Acasă justitie Liber in Teleorman : Primarul de la Videle, Nicolae Bădănoiu,…

Liber in Teleorman : Primarul de la Videle, Nicolae Bădănoiu,…

118
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

Primarul de la Videle, Nicolae Bădănoiu, a luat trei ani de închisoare cu suspendare

Monica Vasilescu

Primarul orașului Videle, Nicolae Bădănoiu, a fost acuzat, în urma unui denunț făcut de viceprimarul localității, de faptul că a fost părtaș la șpaga pe care acesta a luat-o și condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. Încă din primul moment de la aflarea ”gestului” care nu-i stă în fire, Nicolae Bădănoiu și-a susținut nevinovăția și a contestat toate măsurile luate la adresa sa de către organele de cercetare. Între timp, procesul a continuat, iar la termenul de astăzi, Tribunalul Teleorman a decis să-l condamne pe Bădănoiu Nicolae la pedeapsa de 3 (trei) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la luare de mită. În baza art. 67 C.p. aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a, b, g, k C.p., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţiile elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a ocupa funcţia de care s-a folosit în săvârşirea infracţiunii (aceea de primar), dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pe o perioadă de 4 ani, calculată conform art. 68 alin. 1 lit. b C.p. În baza art. 65 alin. 1 Cp, interzice inculpatului drepturile prevăzute de art. 66 lit. a, b, g, k C.p., pedeapsa accesorie urmând a fi executată dacă pedeapsa închisorii va deveni executabilă. În temeiul art. 91 C.p. dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei închisorii pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani, conform art. 92 C.p. În temeiul art. 93 alin. 1 C.p., obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Teleorman, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. 2 Cp obligă inculpatul ca pe parcursul termenului de supraveghere, să nu părăsească teritoriul României fără acordul instanţei. În baza art. 93 alin. 3 C.p., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Oraşului Videle sau Primăriei comunei Gratia, jud. Teleorman, pe o perioadă de 90 de zile lucrătoare. În temeiul art. 404 alin. 2 C.p.p, atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 C.p. privind cauzele de revocare a suspendării executării pedepsei sub supraveghere. În baza art. 274 alin. 1 Cpp., obligă inculpatul la plata sumei de 5000 lei cheltuieli judiciare statului. Cu apel în 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 10 mai, 2018.
Primarul Nicolae Bădănoiu se va folosi de dreptul la apel și va face tot ceea ce poate din punct de vedere juridic să-și dovedească nevinovăția și nu este exclus să reușească asta la o instanță superioară, pentru că el, chiar dacă are pe ”frontispiciu” eticheta PSD, nu are apucăturile unora dintre colegii săi de partid.

Pentru cei care nu știu speța, reamintim că, în urmă cu aproximativ un an de zile, Direcția Națională Anticorupție l-a acuzat pe viceprimarul de la Videle, Florin Marius Nedelcu, de faptul că ar fi pretins suma de 45.000 lei de la un om de afaceri, pe care urma să-l sprijine în vederea atribuirii unui contract finanțat de la bugetul local pentru construirea de terenuri sintetice în orașul Videle. Tranzacția s-a rupt în momentul în care viceprimarul i-a comunicat omului de afaceri faptul că, deși prețul de execuție al lucrării depășea valoarea de 550.000 lei, bugetul aprobat a fost de 387.000 lei cu TVA inclus și că acest plafon nu poate fi depășit sub nicio formă. Totodată, Nedelcu l-a convins pe omul de afaceri că verificarea modului de executare a lucrărilor este tot atributul primăriei, în calitate de beneficiar, și că nu vor fi probleme cu plățile. În schimb, afaceristul urma să-i dea viceprimarului suma de 45.000 de lei, parte din plățile pe care primăria Videle trebuia să le facă pentru executarea terenurilor de sport respective. Șpaga s-a luat în tranșe, ultima, în valoare de 15.000 de lei, fiind luată pe data de 26 ianuarie 2016, viceprimarul fiind surprins în flagrant de organele de urmărire penală. După ce a fost prins, viceprimarul s-a gândit că n-are sens să suporte singur repercusiunile, așa că l-a băgat ”în cărți” și pe primarul Nicolae Bădănoiu, chiar dacă ei aveau o relație tensionată de ani întregi (și nu e singurul pesedist cu care edilul nu a rezonat). Potrivit rechizitoriului DNA, singura implicare a lui Nicolae Bădănoiu în afacerea mitei este denunțul fostului vice.


Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here