La pas prin galeriile bucurestene: recomandări ale expozitiilor, partener media Jurnalul Bucurestiului

0
117
Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București
Raspandeste cu incredere
 • 41
 •  
 •  
 • 5
 •  
 •  
 •  
 •  
  46
  Shares

Sondajul nostru

 

LA MULTI ANI cititorilor ziarului Jurnalul Bucurestiului, la inceput de an si la primul articol din 2018. Articolul face parte din ciclul ”La pas prin galeriile bucurestene”, rubrică infiintată de mine si consacrată deja, din luna Mai 2015, in ziarul Jurnalul Bucurestiului.

Ziarul Jurnalul Bucurestiului si agentia de presă Intell News (al căror Senior Editor sunt) recomandă aceste evenimente in Bucuresti, toate au ca parteneri media cele două trusturi de presă si se vor deschide in zilele următoare. Despre alte expozitii pot scrie si altii, evident că selectia realizată de mine este subiectivă, imi asum deci responsabilitatea de coordonator al paginilor de Cultură, apartinând organelor de presă deja mentionate.

muzeul Satului de CVG

 

Afiș DOR DE EMINESCU

 

Expoziția „Lui Eminescu” la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”

Comunicat de presă:

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, în parteneriat cu Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România, vă invită luni, 15 ianuarie 2018, de la orele 12:30, la vernisajul expoziției „Lui Eminescu”, dedicată celor 168 de ani de la nașterea poetului nostru național. În contextul Zilei Culturii Naționale, expoziția este un omagiu adus „poetului nepereche”, al cărui spirit traversează veacurile și influențează creația artistică, la mai mult de un secol de la trecerea sa la cele veșnice.

Evenimentul va avea loc în sala foaier Henri H. Stahl din clădirea administrativă a Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”, Șos. Kiseleff, nr. 30. Expoziția va fi deschisă până în luna februarie 2018.

Afis-Lui-Eminescu

 

 

Evenimentul „DOR DE EMINESCU” la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”

Comunicat de presă:

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită luni, 15 ianuarie 2018, începând cu orele 12:30, să marcăm împreună 168 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu. Evenimentul va include un program de muzică și poezie dedicat poetului nostru național și se va deschide cu vernisajul expoziției „Lui Eminescu”, organizată de Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România. Printre invitați vor fi muzicienii Doina Lavric, Narcisa Băleanu, Dan Vasilescu, Natalia Colotelo, Sabrina Diacov, Tudor Niculescu Mizil și actorii Cristina Deleanu, Eugen Cristea și Nicolae Alexandru Mihai. În contextul Anului Centenar și al Zilei Culturii Naționale, evenimentul este un bun prilej de a ne aduce aminte nu doar de poetul Mihai Eminescu, ci și de jurnalistul Mihai Eminescu, care a militat dintotdeauna pentru unirea tuturor românilor și suveranitatea României.

De asemenea, Asociația Tradiția Militară va anima atmosfera printr-o paradă de costume militare și câteva demonstrații, amintindu-ne de rolul important pe care l-a avut Armata Română pentru reîntregirea neamului.

Evenimentul va avea loc în sala Victor Ion Popa din clădirea administrativă a Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”, Șos. Kiseleff, nr. 30.

Agentia de presă Intell News si ziarul Jurnalul Bucurestiului au plăcerea să fie parteneri media cu Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” din martie 2016, precum si cu AFAPRR a Uniunea Artiștilor Plastici din România : Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România, al cărui membru sunt si eu.

 

Dor de Eminescu

 

 

Expoziția de grup “Dialog” la galeria Orizont

Comunicat de presă:

Uniunea Artiștilor Plastici din România, UAP – Filiala Arte Decorative București , vă invită să participaţi la vernisajul expoziţiei de grup “DIALOG”, care va avea loc la Galeria Orizont, luni, 15 ianuarie 2018, orele 18.00.

În speranța că anul care abia a început va fi sub semnul dialogului și nu al impunerii, vă propunem o expoziție care cuprinde lucrări de metal și instalații textile semnate de Aurel Vlad, Mihai Rusen, Marius Stroe, Misha Diaconu, Alexandra Rusu, Claudia Mușat, Dorina Horătău, Georgina Andreescu și Viorica Slădescu.

Expoziția face parte din proiectul Dialog, început anul trecut și gândit ca un act de comunicare complementar între două zone ale artelor vizuale (metal și arte textile), care are ca scop readucerea în prim plan a valorilor culturale din domeniul artelor decorative, ca expresii artistice ofertante și pentru alte domenii, cum ar fi sculptura. În cazul acestei expoziții, lucrările sculptorilor Aurel Vlad și Mihai Rusen au ca mod de execuție tehnica prelucrării metalului. Evenimentul urmărește schimbul de idei sau reflecții personale concentrate, renunțarea la stereotipuri și difuzarea unor reflecții către public. Dialogul real presupune o deschidere spre modificarea convingerilor profund admise. Georgiana Cozma

Expoziţia este deschisă în perioada 15 ianuarie – 8 februarie 2018, cu accesul gratuit al publicului, de luni până vineri, în intervalul 11.00 – 19.00.

Curator: Georgiana Cozma

Coordonatori: Claudia Mușat, Marian Gheorghe

Mulțumim voluntarilor pentru implicarea în proiect: Marijana Bițulescu, Cosmina Maria Anghel, Dan Alexandru Roșeanu

Grafica: Relu Bițulescu

Parteneri media:

Radio România Cultural, ART SAFARI Pavilionul de Artă București, Jurnalul Bucureștiului, Intell News, Amos News, MANUFACTURAT, artLine, subverviv.info, Modernism

Ziarul Jurnalul Bucurestiului si agentia de presă Intell News au plăcerea să fie parteneri media pentru această expozitie.

 

afis Orizont cu JB si IN

 

 

Expoziția “Anotimpuri” la Art Yourself Gallery

Miercuri, 17 ianuarie 2018, ora 18:00, Art Yourself Gallery vă invită la vernisajul expoziţiei “Anotimpuri”, cu lucrări pe simeze semnate de Ana Ruxandra Ilfoveanu.

Expozitia se pot vizita in perioada 17 ianuarie-24 februarie 2018. Adresa galeriei: Bd. Dacia nr. 51, etaj 1, sector 1, Bucuresti. Programul de vizitare este următorul: Marti-Vineri: 12:00-19:00; Sâmbăta: 10:00-13:00.

Ziarul Jurnalul Bucurestiului si agentia de presă Intell News au plăcerea să fie parteneri media ai Art Yourself Gallery.

 

invitatie-Ana-Ilfoveanu-2018-307x430

 

 

Grupaj de: Claudiu Victor Gheorghiu, Senior Editor al paginii de Cultură a agentiei de presă Intell News si al ziarului Jurnalul Bucurestiului; afilieri: Visarta si Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România : AFAPRR, totodată consilier media si al Comitetului Director al AFAPRR a Uniunea Artiștilor Plastici din România, 13 ianuarie 2018

1. CVG, foto oficiala


Raspandeste cu incredere
 • 41
 •  
 •  
 • 5
 •  
 •  
 •  
 •  
  46
  Shares