Monitorul de Vaslui : Problemele asociatiilor din Bârlad, aceleasi si… eterne

  82
  0
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  • Prima întâlnire (dar numai) pentru noul primar al Bârladului, Dumitru Boros, cu presedintii de asociatii de proprietari din oras s-a lãsat cu o avalansã de probleme semnalate. Cei care l-au asistat, în schimb, sunt deja plictisiti de aceleasi si aceleasi neajunsuri reclamate la nivel de asociatii de simplii oameni ai Bârladului. Cu toate acestea, abia acum oamenilor le-a ajuns cutitul la os si au recunoscut cã au gresit când au mentinut în functie, timp de trei mandate, un primar care nu a fãcut nimic pentru ei.

  Prin urmare, nicio veste de pe front, cum ar spune unii, dacã este sã tinem cont de faptul cã toate, dar absolut toate problemele reclamate, joi, de presedintii de asociatii, sunt aceleasi de 15 ani, cel putin. Textul de fatã, care se vrea a fi cu titlu informativ despre ce mai este nou în oras, ar putea fi, de fapt, acelasi de anul trecut si de acum 12 ani, când, pe atunci, noul primar al localitãtii, Constantinescu, îi asculta cu nesat pe presedintii de asociatii cum i se plâng de problemele întâmpinate si reclamate de prioprietari. Nici mãcar topul celor mai grave probleme nu s-a schimbat, darãmite sã fi dispãrut vreuna. Locul I, ca de obicei, în ocupã problema câinilor comunitari, tot mai multi si tot mai agresivi, pozitia secundã fiind ocupatã de subsolurile mereu inundate si extrem de urât mirositoare, iar „medalia de argint” o detine indolenta si în aceeasi mãsurã lipsa posibilitãtilor financiare ale multora dintre proprietarii de apartamente din Bârlad. „Marele premiu” este acordat si în mandatul primarului Boros problemei numitã „lipsã sosea de centurã”. Prin urmare, întâlnirea dintre acesta si 35 de presedinti, chiar dacã a durat mai bine de trei ore, se putea foarte bine termina dupã primele 15 minute de discurs sustinut de primii trei presedinti care au luat cuvântul. Dar, pentru cã Boros a venit la întâlnire însotit de directorii Companiei de Utilitãti Publice si Aquavas Bârlad, precum si de seful Sericiului de Gospodãrire Comunalã, mai mult a durat enuntarea solutiilor propuse si identificate de noul Executiv local. La Bârlad, trebuie spus, mereu a zgârâiat si încã mai zgârie urechea problema indolentei unora dintre bârlãdeni, care nici acum nu au înteles pe deplin sensul termenului de „coproprietar”. Primarul Boros, avocat de carierã, le-a explicat celor prezenti cã nu este corect si pânã la urmã uman ca, în momentul în care bunurile aflate în coproprietate nu mai pot fi folosite, sã se cearã imediat ajutor de la stat, fãrã sã se fi fãcut nimic, anterior, în acest sens.
  „De la spatiul din jurul blocului, la fatade si subsol, casa scãrii, liftul si pânã la acoperis, toate sunt în proprietatea oamenilor. Prin urmare, este de datoria coproprietarilor sã le întretinã si/sau repare dacã vor sã se foloseascã de ele. Vã rog, prin urmare, sã faceti sedinte la nivel de asociatii si sã le spuneti oamenilor aceste lucruri. Eu, noi, Primãria, nu spunem cã nu vã ajutãm, ci din contrã. Vã întindem o mânã, dar numai acolo unde chiar nu sunt posibilitãti financiare, nu unde proprietatea este tratatã cu nepãsare, dezinteres si indolentã. Vreau sã vã spun însã cã aceastã problemã trebuie abordatã cu multã atentie, pentru a putrea face oamenii sã înteleagã cã este obligatia lor, întâi, sã îsi întretinã proprietatea. Mi-ati ridicat problema câinilor, vã spun cã este în curs de solutionare si vã dau toate asigurãrile, cea a subsolurilor trebuie sã mai astepte un pic, întrucât deocamdatã nu avem bani sã vã sustinem iar în privinta soselei de centurã vã cer ajutorul. Voi initia, cum am declarat deja public, o amplã campanie de strângere de semnãturi de la bârlãdeni, pentru a putea merge „blindat” la Bucuresti sã pun pe masa Guvernului toatã documentatia investitiei si pentru a reusi sã o deblocãm. Stiu cã mã veti sustine, deci vreau o colaborare strânsã si energicã în viitorul apropiat, nu doar pe acest subiect, ci pe toate. La restul problemelor vãd cã rãspunsurile oferite de cei responsabili v-au satisfãcut”, a spus, în sintezã, primarul Boros, dupã trei ore de discutii cu presedintii de asociatii.

  Articol scris de:

  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here