi proiecţii video la care vor participa specialişti din lumea artei din toată Europa.

1 a

 

Program de vizitare Pavilionul Art Safari :

Pavilionul galeriilor de artă

joi – vineri, duminică (12:00-21:00)

sâmbătă, (12:00-24:00)

Centenar Luchian | Luchian și independenții; Expoziția Centrală, curatoriată de Wim Waelput; Art Safari Kids; Art Safari Dialogue; The Space

luni – vineri, duminică (12:00-21:00)

sâmbătă (12:00-24:00)

 

1 f

Articol, film si fotoreportaj de : Claudiu Victor Gheorghiu, Senior Editor al paginii de Cultură a agentiei de presă Intell News si al ziarului Jurnalul Bucurestiului; 18-19 Mai 2017.

CVG foto mica ART SAFARI 2017

Multumesc Birsan Oana (artist, care face parte si din staff) pentru promptitudinea si amabilitatea cu care mi-ai făcut legitimatia de presă, tip card. Adineauri am observat ca m-ai trecut Claudiu Victor Gheorghe pe card, in loc de Claudiu Victor Gheorghiu . Nu-i bai.


Raspandeste cu incredere
 • 29
 •  
 •  
 • 6
 •  
 •  
 •  
 •  
  35
  Shares

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here