Ziar de Cluj : La primăria Cluj, una întrebi şi alta ţi se răspunde.

  42
  0
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

   Funcţionarii publici incapabili să informeze corect cetăţenii

  Pentru Emil Boc traficul şi parcările sunt şi vor rămâne principala problemă. Chiar şi atunci cânt cetăţenii încearcă să îi arate edilului, prin adrese şi sesizări, câteva dintre soluţiile şi modalităţile prin care se pot crea noi locuri de parcare în cartiere sau alternative de trafic, informaţiile se blochează la nivelul funcţionărimii din primărie. Cel mai recent exemplu este cel în care Ziar de Cluj a dorit să obţină o informaţie cu privire la un număr de 20 de garaje de beton amplasate pe strada Cireşilor din cartierul Zorilor.   

  În data de 9 noiembrie, Ziar de Cluj s-a adresat instituțional funcţionarilor aflaţi în subordinea primarului Emil Boc. Prin solicitarea adresată funcționarilor din primărie am dorit să fim informați asupra situaţiei juridice a unui teren aflat pe strada Cireşilor, parcelă pe care sunt amplasate 20 de garaje. Am ţinut să facem această solicitare pentru că, aşa cum afirma Emil Boc, “la două garaje demolate se pot realiza trei parcări”, am constatat, după o monitorizare de mai bine de trei luni, că dintre cele 20 de garaje doar jumătate sunt utilizate. În tot acest timp trotuarul estic al străzii Cireşilor este în permanenţă ocupat de autoturismele celor care locuiesc în imobilele cu numerele 6 repsectiv 8. Întrebările adresate au fost cât se poate de clare:

  “Care este situaţia juridică a terenului de sub cele 20 de garaje situate în spatele imobilelor cu numerele 6, respectiv 8, de pe strada Ciresilor, cartierul Zorilor? Cele 20 de garaje au autorizaţie de construire? Ce impozit plătesc proprietarii garajelor respective? Cand a fost emisă şi dacă sunt considerate construcţii permanente sau temporare. Când a realizat  Poliția Locală, în ultimii 5 ani, un control şi ce măsuri s-au luat? Există informaţii că proprietarii de garaje deţin şi loc de parcare cu plată închiriat de la Primărie pe strada Cireșilor. În condiţiile în care aproape jumătate dintre garajele respective sunt neutilizate, nu consideraţi oportună demolarea lor şi amenajarea unor locuri de parcare?”

  Cuminţi şi cu răbdare am aşteptat răspunsul pe care urma sa ni-l ofere administraţia Boc. Ei bine, la fix 30 de zile de la solicitarea noastră, funcţioanrii primăriei or fi lăsat de o parte pentru câteva minute campionatul de Solitaire şi ne-au încropit un răspuns.

  “Serviciul public de interes local pentru administrarea parcărilor are în evidență, în zona descrisă de dumneavoastră, garaje cu abonament. Acestea figurează ca și construcții provizorii, temporare și demontabile conform Autorizațiilor de Construire. Valoarea abonamentelor anuale este de 5lei/mp pentru persoane fizice, respectiv 18lei/mp pentru persoane juridice. Impozitul pentru aceste construcții este calculat în conformitate cu HCL 421/2015. Politia Locală, prin Serviciul Control Urbanism și Disciplina în Construcții nu a înregistrat sesizări privind amplasarea garajelor existente pe str. Cireșilor nr 6-8. În situația în care sunt sesizate nereguli referitoare la utilizarea garajelor, cetățenii sunt rugați să contacteze Direcția Generala Poliția Locală din cadrul Primăriei municipiului Cluj-Napoca. Cu stimă, Biroul Massmedia.”

  Domnule primar Emil Boc, ştim că nu aveţi nicio intenţie de a construi un parking în cartierul Zorilor în următorul cincinal. Ziar de Cluj a identificat doar una dintre situaţiile în care pe domeniul public sunt construite garaje ce stau neutilizate, în timp ce, la doar câţiva metri distanţă, pietonii îşi riscă viaţa fiind  nevoiţi să circule pe stradă din cauză că trotuarele sunt pline de maşini.  Poate că noii angajați ai Poliţiei Locale îşi vor face ucenicia identificând garajele neutilizate şi notificând proprietari acestora şi, de ce nu, ulterior să construiţi câteva parcări. Dacă tot nu aveţi de gând să candidaţi în 2020 pentru un nou mandat de primar, atunci vă puteţi asuma liniștit aceste măsuri nepopuare și să demolați inesteticele și inutilele (altfel decât pentru depozitat inutilități și murături) garaje din cartiere.


  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here