LICHIDAREA LUI CEAUSESCU [2]

  186
  0
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  Nicolae Ceauşescu. Foto: documental.su

  Aşa cum toată România ştie, dosarul s-a judecat pe 25 decembrie 1989, la UM 01378 – Târgovişte, loc în care soţii Ceauşescu erau deţinuţi sub pază armată din seara zilei de 22 decembrie 1989.

  O parte din membrii completului de judecată: colonelul de justiţie Popa Gica-preşedinte (sinucis câteva luni mai târziu), colonelul de justiţie Nistor Ioan, plutonierul major Tănase Jan (grefier) şi procurorul Dan Voinea, au fost duşi cu elicopterele, împreună cu artorii-asistenţi Virgil Măgureanu, Gelu Voican Voiculescu şi Mugurel Florescu. În poligonul Ghencea din Bucureşti, generalul Victor Stănculescu a dat ordin ca într-unul din cele două elicoptere care urmau să execute transportul completului de judecată la Târgovişte, să fie îmbarcate şi două prelate din foi de cort militar, menţionând că în ele urmau să fie înfăşurate corpurile soţilor Ceauşescu. Prezenţa prelatelor înainte de judecarea lor arată că procesul a fost o mascaradă, iar soţii Ceauşescu trebuiau să fie asasinaţi şi nu judecaţi.

  http://garnizoanasibiu.org/wp-content/gallery/arhiva-fond-documentar/165.jpg

  Ca mascarada judiciară să fie completă, întrucât era filmată de ofiţerul Baiu Ion, cameraman al serviciului de comerţ exterior, subordonat generalului Stănculescu şi urma să fie transmisă la TVR, avocaţii din oficiu ai soţilor Ceauşescu, adică Constantin Lucescu și Nicolae Teodorescu, au inclus în scenariu şi transformarea lor în acuzatori. Printr-un adevărat delir mediatic, demn de fostul post OTV sau mai nou RTV, Lucescu a susținut că inculpații pe care-i apăra aveau 400 milioane USD în conturi, bani furați de la gura poporului. Că Ceauşescu i-a îmbrăcat pe ofițerii de securitate în uniformele armatei, ca armata să nu vină alături de popor, ca poporul să urască armata. Că a crescut copii în orfelinate pentru a fi transformați apoi în teroriști ce acționau în comandouri și ucideau civili în Capitală sau în alte orașe din țară. Că a aruncat în aer sângele și medicamentele poporului, că a tăiat legăturile de oxigen de la capul bolnavilor.

  Aşa cum reiese din sentinţa nr. 1 din 25 decembrie 1989, încă de la începutul aşa-zisului proces, Nicolae Ceauşescu şi Elena Ceauşescu au invocat excepţia de necompetenţă a instanţei, datorită funcţiilor şi calităţilor oficiale pe care le deţineau la acel moment, în mod legal. Preşedintele completului, Gică Popa, a pus-o în discuţie, procurorul Dan Voinea a cerut respingerea excepţiei, acelaşi lucru l-au făcut în mod inexplicabil şi apărătoriisoţilor Ceauşescu, avocaţii Nicolae Teodorescu şi Constantin Lucescu. Ca dovadă incontestabilă pentru respingerea excepţiei a fost invocat faptul că pe 22 decembrie 1989 cei doi inculpaţi şi-au abandonat funcţiile, părăsind pe ascuns Capitala într-un elicopter, cu intenţia vădită de a fugi din ţară, în mod fraudulos, dar au fost depistaţi şi reţinuţi.

  http://www.luju.ro/static/files/2012/decembrie_2012/20/sentinta_ceausescu_bun.pdf

  Procesul s-a derulat pe repede înainte, fără depunerea de probe din partea procurorului-acuzator şi audierea vreunui martor. În premieră mondială, procurorul militar Dan Voinea a dezvoltat oral rechizitoriul şi a expus acuzaţiile care li se aduceau soţilor Nicolae şi Elena Ceauşescu, după părerea sa, inculpaţii făcându-se vinovaţi de grave crime împotriva poporului roman şi a minorităţilor naţionale, acţionând premeditat şi perseverent timp, îndelungat, cu scopul de a distruge fizic şi psihic întreaga colectivitate din ţara noastră. Argumentul adus în sprijinul acestei afirmaţii fără acoperire fiind faptul că inculpaţii, din crasă incompetenţă, au dispus după bunul lor plac de bogăţiile ţării, ordonând investiţii şi efectuarea de lucrări ce nu erau necesare, producând astfel prejudicii deosebit de importante pentru economia ţării, aducând-o în pragul falimentului. Voinea a afirmat fără nicio dovadă că cei doi au sustras din patrimoniul statului român valori estimate la peste un miliard USD şi că au mai ordonat şi uciderea a 60.000 de români. De ce sunt acestea sunt nişte imbecilităţi, am explicat deja.

  http://romanian.ruvr.ru/2013_11_27/Cum-a-subminat-Nicolae-CeauSescu-economia-nationala-3348/

  Avocaţii soţilor Ceauşescu au informat la rândul lor instanţa că nu au probe de solicitat în apărarea celor doi, menţionând că din actele şi probele existente la dosarul cauzei (???) şi examinate de apărare, rezultă fără posibilitate de tăgadă că faptele imputate inculpaţilor erau activităţi notorii care nici nu mai impuneau să fie demonstrate.

  Avocaţii au constatat că faptele au fost săvârşite în totalitatea lor, iar încadrarea juridică reţinută de acuzare prin actul de sesizare a Tribunalului era legală. Mai mult decât atât, au uitat să ceară şi recursul deşi în cazul condamnării la moarte, era de datoria apărătorilor şi conform prevederilor legale, ca ei să ceară recursul, cu sau fără voia condamnaţilor.

  http://stirea.files.wordpress.com/2011/12/generalul-lucescu.jpg?w=593

  Pentru contribuţia adusă la acest proces, avocatul Constantin Lucescu a fost făcut din civil neinstruit direct colonel şi încadrat în Departamentul Juridic al SRI de către colegul său de complet, martorul-asistent Virgil Măgureanu. Lucescu a fost transferat ulterior judecător la Tribunalul Militar Teritorial București şi pe 20 martie 1995 a fost avansat de Ion Iliescu la gradul de general de brigadă. Pe 27 noiembrie 1995 a fost numit președinte al Tribunalului Militar Teritorial București. Sub conducerea sa, dosarului penal nr. 1 din decembrie 1989, în care s-a hotărât executarea soţilor Elena şi Nicolae Ceauşescu, a dispărut din arhiva instanţei.

  http://jurnalul.ro/images_OLD/imagini2/5791-125082-cea2copy.jpg

  După execuţia cuplului Ceauşescu, Mugurel Florescu a fost făcut direct colonel, apoi general şi procuror general-adjunct al României. Florescu fiind totodată şi şef al Direcţiei Procuraturilor Militare (actuala Secţie a Parchetelor Militare), avându-l ca locţiitor pe maiorul devenit şi el direct colonel, Dan Voinea. Odată cu venirea la putere a lui Emil Constantinescu, Florescu a făcut rocada cu Dan Voinea (făcut şi el general) la conducerea Parchetelor Militare. Despre cei aleşi după chipul şi asemănarea lor, să le continue opera, cel puţin la conducerea Curţii Militare de Apel, am vorbit într-un articol anterior.

  http://romanian.ruvr.ru/2013_12_19/Revolutia-Romana-Simbolul-cheie-al-transformarilor-incepute-in-decembrie-1989-Partea-a-IX-a-4488/

   În majoritatea dosarelor din decembrie 1989, militarii care au tras omorând şi rănind români, în conformitate cu scenariul creat de serviciile occidentale, pus în aplicare de generalul locotenent Victor Stănculescu, au fost scoşi basma curată, cu formula magică: s-au aflat în eroare de fapt, adică nu şi-au dat seama ce făceau cu armamentul cu care fuseseră instruiţi să lupte. Procurorii lui Florescu şi Voinea n-au vrut să inculpe pe cineva pentru infracţiunea de genocid, deşi 942 din cei peste 1.000 de morţi din decembrie 1989 au rezultat după fuga şi capturarea cuplului Ceauşescu. Singur condamnat (şi executat) pentru această faptă fiind Nicolae Ceauşescu, cel care n-a avut nimic de-a face cu teroriştii inventaţi de Ion Iliescu. După ce s-a asigurat că execuţia cuplului Ceauşescu a avut loc, în seara zilei de 25 decembrie 1989, Ion Iliescu s-a acoperit din nou cu hârtii, scriind de mână un alt decret, prin care le comuta celor doi morţi pedeapsa în închisoare pe viaţă. Şi în care semna tot prin uzurparea calităţi oficiale, drept preşedintele Consiliului Frontului Salvării Naţionale. Cinic nu-i aşa?

  http://garnizoanasibiu.org/wp-content/gallery/arhiva-fond-documentar/179.jpg

  Justiţia română stalinizată a fost atât de „liberă” în ultimii 24 de ani, încât nu s-a autosesizat nici până acum. Justiţia, a cărei grijă o poartă ambasadorul SUA, care de cum s-a ales o nouă conducere la CSM a şi chemat-o la ordine împreună cu ministrul Justiţiei. Justiţia stalinizată post decembristă, nerecunoscând în ruptul capului că a jucat rolul principal în această mascaradă judiciară, cu care a început noua orânduire caracterizată prin corupţie, trădare şi înscenări juridice.

  Notă: Toate informaţiile prezentate în articol aparţin autorului. Postul de radio Vocea Rusiei nu răspunde pentru ele.

  Preluare  Vocea  Rusiei

  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here