La pas prin galeriile bucurestene: expozitii cu parteneri media ziarul Jurnalul Bucurestiului si Intell News

0
69
Vedere cu Galeria Romană din București, fotografie de Claudiu Victor Gheorghiu, august 2016
Raspandeste cu incredere
 • 29
 •  
 •  
 • 4
 •  
 •  
 •  
 •  
  33
  Shares

 

Articolul face parte din ciclul ”La pas prin galeriile bucurestene”, rubrică infiintată de mine si consacrată deja, din luna Mai 2015, in ziarul Jurnalul Bucurestiului. Despre alte expozitii pot scrie si altii. Ziarul Jurnalul Bucurestiului si agentia de presă Intell News (al căror Senior Editor sunt) recomandă aceste expozitii in Bucuresti, toate au ca parteneri media cele două trusturi de presă.

logo-JB

 

sigla INTELL NEWS

 

“Szasz-Albici: o familie de artisti in Epoca de Aur” la Galeria Romană

Ziarul Jurnalul Bucurestiului si agentia de presă Intell News au plăcerea să fie parteneri media ai Galeriei Romană.

Gal. Romana august 2016
Vedere cu Galeria Romană din București, fotografie de Claudiu Victor Gheorghiu, august 2016

 

Comunicat de presă:

Galeria Romană vă invită la o nouă expoziţie din seria “ Familii de artiști”,
joi, 10 mai 2018, ora 19.00, Bd. Lascăr Catargiu, nr. 1, sector 1 București.

Familia de artiști SZAZS ALBICI a trăit intr-un model social care poate fi considerat, în funcţie de perspectiva din care privim, ori “ Epoca de Aur”, ori “ Anii de Plumb”.
Acest paradox al societăţii românești s-a evidenţiat de-a lungul istoriei, zi după zi, dar mai ales în perioada postbelică, despre care Emil Cioran spunea: “ nu pot iubi decât o Românie în delir.” Delir a fost cu prisosinţă, în acele vremuri în care arta membrilor familiei era când ridicată în slăvi, când interzisă, iar Cenaclul Tineretului funcţiona ca un creuzet al avangardei europene.

LIA SZAZS : Realismul viguros creat prin acumulări baroce de elemente formale până la un punct influenţat de pictorul italian Campigli, s-a transformat cu timpul într-unul metaforic / simbolic susţinut de o hotărâtă viziune Pop Art.
Atrasă de pânza imaculată, Lia Szàsz o transfigurează de fiecare dată, în plan spiritual, convinsă că pictura este mai ales un spaţiu al liniștii.

DORIAN SZASZ : Mișcarea și energia sunt doi vectori in jurul cărora se articulează întreaga operă a lui Dorian Szasz. Sportul reprezentat în culori brute îl apropie ca tematică de modele ale Pop Art-ului anilor 60. Opera pictată a lui Dorian Szàsz este însă greu de încadrat. În anii 70 nimeni în România nu practica un astfel de stil.

ILEANA SZASZ : Ileana Szàsz este hotărât un pictor realist.
Mai mult decat construcţia de tip clasic a unei imagini și știinţa culorilor, deprinse în atelierul părinţilor săi Lia și Dorian Szàsz, ea se lansează într-o căutare ezoterică folosind fapte și gesturi naturale pe care le ordonează într-o altă succesiune factuală. Pânzele sale se vor plasa firesc, într-un registru magic care ne face să ne
amintim de o anume sensibilitate culturală sud-americană.

ANTONIO ALBICI : Antonio Albici reușește să sugereze densitatea materiei fără nevoia de a recurge la încărcări păstoase, la zgârieturi agresive sau acumulări excesive. Mai mult decât atât, avantajos, el ne oferă suprafeţe limpezi, aproape glaciale, mergând până la jocul subtil al transparenţelor.

ARNO ALBICI : Arno Albici reușește să-și așeze imaginile la același nivel de excelenţă motivat de atracţia spre magia orientală. În special, Japonia desăvârșește această rigoare elveţiană naturală.
Pasiunea pentru detalii și coerenţa perfectă a asamblării elementelor constitutive permit artistului să depășească orice valoare pur artistică.
“Viziunea” îl ajută să integreze o categorie care lărgește frontierele limbajului în direcţia unor orizonturi incomparabile.

Expoziţia este deschisă în perioada: 10 mai – 9 iunie 2018, iar programul de vizitare este acesta:
Luni-Vineri: 10:00-18:00, Sâmbătă: 10:00-15:00.

Parteneri: Catena pentru artă;

Parteneri media: Evenimentul Zilei, Senso Tv, Jurnalul Bucureştiului, Intell News, Modernism, Agenţia pentru Carte

 

gal Romana

 

 

Expoziția de acuarelă ” Suave” la U-Art Gallery, artist Corneliu Drăgan-Târgoviste

Ziarul Jurnalul Bucurestiului si agentia de presă Intell News(al căror Senior Editor sunt) au plăcerea să fie parteneri media cu artportfolio.ro(platformă web dedicată artelor plastice, Editor coordonator Valeriu Drăgan).

a 3 IMG_2246

 

Comunicat de presă:

U-Art Gallery din Bucureşti, are deosebita plăcere de a vă invita la vernisajul expoziţiei de acuarelă, intitulată „SUAVE”, semnată de artistul vizual Corneliu Drăgan-Târgoviste.

afis Valeriu

Vernisajul va avea loc pe 9 mai 2018, ora 18, la U-Art Gallery, Bd. Iancu de Hunedoara nr. 8, Sector 1, București, .

Prezintă: Luiza Barcan, istoric si critic de artă;

Curator – artportfolio.ro;

Expoziţia poate fi vizitată în perioada 7-31 mai 2018.

 

afis Expo BUN cu parteneri

 

 

 

Expozitiile ” Fuziuni” si Contact” la Art Yourself Gallery

Ziarul Jurnalul Bucurestiului si agentia de presă Intell News au plăcerea să fie parteneri media ai Art Yourself Gallery.

Art Yourself Gallery continuă seria expozitiilor 2 in 1 cu care ne-a obisnuit, recte “Fuziuni ” de Lucian Butucariu si “Contact” de Cornel Lazia. Joi, 9 mai 2018, ora 18, Art Yourself Gallery vă invită la vernisajul expoziţiilor, care se pot vizita in perioada 9 mai- 5 iunie 2018. Adresa galeriei: Bd. Dacia nr. 51, etaj 1, sector 1, Bucuresti. Programul de vizitare este următorul: Marti-Vineri: 12:00-19:00; Sâmbăta: 10:00-13:00.

 

art yourself

 

Grupaj de: Claudiu Victor Gheorghiu, Senior Editor al paginii de Cultură a agentiei de presă Intell News si al ziarului Jurnalul Bucurestiului; afilieri: Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România : AFAPRR a Uniunea Artiștilor Plastici din România si Visarta , 5 Mai 2018

1. CVG, foto oficiala

 

 


Raspandeste cu incredere
 • 29
 •  
 •  
 • 4
 •  
 •  
 •  
 •  
  33
  Shares