La pas prin galeriile bucurestene: inceput de iulie pe simezele Capitalei

1
161
Palatul CEC(fragment), București, Calea Victoriei nr. 13, fotografie de Claudiu Victor Gheorghiu, iunie 2016
Raspandeste cu incredere
 • 31
 •  
 •  
 • 4
 •  
 •  
 •  
 •  
  35
  Shares

 

1. Palatul CEC, fragment, iunie 2016

Palatul CEC(fragment), București, Calea Victoriei nr. 13, fotografie de Claudiu Victor Gheorghiu, iunie 2016

 

Articolul face parte din ciclul ”La pas prin galeriile bucurestene”, rubrică infiintată de mine si consacrată deja, din luna Mai 2015, in ziarul Jurnalul Bucurestiului.

Ziarul Jurnalul Bucurestiului si agentia de presă Intell News (al căror Senior Editor sunt) recomandă pentru această săptămână următoarele evenimente: o expozitie este in desfăsurare, altele se vor deschide in aceste zile. Bineinteles că este o selectie subiectivă, imi asum deci responsabilitatea de coordonator al paginilor de Cultură, apartinând organelor de presă deja mentionate. Semnalez asadar evenimentele:

 

Pe 30 iunie, când am prăznuit Soborul Sfinţilor 12 Apostoli, pe o căldură sufocantă, m-am dus să văd redeschiderea Galeriei Dialog de la parterul Primăriei Sectorului 2, recte vernisajul expoziției intitulată „De la concret la abstract”, cu lucrări semnate de Dumitru Macovei. Mi-a făcut plăcere să o cunosc pe doamna Nicoleta Paninopol, Director al Centrului Cultural “Mihai Eminescu”, aici în calitate de amfitrion(ca si la Galeria de artă “Luceafărul”, aflată in Parcul National). Expozitia a fost deschisă de Roxana Barbulescu, critic de artă. Pe Dumitru Macovei l-am prezentat si cu alte ocazii; este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala pictură-Bacău, prezent la numeroase expoziții personale și colective, atât în țară, cât și in străinătate.

Expoziția se poate vizita în perioada 30 iunie-23 iulie 2017, între orele 9.00 și 16.30, la Galeria „Dialog” situată la parterul Primăriei Sectorului 2 din strada Chiristigiilor nr. 11-13.

afisul expozitiei

 

 

Centrul Cultural “Mihai Eminescu” are plăcerea să vă invite miercuri, 5 iulie 2017, de la ora 18:30, la vernisajul expoziției de pictură a artistului Gheorghe Coman, intitulată “Amprentele timpului”, ce va avea loc la Galeria de artă “Luceafărul”, aflată in Parcul National. Cititorii sunt familiarizati deja cu pictura lui Gheorghe Coman, artist pe care l-am prezentat de mai multe ori, atât in paginile ziarului Jurnalul Bucurestiului, cât si in pagina de cultură a agentiei de presă Intell News. Plasticianul este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala pictură-Bucuresti. La această expozitie il are ca invitat pe sculptorul Valentin Lazăr. Eu voi fi in premieră la galeria “Luceafărul”, un motiv in plus să urmăresc atent expozitia, pretuindu-l totodată de mult timp pe Gheorghe Coman. Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 5 -16 iulie 2017 și poate fi vizitată de luni până vineri, între orele 9:00-16:30.

 

gigi coman

 

 

Ziarul Jurnalul Bucurestiului si agentia de presă Intell News(al căror Senior Editor sunt) au plăcerea să fie parteneri media cu Galeria EriCris Art, Bucuresti, cel mai vechi parteneriat media realizat de mine dealtfel cu o galerie privată, in Ianuarie 2016. Curator al evenimentelor găzduite de galerie: Răzvan Ionut Cirică.

Galeria va găzdui expozitia de pictură intitulată “Imaginare…”, cu lucrări semnate de Carmen Văideanu. La vernisajul expozitiei va vorbi cunoscutul critic si istoric de artă Luiza Barcan, dealtfel o obisnuită a galeriei. Expoziția este deschisă în perioada 3- 22 iulie 2017, se poate vizita prin contact direct cu artistul expozant. Acest spatiu a avut in acest an pe simeze si lucrările celor doi artisti de care am făcut vorbire anterior, recte Dumitru Macovei si Gheorghe Coman.

Adresa galeriei: Str. Grigore Cobălcescu nr. 49.

Parteneri : Intell News Romania, Artportfolio, Jurnalul Bucurestiului, ASSOC Bucuresti , Asociatia Domnul Tudor, Top Business.

afis

 

 

Grupaj de: Claudiu Victor Gheorghiu, Senior Editor al paginii de Cultură a agentiei de presă Intell News si al ziarului Jurnalul Bucurestiului; afilieri: Visarta(ales membru al Comitetului Director din 31 Martie 2017) si Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România : AFAPRR, totodată consilier media si al Comitetului Director al AFAPRR a Uniunea Artiștilor Plastici din România (ales din 25 Mai 2015); 4 Iulie 2017

1. CVG, foto oficiala


Raspandeste cu incredere
 • 31
 •  
 •  
 • 4
 •  
 •  
 •  
 •  
  35
  Shares

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here