Acasă Jurnalul Bucurestiului Anchete Liber in Teleorman – Oamenii lui Dragnea, prinși pe interceptări:

Liber in Teleorman – Oamenii lui Dragnea, prinși pe interceptări:

65
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

 „Da, deci eu sunt acționar sută la sută, dar nu mai conduc eu, conduce muierea, tu să ma crezi… „

Carmen Dumitrescu

Evaziunea fiscală de la Proinvest a constituit, o perioadă lungă de timp, principala chestiune concretă ce i se reproșa lui Marian Fișcuci, prietenul lui Liviu Dragnea din copilărie. Și povestea nu e una separată de scopul grupului infracțional organizat, depistat de procurorii DNA în Teleorman, pentru că o parte dintre banii acumulați mergeau către PSD și, mai ales, pentru că respectiva speță arată cum funcționează sistemul de relații consolidat de Liviu Dragnea în Teleorman. Despre deputatul Adrian Simionescu s-a tot scris și, de multe ori, am făcut-o și noi. Dar nu neapărat în sens negativ, căci, spre deosebire de alții, care gravitează în jurul lui Liviu Dragnea, Simionescu și-a păstrat dreptul la propria opinie. Lucru pe care l-am respectat în mod vizibil. Totuși, nu putem trece cu vederea interceptările pe care se fundamentează dosarul de evaziune fiscală, legat în mod ombilical de afacerea Proinvest, care l-a făcut cunoscut și bogat pe Marian Fișcuci. Pe vremea când era deputat, Adrian Simionescu deținea și firma Sady Com, firmă care a încasat de la TelDrum peste 19 milioane de lei. Simionescu s-a remarcat în PSD drept bun organizator al alegerilor. Nu o singură dată a coordonat campaniile electorale ale partidului și nu o singură dată a demonstrat că se pricepe la asta. În subsidiar, însă, el era recompensat de Liviu Dragnea nu doar cu funcții, ci și cu bani. Pe vremea când ocupa doar funcții locale, Simionescu nu era un subiect de dezbatere. Însă, când a început să primească și recompense în funcții de demnitate publică la nivel național, el a devenit o pată de culoare pentru PSD Teleorman. De ce? Pentru că Simionescu vorbește mult și liber. Nu cunoaște cenzura și nici nu-și pune, de multe ori, problema că discuțiile sale ar putea constitui puncte de reper pentru autorități în construirea unor dosare penale. Așa că de data asta, putem spune că lui Simionescu și lui Fișcuci li s-a arătat adevărul prin vocea unui deputat, care uita întotdeauna că nu e bine să te lauzi. Mai ales la telefon. Mai ales când ești soțul surorii lui Marian Fișcuci, coleg și prieten apropiat al lui Liviu Dragnea. Nu vom insista prea mult pe această analiză, ci vă lăsăm să citiți și să treceți prin propriul filtru de gândire interceptările ale căror protagonist este Adrian Simionescu. Așa veți înțelege cum funcționează sistemul, cine îl conduce și de ce riscă unii totul pentru… niște bani.

Adrian Simionescu: Nu, că eu nu am voie. Doar Fănica (soția lui Simonescu și sora lui Fișcuci), că eu teoretic nu mai sunt la firmă. Cu toate că le pun… , dacă sunt acționar nu trebuie să mă duc și eu în interes de servici până la urmă… legea lui ANI… sunt acționar sută la sută, dar nu mai sunt administrator, știi, eu pă cine oi păcăli, da’ asta suntem…
Prieten: Asa facem legile, ca să…
Adrian Simionescu: Da, deci eu sunt acționar sută la sută, dar nu mai conduc eu, conduce muierea, tu să mă crezi!
Prieten: Da. Corect.

Adrian Simionescu: Trimite, mă, și mie contractele alea, semnate măcar, ți-am trimis și factura aia…
Partener: Mă, șefu’, io trimit banii pe dobandă! Nu mai semnez contractu’, că poate mata cine știe ce-ai în gând, să mă dai pe la tribunale, să… chestii de-astea. Io-ți trimit banii ăia, dobanda, penalizare..
Adrian Simionescu: Bă, bă, bă, bă! Bă, tu semnează, mă, contractu’, că nu pot să-ți fac penalități! Ce dracu’, mă bagi în boala aia grea?!
Partener: A… nu, că mata, cine știe ce-ai în gând, vrei să mă dai în judecată, după aia de dau în altele! Lasă, trimit banii…
Adrian Simionescu: Io am facut așa ceva vreodată, n-ai minte? Păi dacă vroiam, nu-ți băgam biletu’ la ordin și te făceam muci?! Ce dracu’, is deputat, trimiteam garda, te făceau… masca! Io fac de-aștia…?
Partener: Știu, știu, da’…
Adrian Simionescu: Pai cum să… tu ascultă-mă ce-ți spun! Semnează contractu’ să pot să fac factura de penalități! Mă ia Fiscu’ dupa aia!
Partener: V-o semnez io dupa aia, nu e problemă! Că mai știi că… ștampilăm din urmă, n-o sa mai… Io vă dau banii, stați liniștit că vă dau banii! Io chiar acuma, deci… tot ce bani, tot ce strâng, vi-i dau dumneavoastră, ca nu prea mai am de dat în alte părți.
Adrian Simionescu: Pai știu, mă, da’ io cum ți-am facturat penalități, tâmpitule, daca io n-am factura de penalități?
Partener: Lasă că-ți dau io contractu’ semnat, deci o să vi-l dau, deci vă promit c-o să vi-l dau și semnat, da’ nu acuma, nu, lăsați-mă că mata… mă tragi pe la tribunale, dupa aia dau în altele!”.

 

Marian Fiscuci: Vreau să vindem un tractor mare, Xerion 5000 se numește.
Adrian Simionescu: Așa, da.
Marian Fiscuci: Putem să-i facem contract omului și să-i facem o proformă în baza căreia să plăteasca un avans, să agațăm clientu’?
Adrian Simionescu: Bineînțeles! Pai da’ proforme știe să faca fata (angajata Proinvest ), are tot ce-i trebuie și face contract în care-i spune că-i dă proforma cu avans și face proforma doar pe avans. Noi de obicei făceam proformele pe toata suma. A, tu vrei factura fiscală proformă?!
Marian Fiscuci: Nu, nu, nu, domne, nu! Eu vreau sa-ncasezi un avans, pă mine atât mă interesează, să fiu sigur de client.
Adrian Simionescu: Da, mă, știe… știe Alina metoda… știe Alina metoda…


Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here