La pas prin galeriile bucurestene: expozitii pe simezele Capitalei

0
178
Raspandeste cu incredere
 • 36
 •  
 •  
 • 4
 •  
 •  
 •  
 •  
  40
  Shares

 

Articolul face parte din ciclul ”La pas prin galeriile bucurestene”, rubrică infiintată de mine si consacrată deja, din luna Mai 2015, in ziarul Jurnalul Bucurestiului. Ziarul Jurnalul Bucurestiului si agentia de presă Intell News (al căror Senior Editor sunt) recomandă aceste expozitii in Bucuresti, unele au ca parteneri media cele două trusturi de presă , altele nu. Bineinteles că este o selectie subiectivă, imi asum deci responsabilitatea de coordonator al paginilor de Cultură, apartinând organelor de presă deja mentionate, iar despre alte evenimente pot scrie si altii.

 

Mihail Gavril la Galeria 2 Art

mai 2017, EriCris, icdobrescu expo

Mihail Gavril si Claudiu Victor Gheorghiu, 2016

Expozitia intitulată “Sunetul Timpului” a pictorului Mihail Gavril va avea vernisajul pe 15 septembrie, la Galeria „ 2 Art”. Curatorul expozitiei este Răzvan Ionut Cirică. Întâlnirea artistului cu publicul va avea loc asadar mâine, de la ora 18:30, iar la vernisaj va vorbi scriitorul Florin Toma, un apropiat al artistlor plastici, membru al Uniunii Scriitorilor din 1990.

Pe bunul meu prieten Mihail Gavril vi l-am prezentat de mai multe ori, relativ recent in proiectul lunar„Portret de artist” , pe care l-am lansat in pagina de cultură a agentiei de presă Intell News in luna aprilie 2017:” Portret de artist: Mihail Gavril- bucuria culorii”. Mihail Gavril s-a născut pe 9 noiembrie 1961, Fălticeni, județul Suceava. Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, Filiala Pictură București. In vizitele rare pe care i le-am făcut in atelierul din Doamnei, am remarcat bucuria si stiinta plasticianului de a folosi tehnicile picturii(ulei, tempera, frescă , pastel, guasă etc.), trecând cu usurintă de la arta monumentală la pictura de sevalet, de exemplu. Imi place de asemenea seninătatea lui si felul lui de a fi om, intr-o societate in care multi oameni, inclusiv artisti, se transformă in fiare sălbatice. Am avut prilejul să expunem impreună(el ca artist invitat, membru al Filalei Pictură Bucuresti), la câteva evenimente organizate de Filiala Uniunii Artiștilor Plastici din România a cărui membru sunt: Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România : AFAPRR (Anualele de artă religioasă si restaurare 2015, 2016, 2017; Sărbătoarea Breslei 2016; Salonul de toamnă 2014 si Saloanele de iarnă 2016, 2017), apoi la expozitia aniversară 5 ani la Galeria EliteProf Art in 2016, dar cea mai dragă(alături de el si două colege) imi este expozitia de grup „Credintă”, pe simezele Galeriei EriCris Art, noiembrie 2015-ianuarie 2016, unde curator al evenimentelor este prietenul comun Răzvan Ionut Cirică. Mihail Gavril este unul dintre artistii români care expune frecvent si in străinătate, in galerii si locuri importante(in ultimii 2 ani am retinut expozitiile de la Berlin si Luxemburg), dar o face intr-un stil molcom, blajin,discret, fără a epata, constient probabil de valoarea reală pe care o au lucrările sale.

Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 11 – 22 septembrie 2017 și poate fi vizitată de luni până vineri, între orele 9:00-16:30, la Galeria „ 2 Art”(fostă Dialog), situată la parterul Primăriei Sectorului 2 din strada Chiristigiilor nr. 11-13.

Din iulie 2017 ziarul Jurnalul Bucurestiului si agentia de presă Intell News (al căror Senior Editor sunt) au plăcerea să fie parteneri media ai Centrului Cultural „Mihai Eminescu”, director Nicoleta Paninopol; asadar cele două trusturi de presă mediatizează expozitiile de la Galeria De Arta Luceafarul din Parcul National, respectiv de pe simezele Galeriei 2 Art(fostă Dialog) de la parterul Primăriei Sectorului 2.

Parteneri media: Intell News, Jurnalul Bucurestiului, Artportfolio, Top Business/Piata de Artă

 

Afis Mihail Gavril, 2 ART, sept. 2017

Mihail Gavril la galeria 2 Art: expozitia “Sunetul Timpului”, un film de Claudiu Victor Gheorghiu

 

 

 

Galeria Orizont a Uniunii Artiștilor Plastici din România

Filiala Arte Decorative a Uniunii Artiștilor Plastici din România a deschis expozitia “5T / Titularizări U.A.P. din România”, la galeria Orizont a Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Expozitia reunește lucrări din domeniul ceramicii contemporane, mixed media și a artei sticlei, realizate de: Diana Butucariu, Cristina Ilinca, Mădălina Papastere, Elena Mardare, Valeria Voicu.

Expoziția este deschisă în perioada 13 septembrie – 3 octombrie 2017.

Adresa galeriei Orizont: B-dul Nicolae Bãlcescu, nr. 34 A, Bucureşti; program de vizitare: Luni- Vineri 11:00 – 19:00.

 

uapr Orizont

 

 

Galeria Rotenberg – Uzunov

Azi, 14 septembrie 2017, ora 18:00, Galeria Rotenberg – Uzunov vă invită la vernisajul expoziției “Raid // 02”. Face parte din seria celor 3 expozitii, propuse de galerie in perioada de desfăsurare a Festivalul Internațional “George Enescu”. Nu avem parteneriat media, dar imi plac oamenii si atmosfera. Multumesc pentru invitatie prietenului Eduard Mircea Uzunov, coproprietar al unei galerii unde imi place mereu să merg, atunci când timpul imi permite: Rotenberg – Uzunov. Asadar nu ratati, in buricul Bucurestiului, lângă Ateneul Român, str. Constantin Esarcu nr. 1, prima expoziție personală a artistului propus de galerie, după ce lucrările acestuia au fost expuse la Art Safari, în 2017. Expozitia are loc in perioada 13 – 20 septembrie 2017. “Raid // 02” este a II-a din seria celor trei evenimente pe care Galeria Rotenberg-Uzunov le organizează în secțiunea București Creativ a Festivalului Internațional George Enescu.

 

a doua RAID

 

 

Art Yourself Gallery

Art Yourself Gallery aniversează 6 ani. Galeria continuă cu această ocazie seria expozitiilor 2 in 1 cu care ne-a obisnuit, recte “Amintiri despre Sine” de Tudor Bălaşa si ” Animalis Socialis” de Liviu Mihai. Expozitiile se pot vizita in perioada 20 septembrie- 17 octombrie 2017. Adresa galeriei: Bd. Dacia nr. 51, etaj 1, sector 1, Bucuresti. Programul de vizitare este următorul: Marti-Vineri: 12:00-19:00; Sâmbăta: 10:00-13:00.

Ziarul Jurnalul Bucurestiului si agentia de presă Intell News au plăcerea să fie parteneri media ai Art Yourself Gallery.

 

invitatie-aniversare-6-ani-304x430

 

 

Galeria Luceafărul

Se va deschide pe 18 septembrie expoziția intitulată “Oameni si locuri”, cu lucrări pe simeze semnate de Lucia Juncu. Expozitia este deschisă publicului în perioada 18-30 septembrie 2017 și poate fi vizitată de luni până vineri, între orele 9:00-16:30, la Galeria De Artă Luceafărul, aflată in Parcul National.

Va prezenta expozitia criticul si istoricul de artă Luiza Barcan, iar curator al expozitiei este Răzvan Ionut Cirică.

Galeria De Artă Luceafărul apartine Centrului Cultural „Mihai Eminescu”, o instituţie publică de cultură, aflată în subordinea Consiliului Local al Primăriei Sectorului 2, Bucuresti.

Parteneri media: Intell News, Jurnalul Bucurestiului, Artportfolio, Top Business/Piata de Artă

 

lj, sept, gal. Luceafarul

 

 

Grupaj de : Claudiu Victor Gheorghiu , Senior Editor al agentiei de presă Intell News si al ziarului Jurnalul Bucurestiului, 14 septembrie 2017

Claudiu Victor Gheorghiu, Senior Editor al paginii de Cultură a agentiei de presă Intell News si al ziarului Jurnalul Bucurestiului

 


Raspandeste cu incredere
 • 36
 •  
 •  
 • 4
 •  
 •  
 •  
 •  
  40
  Shares