Acasă Informatii Informatii Politie/Procuratura Mesagerul Hunedorean : Poliţia locală Deva îşi spală rufele în public

Mesagerul Hunedorean : Poliţia locală Deva îşi spală rufele în public

189
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Natalia Bumbac untitled

Poliţia locală Deva pare să stea pe un butoi de pulbere. Lupta pentru ocuparea funcţiei de director executiv al serviciului din subordinea Primăriei Deva a degenerat într-un conflict intern între foştii candidaţi de la prima ediţie a concursului, care se va desfăşura la sfârşitul lunii octombrie pentru a doua oară. Aceştia se acuză reciproc de încălcarea gravă a legii, iar toată această situaţie ar putea ajunge în instanţă.
Susţine că a fost ameninţat
Şeful departamentului de ordine publică al Poliţiei locale Deva, Ionel Rad (foto dreapta), îl acuză pe directorul executiv interimar, Alin Rădoane (foto stânga), că i-a fabricat dosare pentru a-l împiedica să participe la concursul pentru ocuparea postului de conducere al serviciului. Toate aceste lucruri fiind făcute cu încălcarea legii, susţine Rad.
„La examenul din 29 august am fost trei candidaţi, eu, Rădoane şi încă un coleg, dar nici unul nu l-am promovat. Eu şi colegul meu am fost ameninţaţi de Rădoane, care ne-a spus că ne «aranjează» dacă mai participăm la concurs. Lucru, care l-a şi făcut. M-a sancţionat disciplinar cu mustrare scrisă, fapt care mă împiedică să mă încriu la concurs. Sancţiunea mi-a fost dată cu o zi înainte de expirarea termenului de depunere a dosarelor şi prin încălcarea Legii 188/1999 privind statutul funcţionarilor publici şi a HG 1344/2007, privind stabilirea comisiei de disciplină. Am fost sancţionat fără a fi audiat şi fără a exista un raport scris în acest sens. Nu cunosc motivul sancţiunii, pentru că nu am fost informat şi nu am consultat dosarul”, ne-a relatat Ionel Rad.
A dus bicicleta acasă
Cu dosarul de candidat pentru conducerea Poliţiei locale Deva depus la timp, Alin Rădoane a susţinut că nu a încălcat legea în nici un fel, atunci când l-am contactat pentru a-i solicita un punct de vedere pe tema acuzaţiilor lui Ionel Rad. Iar, din spusele lui Rădoane, şeful poliţiştilor locali deveni specializaţi în asigurarea ordinii şi liniştii publice s-a dovedit a fi un indisciplinat notoriu. Motiv pentru care s-a impus o mustrare scrisă, altfel omul nu putea fi adus pe calea cea dreaptă.
„Au fost sancţionate mai multe persoane pe motive de indisciplină pe lângă cei doi care au mers să spună acest lucru la presă. Au fost sancţionaţi legal, corect, Comisia de disciplină şi-a făcut treaba. Rad a fost sancţionat pentru distribuirea bicicletelor către poliţiştii locali, date de primărie. El a fost unul dintre cei care a luat bicicleta acasă şi nu a folosit-o cu scopul destinat. Rad a fost informat prin adrese scrise despre faptul că-i cercetat de comisia de disciplină, dar a refuzat să ia la cunoştinţă acest lucru. Motiv pentru care înştiinţarea i-a fost afişată pe uşa biroului de la serviciu. Avem probe în acest sens. Nu poate spune că nu a ştiut. Se poate adresa organelor de cercetare penală dacă se crede nedreptăţit”, a afirmat Alin Rădoane.
A ferit-o de colegii rău-intenţionaţi
Totuşi, pentru a afla care-i situaţia cu bicicleta, l-am contactat din nou pe Rad, care ne-a spus că bicicletele electrice i-au fost încredinţate de fostul director executiv, Ilie Lavu, pe bază de proces verbal, spunându-i-se că dacă dispare vreo componentă de la una din cele cinci biciclete electrice, care costă câte 1.000 de euro bucata, o va plăti din propriul buzunar. „Pentru a nu mă mai deplasa cu propriul autoturism în interes de serviciu, am luat o bicicletă, altele trei fiind preluate de alţi colegi, iar una a rămas la sediul Poliţiei locale Deva. Când s-a schimbat conducerea, am dus-o acasă, dar strict din motive de securitate, nefiind dispus să plătesc eventualele pagube care ar fi putut fi făcute din rea-intenţie, date fiind tensiunile dintre mine şi actualul director executiv. Acum, toate bicicletele sunt la sediul instituţiei şi nu s-a pus problema, aşa cum spune Rădoane, că nu aş fi vrut să o aduc”, a spus Ionel Rad.
Dacă am fi mers mai departe pe firul problemei, am fi descoperit alte certuri sau neînţelegeri între poliţiştii locali deveni, care cu siguranţă au istorii întregi de relatat la acest capitol, dar ne-am oprit la timp, pentru a vedea care-i punctul de vedere al autorităţilor publice locale devene, care au în subordine Poliţia locală. Răzvan Mareş, viceprimar al municipiului Deva, ne-a declarat că a aflat despre disensiunile dintre angajaţii în uniforme bleumarin ai primăriei, dar nu ştia foarte multe detalii. Motiv pentru care astăzi (joi, 20 octombrie -n.n.) le va face o vizită poliţiştilor locali, pentru a afla mai multe date despre incident şi a putea lua măsurile necesare.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here