Acasă Jurnalul Bucurestiului Reportaj Jurnalul de Calarasi : SCANDALUL STRĂZILOR- ŞI TOTUŞI, CINE POARTĂ...

Jurnalul de Calarasi : SCANDALUL STRĂZILOR- ŞI TOTUŞI, CINE POARTĂ VINA?!…

181
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

SCANDALUL STRĂZILOR- ŞI TOTUŞI, CINE POARTĂ VINA?!…

Acum este evident, termenele nu vor fi respectate!* Adică IAR AM AVUT DREPTATE!– noi susţinând, de la început, că aşa se va întâmpla!* Dincolo de observaţiile mai mult sau mai puţin subiective, o întrebare rămâne- CINE POARTĂ VINA?!…

ESTE, ÎNTR-ADEVĂR, CEL MAI MARE PROIECT PUS ÎN PRACTICĂ, ÎN ULTIMII ZECI DE ANI, LA CĂLĂRAŞI
Această reabilitare era necesară, cu atât mai mult cu cât, este evident din ce în ce mai puţini călărăşeni mai beau apă direct de la robinet! Dar ciorba, cafeaua şi celelalte care se fierb, tot cu acea apă se realizează. Aşa că proiectul era necesar, dimensiunea lui era, într-adevăr, foarte mare. Ce s-a întâmplat, totuşi? Păi după părerea noastră, în primul rând, atunci când a pornit proiectul (inclusiv la licitaţie) nu s-a ţinut cont de nişte elemente care ţin de realismul situaţiei din economia românească, dar şi de la Călăraşi, în special. S-a văzut că de cele mai multe ori, firmele care sunt declarate câştigătoare în cazul unor asemenea licitaţii de proiecte nu sunt capabile să ducă, la bun sfârşit, proiecte de o asemenea amploare. Motiv pentru care, evident, de fiecare dată se întâmplă lucruri care generează comentarii şi, firesc, nemulţumiri! În acest caz, însă, mai apare o mare problemă.

„ECOAQUA“- INCOMPETENŢĂ? SAU REA-CREDINŢĂ?!…
Stând de vorbă cu numeroşi călărăşeni (realizând şi câteva focus-uri pe această temă) am remarcat două lucruri extrem de importante:
1.Mulţi, foarte mulţi dintre cetăţeni aruncă toată vina pe capul primarului Drăgulin! Chiar dacă acesta, în calitate de beneficiar, nu are prea multe puteri asupra celor care execută proiectul.
2.Pe de altă parte, însă, există şi numeroşi cetăţeni foarte bine informaţi care trimit discuţia în direcţia EcoAqua!
Vă reamintim, tot noi am scris, încă de la debutul acestui proiect că avem suspiciuni în legătură cu „putirinţa“ acestei societăţi de a duce, la bun sfârşit, proiectul. Dar şi că (aşa ne-au şoptit nouă nişte drăcuşori) ar putea exista şi anumite interese de compromitere a imaginii primarului Drăgulin, aflat în relaţii nu tocmai bune cu instituţia Consiliului Judeţean de care depinde până la urmă, EcoAqua. Noi credem că adevărul nu se găseşte în aceste situaţii, dar nici nu le putem exclude, pentru că nu ştim exact despre ce este vorba… Cert este că modul în care se derulează proiectul generează multe semne de întrebare…

CUM SĂ NU AI MATERIALELE PENTRU UN PROIECT DEMARAT CU UN AN ÎNAINTE?!
Una dintre cauzele întârzierilor, blocajelor, modului în care s-a desfăşurat acest proiect se regăseşte (în explicaţia constructorilor) în lipsa materialelor necesare care au întârziat să fie livrate, de multe ori, cu termene extrem de lungi! Nu negăm acest lucru, dar credem că o bună planificare, având în vedere că proiectul era cunoscut pe ce perioadă se întinde, putea evita una dintre cauzele întârzierilor. Deşi, aşa cum vă amintiţi, noi am mai găsit o cauză, evidentă şi foarte gravă:

DE CE NU SE LUCREAZĂ ÎN WEEK-END?!
Este întrebarea pe care am pus-o, pe care nu doar am lansat-o, dar am şi analizat situaţia pornind de la această realitate… Este inadmisibil ca având un proiect pe care vrei să-l desfăşori pentru o perioadă contra-timp, la 1 Decembrie fiind necesar să te opreşti, să finalizezi proiectul, tu să-ţi permiţi ca din cele 7 zile ale săptămânii, să lucrezi doar 5, iar 2 (două!) să le stai degeaba! Că trebuiau plătiţi oamenii dublu? E una dintre variante, deşi ar fi putut fi aduşi zilieri şi împărţiţi pe mai multe perioade, nu dăm soluţii, dar demonstrăm că se putea găsi ceva pentru ca sâmbăta şi duminica să nu se stea degeaba, utilajele să fie aruncate la marginea drumului şi oamenii să înjure, continuu!

O PLANIFICARE DEZASTRUOASĂ!
Cum este posibil să începi să lucrezi, în acelaşi timp, pe strada Griviţa, dar şi pe strada Plevna, dar şi pe Viitor?! În contextul în care redirijezi circulaţia şi-i împingi pe toţi cei care circulau pe acolo pe străzi unde constată, după două colţuri că şi acolo se lucrează?! Mai mult decât atât, nu uitaţi, pe strada Griviţa s-a lucrat prost (ca şi pe Independenţei) o perioadă îndelungată până când s-a ajuns în faza în care să se finalizeze ceva. Deşi, aici altcineva ne atrage atenţia asupra unei situaţii într-adevăr foarte grave:

ATENŢIE, PE STRADA BUCUREŞTI ÎNCĂ NU S-A INTRAT!
Într-adevăr, închipuiţi-vă ce va fi în perioada în care se vor realiza lucrările pe strada Bucureşti, cea mai circulată stradă din Călăraşi, evident! Noi, totuşi, suntem mai optimişti având în vedere că la un moment dat când primarului de atunci i s-a năzărit să oprească circulaţia pe strada Bucureşti, toată lumea circula pe Progresul şi nu s-a întâmplat ceva foarte grav! Cu excepţia comercianţilor care se apropiau de faliment- acum au ajuns acolo!

ŞI TOTUŞI- VINE IARNA!
În condiţiile în care este posibil să avem, din nou, o iarnă cu multă apă (fie ea şi sub formă de zăpadă) este evident că pe o mare parte a străzilor din Călăraşi va fi, evident, un adevărat dezastru! Ce vom face atunci? Ce se va întâmpla atunci? Ce se va întâmpla după?!… Sunt întrebări pe care primarul Drăgulin şi le pune…

PRIMĂRIA, ÎN CALITATE DE BENEFICIAR, NU POATE DECÂT SĂ NU PLĂTEASCĂ FACTURILE!
Într-adevăr, aşa sunt organizate lucrurile în ţara asta- atunci când există proiecte ample cum este şi CL8, de la Călăraşi: beneficiarul nu prea are puteri, chiar dacă se implică şi stă toată ziua în stradă! Nu poţi să dirijezi materialele, nu poţi să-i obligi să vină sâmbăta şi duminica la treabă, multe nu poţi! Cu excepţia faptului că ai putea să nu achiţi facturile, invocând întârzieri ori realizarea defectuoasă a lucrărilor.

CE S-A ÎNTÂMPLAT PÂNĂ ACUM? CE SE VA ÎNTÂMPLA DE ACUM ÎNCOLO?
Sunt multe întrebări pe care le vom pune primarului Municipiului Călăraşi care, evident, ştia de ce şi-a cerut scuze, anticipat, încă de astă-primăvară?!…


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here