La pas prin galeriile bucurestene: recomandările inceputului de februarie pe simezele Capitalei

0
72
Vedere cu Palatul Parlamentului(fragment), fotografie de Claudiu Victor Gheorghiu, 6 mai 2016
Raspandeste cu incredere
 • 34
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  34
  Shares

Sondajul nostru

Articolul face parte din ciclul ”La pas prin galeriile bucurestene”, rubrică infiintată de mine si consacrată deja, din luna Mai 2015, in ziarul Jurnalul Bucurestiului. Despre alte expozitii pot scrie si altii. Ziarul Jurnalul Bucurestiului si agentia de presă Intell News (al căror Senior Editor sunt) recomandă aceste expozitii in Bucuresti, două au ca parteneri media cele două trusturi de presă; unele sunt deja in desfăsurare, a treia se va deschide in aceste zile. Bineinteles că este o selectie subiectivă, imi asum deci responsabilitatea de coordonator al paginilor de Cultură, apartinând organelor de presă deja mentionate.

 

palatul parlamentului
Vedere cu Palatul Parlamentului(fragment), fotografie de Claudiu Victor Gheorghiu, 6 mai 2016

 

Expoziția „100 de artiști pentru 100 România ” la Palatul Parlamentului

Joi, 1 februarie 2018, la sala „Constantin Brâncuşi” a Palatului Parlamentului s-a vernisat expoziția internațională de artă plastică „100 de artiști pentru 100 România ”.

Expoziția este deschisă în perioada 1-28 februarie, la Sala Constantin Brâncuși a Palatului Parlamentului, Strada Izvor nr.3.

În cadrul expoziției sunt prezentate 130 lucrări de pictură, sculptură, grafică şi tapiserie, realizate de 100 de artişti plastici: 50 din România (Argeş, Bucureşti, Cluj, Constanţa, Deva, Gorj, Iaşi, Vâlcea) şi 50 din Bulgaria, Republica Moldova, Serbia şi Ucraina. Manifestarea este organizată de către Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj.

 

100 artisti Pal. Parlament

 

Expoziție de grafică la Galeria 2 Art

La Galeria 2 Art a Centrului Cultural “Mihai Eminescu” va avea loc luni, 5 februarie 2018, de la ora 18, vernisajul expozitiei de grafică, cu lucrări semnate de Alex Ivanov, curator Răzvan Ionut Cirică. Pe artist l-am mai prezentat cititorilor ziarului Jurnalul Bucurestiului, in septembrie 2016, la expozitia retrospectivă de la Galeria Dialog.

Partener: Galeria EriCris Art;

Parteneri media: Intell News, Artportfolio, Jurnalul Bucurestiului, Top Business/Piata de Artă.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 5 -16 februarie 2018 , de luni până vineri, între orele 9,00 -17,00, la Galeria 2 Art, situată la parterul Primăriei Sectorului 2 din strada Chiristigiilor nr. 11-13.

 

 

 

 

Expoziția „Lui Eminescu” la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”

Expoziția am prezentat-o pe larg in articolul cu nr. 100 pentru pagina de Cultură a agentiei de presă Intell News Romania din 17 ianuarie 2018, cu film(inclus in articol) si fotoreportaj, recte ” Evenimente de Ziua Culturii Nationale la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”.

http://www.intellnews.ro/evenimente-de-ziua-culturii-nationale-la-muzeul-national-al-satului-dimitrie-gusti/

O readuc in atentia cititorilor ziarului Jurnalul Bucurestiului pentru că este deschisă publicului până la sfârsitul lunii februarie 2018, pe simezele Foaierului ”H. H. Stahl” și a Sălii ”H.H. Stahl” de la Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti”, partenerul tradițional al Filialei noastre AFAPRR: Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România.

La vernisajul expozitiei au vorbit doamna Conf.univ. Dr. Paula Stanciu Popoiu, director general la Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” , precum si doamna Ana Amelia Dincă, critic de artă. Ana Amelia Dincă a făcut o prezentare pertinentă asupra lucrărilor de pe simeze si despre artistii expozanti, subliniind si dumneaei(de-a lungul timpului au mai făcut-o si criticii de artă Luiza Barcan si Roxana Păsculescu) această deschidere a filialei noastre AFAPRR a UAP din România către ceilalti artisti care fac parte din alte filiale(bucurestene si teritoriale) ale Uniunii Artiștilor Plastici din România: Pictură , Sculptură, Grafică, Arte Decorative etc. , concretizată si acum prin faptul că pe simeze sunt lucrări realizate in diverse tehnici, a circa 50 de artisti din filialele mentionate, evident alături de creatorii de artă religioasă și de restauratorii membri AFAPRR: Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România.

Ziarul Jurnalul Bucurestiului si agentia de presă Intell News sunt parteneri media cu Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” din martie 2016, precum si cu Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România : AFAPRR a Uniunea Artiștilor Plastici din România(fiind si membru AFAPRR, este firesc să urmăresc cu interes toate evenimentele, activitatea si expozitiile organizate de Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România).

 

Afis-Lui-Eminescu

 

 

Grupaj de: Claudiu Victor Gheorghiu, Senior Editor al ziarului Jurnalul Bucurestiului si al paginii de Cultură a agentiei de presă Intell News; afilieri: Visarta si Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România : AFAPRR, totodată consilier media si al Comitetului Director al AFAPRR a Uniunea Artiștilor Plastici din România, 2 februarie 2018, la praznicul Împărătesc al Întâmpinării DOMNULUI

 

AFAPPR-2018-Ziua-Culturii-Nationale-65-Muzeul-Satului CVG
Filacteră :”CINA din Emmaus”, tempera, tuș și foiță de aur pe hârtie, 90 x 31 cm, 2018, pictată de Claudiu Victor Gheorghiu, la vernisajul expozitiei ” Lui Eminescu”. Credit foto: Valeriu Drăgan, Editor Artportfolio(platformă web dedicată artelor plastice)

 


Raspandeste cu incredere
 • 34
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  34
  Shares