Monitorul de Vaslui : Prea multe santiere pentru cât de putini meseriasi avem

  141
  0
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
   2
   Shares

  Proiectul privind construirea unui nou bazar si a unui târg auto continuã. În prezent, este în derulare procedura obtinerii avizelor, urmând ca, ulterior, sã fie emisã autorizatia de construire. Pe locul actualului bazar, municipalitatea intentioneazã sã amenajeze o pistã de role pentru tinerii din municipiu. Problema este cã toate aceste santiere necesitã urgent fortã de muncã calificatã, iar meseriasii parcã au intrat în pãmânt.

  Proiectul privind construirea unui nou bazar este in plinã desfãsurare. În aceastã perioadã, se lucreazã la obtinerea avizelor necesare in vederea implementãrii investitiei. Dupã ce proiectul va primi undã verde, se va organiza o licitatie publicã in vederea adjudecãrii lucrãrii de cãtre un constructor si se va trece efectiv la construirea obiectivului. „Odatã cu constructia noului bazar, va fi reabilitatã si strada Decebal (asfalt, parcãri, iluminat public). Intentionãm ca pe platforma actualului bazar sã realizãm proiectul de pistã de role pentru tinerii din municipiu. Acest proiect este foarte important, pentru cã este necesar sã avem o astfel de investitie in oras. Acum, avem piste amenajate in zona Movas si in zona Sãlii Sportului unde se recreeazã numerosi vasluieni”, a spus Daniel Neacsu, viceprimarul municipiului Vaslui. Dupã ce lucrãrile de reabilitare din zonele municipiului vor fi finalizate, se va trece la modernizarea suburbiilor orasului. „Problema foarte mare este lipsa fortei de muncã calificate, care este necesarã la astfel de lucrãri de reabilitare. Constructorii se plang cã oamenii nu se angajeazã. Este mare nevoie de zidari, tamplari, electricieni, de persoane calificate in alte meserii, insã pe piata muncii nu se gãseste nimic”, a mai spus Daniel Neacsu. În paralel cu finantarea unor obiective de la bugetul local, municipalitatea este interesatã in continuare de accesarea fondurilor europene nerambursabile. Astfel, pe langã alte proiecte, in cadrul Zonei Metropolitane Vaslui se va promova proiectul privind soseaua de centurã a municipiului si un sistem integrat de transport in toate comunitãtile incluse in asociatie.

  Bazarul va avea cinci hale

  În cursul lunii august 2015, Consiliul Local (CL) Vaslui, a adoptat o hotãrare privind intocmirea studiului de fezabilitate si a indicatorilor tehnico-economici pentru investitia „Amenajare Platformã Bazar si Targ Auto”. Necesitatea construirii Bazarului este o urmare a solicitãrilor celor care isi desfãsoarã activitatea intr-un spatiu care nu oferã conditiile unui comert civilizat, loc in care utilitãtile vitale, precum apa, canalizarea, energia electricã sunt asigurate la modul general, tarabele nedispunand in mod propriu de nicio utilitate. Ansamblul propus are douã functiuni de bazã: bazarul, cu o suprafatã de 11.454 mp, si Targul Auto, pe 7.825 mp. Zona bazar va cuprinde cinci hale cu spatii de circulatie tip culoar, o halã pentru tarabe, 56 tarabe, 4 hale pentru magazine, 64 celule magazin (23,50 mp), 7 celule magazin (18,70 mp), 8 celule magazin (9,00 mp), 4 magazine alimentare (40 mp), Pavilion administrativ, parcare cu 104 locuri pentru clienti. Zona Targului Auto va cuprinde o parcare cu 92 locuri pentru masini mici si 18 locuri pentru masini mari, precum si o spãlãtorie auto. În prezent, in actualul bazar isi desfãsoarã activitatea 125 de agenti economici, dotarea fiind formatã din mai multe tarabe, spatii de depozitare etc., toate improprii unui comert civilizat.

  Articol scris de:

  Raspandeste cu incredere
  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
   2
   Shares

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

  Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

  Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

  Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

  Please enter your comment!
  Please enter your name here