Mesagerul hunedorean – Vili Rupa: Sunt nevinovat şi vreau să demonstrez acest lucru

  232
  4
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
   1
   Share

  02 vili rupa Hunedoreanul Vili Rupa a fost audiat în dosarul în care este acuzat de omor deosebit de grav, aflat pe rolul Tribunalului Hunedoara.
  Acesta a negat acuzaţiile aduse de procurori, spunând că nu l-a cunoscut pe bărbatul pe care anchetatorii spun că l-ar fi omorât în bătaie, fapte care ar fi fost săvârşite în anul 1998. „Sunt nevinovat şi vreau să demonstrez acest lucru. Nu l-am întâlnit niciodată pe Vasile Butnaru, nu l-am cunoscut şi nu l-am atins nici măcar cu un deget”, a afirmat Vili Rupa în faţa instanţei. Acesta a negat scenariul descris de procurori în rechizitoriu, arătând că în ziua în care anchetatorii spun că s-ar fi produs nenorocirea, el nu se afla în municipiul Hunedoara. Vili Rupa a adus mai multe argumente în susţinerea declaraţiilor, spunând că în perioada respectivă se afla internat la Spitalul de psihiatrie de la Zam, sau acasă, atunci când venea după bani sau provizii.
  Hunedoreanul a recunoscut că a vorbit de mai multe ori cu Maria Şelaru, care-i martor în dosar. Femeia este mama unui alt martor, Petre Ion Şelaru, care se află la Penitenciarul Bârcea Mare şi care ar fi dat declaraţie împotriva lui Vili Rupa în dosarul de omor. „Am vorbit de trei ori cu Maria Şelaru, doar că ea m-a abordat, eu nici nu ştiam că este martor în acest dosar. De la ea ştiam că procurorii au mers să îi ia declaraţii fiului ei la penitenciar, eu rugând-o să-i transmită să spună adevărul”, a declarat Vili Rupa. (N.Bumbac)


  Raspandeste cu incredere
  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
   1
   Share

  4 COMENTARII

  1. Ce să mai fac ?

   În data de 27-02-2018 , am avut procesul în dosarul 4587/97/2016 la Curtea de Apel Alba-Iulia , în apelul de daune morale și mi s-a respins . Am fost arestat nevinovat pentru o acuzație foarte gravă de omor deosebit de grav , am demonstrat nevinovăția prin decizia de achitare ,dosar 6694/97/2014 la Curtea de Apel Alba-Iulia . M-au îmbolnăvit de diabet ,nu vor să-mi dea niciun euro daune materiale și morale . O faptă care s-a făcut în 1998 , m-au acuzat pe mine în 2014 ,un om este bătut și dus la spital unde doctorul Talfeș de la spitalul din Hunedoara îl întreabă cine la bătut și el spune numele Butunoiu , după internarea de 10 zile în spital moare și un martor Scutaru Gheorghiță dă o declarație la poliție și spune că a auzit că Șelaru Ioan Petru a omorât un om în anul 1998 și poliția din Hunedoara nu face nicio anchetă împotriva lui . Numele meu nu apare în nicio declarație pentru că nu avea de ce , nu am fost la fața locului ,nu l-am atins nici cu un deget , nu amprentele mele ,nu sângele meu ,nu adeneul meu ,dacă nu am fost la fața locului nu aveau de unde să găsească , mai multi martori la fața locului au spus că au văzut o persoană cu ciocate și sânge pe ciocate ,cu giacă de piele și cu mustață , eu am făcut sport la vremea aceea ,nu am purtat mustață ,nu am purtat giacă de piele ,nu am purtat ciocate ,mă purtam în haine sportive , băieții care mă cunoșteau știu că nu mint ,mi s-a fabricat acest dosar la comandă prin înscenare ,prin răzbunare ,prin forța și autoritatea legii ,prin represiune nedreaptă și abuz în serviciul , deoarece am câștigat la CEDO două procese și o sentință de Achitare în România și cu acest dosar a fost a doua achitare în Țară noastră . Ce dreptate este asta ,când nu vor să mă recompenseze cu daune morale , tot în puterea interlopilor cu legitimație de la stat care fac represiune nedreaptă ?

  2. În anul 1998 la orele cinci dimineața au intrat peste mine în apartament polițiștii fără mandat de percheziție ,fără mandat de aducere , fără mandat de arestare ,au fost în jur de 50 de polițiști ,m-au bătut la ușă și m-au arestat nevinovat .Am fost bătut de polițiști nevinovat de mi s-au spart dinții din gura, am fost legat în lanțuri și la mâini și la picioare și o bara de fier legata de lanțuri, timp de 81 de zile, colegi de celula ma ștergeau la fund, când mergeam la wc, nu am avut voie sa ma spăl pe corpul meu, eram plin de pureci și bube, am stat într-o camera foarte răcoroasă cu șoareci prin saltea și șobolani care săreau din wc, cu un wc neacoperit , cu grati la geam ,cu plasă la geam ,pe cameră de izolare , am fost dus la proces de șapte ori în fața judecătoarei Rodica Ghilea în lanțuri pe picioare și cătușe la mâini, am demonstrat asta la CEDO în dosarul 58478/2000, și acum când am depus reclamație împotriva lor mi sa respins ,pe motiv ca s-au prescris faptele, și nu are ce sa le facă a spus judecătoarea, eu am depus cerere la CEDO în termenul legal, guvernul a fost înștiințat, trebuia sa suspende prescrierea pana la decizia CEDO, dar vad ca nu se tine cont nici de hotărârea de la CEDO, am depus reclamații împotriva lor și sa dat NUP, și m-au amenințat ca ma împușcă. Acum după ce am câștigat la CEDO a doua oara în dosarul 37971/2002 , mau amenințat că o să mi se facă o înscenare și o sa fiu arestat și spânzurat în celula. Când am fost eliberat nu am avut dreptul sa muncesc ,pe motiv ca aveam cazier . Acești interlopi cu legitimație de la stat ,polițiști și magistrați care au încălcat legea cu buna știința ,trebuie pedepsiți urgent. Am două sentințe de Achitare definitive în România și două decizii date de CEDO în favoarea mea . O procuroare de la parchetul din Deva pe nume Hurdubeu Cristina Adriana a spus că ea este un interlop cu legitimație de la stat și nimeni nu are ce să-i facă ,de față a fost o avocată Negrea Natalia și doi polițiști și o grefieră și o cameră de filmat ,este înregistrat tot ce a vorbit .Mi sau înșcenat și fabricat dosare prin forța și autoritatea legii . Un criminal psihopat pe nume Selaru Petru m-a amenințat că mă omoară în fața procuroarei Hurdubeu Cristina Adriana și a polițistului Mircea Pitulescu ,acesta a depus mărturie mincinoasă împotriva mea în dosarul care mi s-a înscenat de o infracțiune foarte gravă de omor deosebit de grav ,am făcut plângere penală și mi s-a respins ,prin lege vor să mă omoare ,au dat aprobare .Nici un păcătos și necredincios de needucat dintre interlopii cu legitimație de la stat nu este pedepsit .Nici pentru abuz în serviciul nici pentru represiune nedreaptă asupra mea ,nici pentru violare de domiciliu ,nici pentru tortură fizică ,nici pentru proces nelegal . Ce sa mai fac?

  3. Dosar 6694/97/2014 din 17.12.2015
   omorul calificat (art.189 NCP)
   Sedinta din data de 23.06.2016 la ora 09:00
   Complet: C7 – Apel NCPP
   Achitat inculpat

   Admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara şi de inculpatul Rupa Vili împotriva sentinţei penale nr. 129 din data de 07.10.2015, pronunţată de Tribunalul Hunedoara în dosarul nr. 6694/97/2014. Desfiinţează în parte sentinţa penală apelată doar în ceea ce priveşte: – soluţiile de schimbare a încadrării juridice şi de încetare a procesului penal; – impunerea în sarcina inculpatului a obligaţiei prevăzute de art. 93 alin. 3 din Codul penal; – lăsarea nesoluţionată a acţiunii civile şi – obligarea inculpatului la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat în faza de urmărire penală şi în faţa primei instanţe şi, judecând cauza în aceste limite: Înlătură din sentinţa penală apelată dispoziţia de schimbare a încadrării juridice a faptei pentru care inculpatul a fost trimis în judecată, din infracţiunea de omor calificat prevăzută de art. 188-189 alin. 1 lit. c şi h din Codul penal cu aplicarea art. 5 din Codul penal în infracţiunea de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte prevăzută de art. 195 din Codul penal. Înlătură din sentinţa penală apelată dispoziţia de încetare a procesului penal ca urmare a intervenirii prescripţiei cu privire la inculpatul Rupa Vili pentru infracţiunea de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte prevăzută de art. 195 din Codul penal. În baza art. 396 alin. 1 şi 5 din Codul de procedură penală face aplicarea dispoziţiilor art. 16 lit. c din Codul de procedură penală şi achită inculpatul Rupa Vili pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat prevăzută de art. 188-189 alin. 1 lit. c şi h din Codul penal cu aplicarea art. 5 din Codul penal. Înlătură din sentinţa penală apelată aplicarea dispoziţiilor art. 93 alin. 3 din Codul penal. Respinge acţiunea civilă exercitată în cauză de partea civilă Oprea Anna în contradictoriu cu inculpatul Rupa Vili. În baza art. 274 alin. 1 din Codul de procedură penală obligă inculpatul la plata sumei de 100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat în faza de urmărire penală şi de judecată, restul cheltuielilor judiciare avansate de stat rămânând în sarcina acestuia, în baza art. 275 alin. 3 din Codul de procedură penală. Menţine restul dispoziţiilor din sentinţa penală apelată, în măsura în care nu contravin prezentei decizii. În baza art. 275 alin. 3 din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat în apel rămân în sarcina acestuia. Onorariul parţial cuvenit apărătorului din oficiu desemnat pentru inculpat, în sumă de 100 lei, va fi avansat din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 23.06.2016.
   Hotarare 626/2016 din 23.06.2016

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here