La #UrbanFest2016 facem cunoștință cu economia circulară

  37
  0
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  Nu știi ce este economia circulară? Nici noi nu știam până mai de curând, când Comisia Europeană a propus trecerea de la o economie liniară, de tip: “extragi-produci-consumi-arunci”, la un model economic în care viața produselor este mai lungă, ele sunt recuperate/reparate/adaptate/reciclate, și deseori deșeul unui produs poate deveni materie primă pentru unul nou. Cum? Vino să afli la UrbanFest 2016, care include o Agoră a consumului responsabil, dezbateri și o conferință pe tema agendei urbane a UE și, nu în ultimul rând, o proiecție de film si un concert.

  La #UrbanFest2016 facem cunoștință cu economia circulară
  În perioada 1-3 octombrie, Reprezentanța Comisiei Europene în România te invită în Agora consumului responsabil, în Piața George Enescu din București, unde 17 organizații ale societății civile vor exemplifica ce înseamnă economia circulară.

  Totodată, ești invitat să construiești o casă în trei zile, folosind materiale naturale: cărămizi din hârtie reciclată, pereți din cânepă și argilă cu paie, structură de lemn cu plăcuțe multicui, termoizolație naturală din fibră vegetală și acoperiș verde, din gazon.

  Pe 3 octombrie, UrbanFest continuă în sala de conferințe, unde comisarul european pentru politica regională, Corina Crețu, și viceprim-ministrul Vasile Dîncu deschid conferința „Orașul meu în Europa noastră”, iar la 10:45 susțin împreuna o conferință de presă. Conferința „Orașul meu în Europa noastră” este centrată pe Agenda Urbană a Uniunii Europene și rolul fondurilor UE în dezvoltarea durabilă, si este urmată de atelierele de lucru ale Rețelei europene de dezvoltare urbană, organizate de Comisia Europană – Direcția Generală de Politică Regională.

  Context

  UrbanFest își propune promovarea valorilor europene în spațiul urban. Anul acesta, festivalul are ca temă centrală Agenda Urbană Europeană, cu accent pe economia circulară, un model prin care valoarea produselor, materialelor și resurselor este menținută în economie cât mai mult timp posibil, iar generarea de deșeuri neutilizabile este redusă la minimum.

  UrbanFest este organizat de Comisia Europeană, împreună cu Primăria Municipiului București și Ministerul Dezvoltării Regionale și al Administrației Publice.

  Agora consumului responsabil are loc cu sprijinul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, PROEDUS – Centrul de Proiecte și Programe Educaționale și Sportive pentru Copii și Tineret, și al spațiului M60.

  Persoane de contact pentru presă:

  Roxana Morea, [email protected], ‪021-203 54 32

  Alina Jantea, [email protected], ‪0744- 822 007

  Program UrbanFest 2016

  Sâmbătă, ‪1 octombrie

  10:00 – 18:00‪ Agora consumului responsabil (Piața George Enescu)

  expoziția „Recuperarea spațiilor abandonate în București”

  11:00 – 19:00‪ Dezbaterile UrbanFest, pe teme privind economia circulară și consumul repsonsabil (spațiul M60, str. C.A.Rosetti nr. 3, lângă Piața George Enescu)

  Duminică, 2 octombrie

  10:00 – 18:00‪ Agora consumului responsabil (Piața George Enescu)

  expoziția „Recuperarea spațiilor abandonate în București”

  11:00 – 18:00‪ Dezbaterile UrbanFest (spațiul M60, str. C.A.Rosetti nr. 3, lângă Piața George Enescu)

  19:30 – proiecție de film – Trashed (100 min, SUA, 2012, documentar, r. Candida Brady) și concert URMA – For Strings, concert acustic, alternativ, în variantă clasică (Piața George Enescu)

  Luni, 3 octombrie

  9:00 – 12:30‪ Conferința “Orașul meu în Europa noastră” (hotel Athenee Palace Hilton)

  10:45 – 11:00 Conferința de presă Corina Crețu și Vasile Dîncu (hotel Athenee Palace Hilton)

  10:00 – 14:00‪ Agora consumului responsabil (Piața George Enescu)

  expoziția „Recuperarea spațiilor abandonate în București”

  14:00 – 18:00‪ Atelier de lucru al Rețelei Europene de dezvoltare urbană (hotel Athenee Palace Hilton)

  Marți, 4 octombrie

  9:00 – 14:00‪ Atelier de lucru al Rețelei Europene de dezvoltare urbană (hotel Athenee Palace Hilton)


  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here