Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” : Conferinţa Naţională de conservare- restaurare „Doina Darvaş”

0
106
Raspandeste cu incredere
 • 12
 •  
 •  
 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  
  15
  Shares

 

afis_10_A6-1

Conferinţa Naţională de Conservare Restaurare „Doina Darvaş” este un eveniment recomandat in fiecare an de ziarul Jurnalul Bucurestiului si de agentia de presă Intell News(al căror Senior Editor sunt), parteneri media cu Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” din martie 2016.

 

1 a
Oameni fini, docti si valorosi ;de la stanga spre dreapta : Dr. Iuliana Popescu; Dr. Catarina Vivian Dragomir , Director/ Direcţia Ştiinţifică şi de Patrimoniu – Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” ; Acad. Dr. Georgeta Stoica, reputat etnolog; prof. Dr. Ioan Opris; conf.univ.Dr. Paula Stanciu Popoiu , director general la Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti”. Am vrut doar sa spun ca SUNT DOCTORI VERITABILI.

 

2 a
Lansarea filmului documentar Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti”, realizat de TRINITAS TV, in prima zi a Conferintei.

 

Am participat efectiv la Conferinţă ( 1-3 noiembrie 2017), editia a XI-a, la Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti”, in ziua I si ziua a II-a: la lucrările in plen din ambele zile, la vernisajul expozitiei “Restituiri” in cadrul Conferintei si la lansarea filmului documentar „Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti”, realizat de TRINITAS TV. Am prezentat dealtfel ample materiale de presă despre conferinţă in ziarul Jurnalul Bucurestiului, incepând cu 2015. Deschiderea oficială a Conferinţei Naţionale de Conservare Restaurare „Doina Darvaş” a avut loc pe 1 noiembrie 2017, în Sala Victor Ion Popa a Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, Şoseaua Kiseleff nr. 30, a urmat o primă parte din sesiunea in plen, iar apoi vernisajul expozitiei “Restituiri”( coordonator expozitie Dr. Iuliana Popescu), care cuprinde peste trei sute de bunuri cultural-artistice conservate şi restaurate de către specialiştii care îşi desfăşoară activitatea în Laboratorul de Conservare şi Restaurare Patrimoniu din Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti”.

 

afis restituiri
Afisul expozitiei “Restituiri”

 

1 b
1 noiembrie 2017: la expozitia “Restituiri” in cadrul Conferintei Naţionale de Conservare Restaurare „Doina Darvaş”( coordonator expozitie Dr. Iuliana Popescu-in stanga imaginii, aici cu Dr. Aurelia Tudor). Expoziţia cuprinde peste trei sute de bunuri cultural-artistice conservate şi restaurate de către specialiştii care îşi desfăşoară activitatea în Laboratorul de Conservare şi Restaurare Patrimoniu din Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti”.

 

Conferinţa din acest an, cu acronimul CONScience 2017, s-a desfăşurat în perioada 1-3 noiembrie şi a avut următoarele secţiuni:

Formarea profesională în slujba cunoaşterii şi salvării patrimoniului; bune practici în prezervarea patrimoniului mobil; salvarea monumentelor – urgenţă de grad zero la nivel naţional.

Pe 2 noiembrie, in a doua zi a Conferintei, a avut loc si masa rotundă cu tema „Restaurarea între profesionalism şi impostură”. Lucrările conferinţei vor fi publicate în Buletinul de conservare-restaurare RESTITUTIO, volumul al XI-lea.

Azi, in a III-a zi, am realizat si filmul dedicat evenimentului (alcătuit din circa 30 de videoclipuri realizate pe 1 si 2 noiembrie), fiind astfel singurul jurnalist cultural prezent in toate cele 3 zile ale manifestării, apreciez faptul că a fost observat si subliniat acest lucru de către conducerea Muzeului, in fiecare an s-a repetat povestea:2015, 2016, 2017! Bineinteles că erau comunicări interesante in toate zilele Conferintei, dar lipsa spatiului si mai ales a timpului meu nu imi permite să le prezint, ar fi trebuit să fac in acest caz un intreg serial de televiziune!

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”: Conferinţa „Doina Darvaş”, 2017, film de Claudiu Victor Gheorghiu

 

 

 

PS. În paralel este incă deschisă şi se mai poate vizita expoziţia ” Sărbătoarea Breslei 2017″, expozitie organizată de Filiala noastră AFAPRR: Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România, pe simezele sălii H.H. Stahl.

 

artportfolio
Afis la evenimentul „SĂRBĂTOAREA BRESLEI 2017”, ziua breslei creatorilor de artă religioasă si a restauratorilor, eveniment organizat de Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România : AFAPRR a Uniunea Artiștilor Plastici din România la Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti”

 

 

1 a 8
Sala H.H. Stahl , lucrări pe simeze de : Corneliu Ratcu, Romeo Gheorghită, Cristian Olteanu, Florian Mihăilescu si Claudiu Victor Gheorghiu

 

 

Articol, film si fotoreportaj de: Claudiu Victor Gheorghiu, Senior Editor al paginii de Cultură a agentiei de presă Intell News si al ziarului Jurnalul Bucurestiului; afilieri: Visarta si Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România : AFAPRR, totodată consilier media si al Comitetului Director al AFAPRR a Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Materiale realizate in perioada 1-3 noiembrie 2017.


Raspandeste cu incredere
 • 12
 •  
 •  
 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  
  15
  Shares

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here