Acasă Jurnalul Bucurestiului Religie L-au „răzgândit” iar pe pr. SIMEON Zaharia?

L-au „răzgândit” iar pe pr. SIMEON Zaharia?

110
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

preluare SACCSIV

Comunicatul măn. Sihăstria zice că DA! Părintele a fost IZOLAT, încât NIMENI să nu-l poată întreba

Iată ce putem citi la Izolat și terorizat psihic, Părintele Simeon Zaharia este forțat să pomenească pe ereziarhul Teofan. Comunicatul măn. Sihăstria, de pe Sinodul Tâlhăresc:

În urma interviului video, în care Părintele Simeon declara că va întrerupe pomenirea mitropolitului Teofan, dacă acesta nu va renunța la semnătura de pe documentele de la „sinodul” din Creta, s-a convocat de urgență o sinaxă la măn. Sihăstria la presiunile exarhului Nichifor Horia și a mitr. Teofan. Acolo, Părintele Simeon a fost forțat cu argumente ecumeniste să nu întrerrupă pomenirea ierarhului. De atunci, toți care au încercat să ajungă la Părintele Simeon au fost refuzați, drept pentru care nu putem crede că ceea ce se afirmă în comunicatul de mai jos este părerea Părintelui Simeon. Să nu ne mirăm că vom auzi de trecerea la Domnul a Părintelui Simeon… destul de curând.

Iată și comunicatul mănăstirii Sihăstria:

Comunicat al Consiliului duhovnicesc din data de 5 decembrie 2016 (publicat pe 7 dec. 2016)

Consiliul duhovnicesc al Mănăstirii Sihăstria s-a reunit în data de 05.12.2016, ca să examineze tulburările care au apărut în unele schituri ale mănăstirii datorită interpretării greşite a hotărârilor Sinodului din Creta din 2016.

Consiliul duhovnicesc al Mănăstirii Sihăstria s-a reunit în data de 05.12.2016, ca să examineze tulburările care au apărut în unele schituri ale mănăstirii datorită interpretării greşite a hotărârilor Sinodului din Creta din 2016.

S-a constatat că printre cei afectaţi de aceste tulburări a fost şi Ieroschimonahul Simeon Zaharia de la Schitul Poiana lui Ioan, care a fost dezinformat în decursul timpului de către mai multe persoane.

Cu o zi înaintea acestui consiliu, părinţii mănăstirii l-au cercetat pe Părintele Simeon şi i-au pus la îndemână mai multe informaţii şi documente despre Sinodul din Creta, precum şi concluziile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din data de 29 octombrie 2016. Astfel Părintele Simeon a remarcat şi apreciat Concluziile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, că Sfântul și Marele Sinod al Bisericii Ortodoxe nu a formulat dogme noi, canoane noi sau modificări liturgice, ci a mărturisit faptul că Biserica Ortodoxă este Biserica Una, Sfântă, Sobornicească şi Apostolească a lui Hristos. De asemenea, s-a luat act de faptul că textele pot fi explicitate, nuanțate sau dezvoltate de către un viitor Sfânt și Mare Sinod al Bisericii Ortodoxe. Explicitarea acestora și redactarea altor documente sinodale cu teme diferite nu trebuie realizate, însă, sub presiunea timpului, ci, în cazul în care nu există consens panortodox, ele trebuie amânate și perfecționate până când se va realiza un consens.

Această informare a dus la buna înţelegere a situaţiei privind consecinţele lucrărilor Sinodului din Creta şi liniştirea sufletească a Părintelui Simeon Zaharia, acesta recomandând tuturor pomenirea Ierarhului său, IPS Teofan.

Consiliul duhovnicesc al mănăstirii noastre, ca reprezentant duhovnicesc al obştii sale, sprijină unitatea Bisericii, pe ierarhul său – IPS Teofan – şi întregul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, considerând nejustificată reacţia unor clerici şi credincioşi de neascultare faţă de Biserică şi de ierarhii săi canonici.

Comentariu saccsiv:

Știm că pr. Simeon s-a mai răzgândit o dată când Părintele Simeon de la Sihăstria cedează amenințărilor lui Teofan Savu și își retrage semnătura de pe scrisoarea pliromei ortodoxe, deși în înregistrarea dată ierom. Tihon de la Petru Vodă zice că nu e de acord cu acel comunicat al mitropoliei în care se arăta că nu a știut ce a semnat. Acum ce-o mai fi? Până nu avem o declarație care sigur e de la părintele Simeon, nu putem lua în considerare comunicatul măn. Sihăstria, preluat și de portalul de știri al MMB, doxologia.ro.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here