O familie de artisti la galeria Luceafărul: Costin si Cela Neamțu

0
107
Afisul expoziţiei “Trăiri iconice”
Raspandeste cu incredere
 • 36
 •  
 •  
 • 4
 •  
 •  
 •  
 •  
  40
  Shares

Sondajul nostru

 

cela Afis COSTIN & CELA NEAMTU - Galeria Luceafarul 2018
Afisul expoziţiei “Trăiri iconice”

Articolul face parte din ciclul ”La pas prin galeriile bucurestene”, rubrică infiintată de mine si consacrată deja, din luna Mai 2015, in ziarul Jurnalul Bucurestiului.

Centrul Cultural “Mihai Eminescu” , instituţie publică de cultură, aflată în subordinea Consiliului Local al Primăriei Sectorului 2, ne invită din nou la un eveniment cultural de inaltă tinută, găzduit pe simezele uneia dintre galeriile de artă ale acestei institutii: 2 Art, Luceafărul si Calderon.

Se va deschide joi, 12 aprilie 2018, ora 18.00, la galeria Luceafărul, expoziția intitulată “Trăiri iconice” , a familiei de artiști Neamțu , recte expozitia de pictură cu lucrări semnate de Costin Neamtu, invitată fiind artista Cela Neamțu, cu lucrări de tapiserie.

Prezentarea expoziției va fi făcută de Luiza Barcan, istoric si critic de artă.

Curator al expoziției este Răzvan Ionut Cirică.

Parteneri: Uniunea Artiștilor Plastici din România si Galeria EriCris Art, Bucuresti;

Parteneri media: Intell News, Artportfolio, Jurnalul Bucurestiului, Top Business/Piata de Artă.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 11 aprilie-4 mai 2018, de luni până vineri, între orele 9,00 -17,00, la Galeria de Artă Luceafărul a Centrului Cultural „Mihai Eminescu”, situată in Parcul National.

cela neamtu invitatie

 

Pe cei doi artisti i-am mai prezentat (in special pe doamna Cela Neamtu) in ziarul Jurnalul Bucurestiului, dar si in pagina de cultură a agentiei de presă Intell News, acolo si intr-una din rubricile mele, intitulată “Portret de artist”, mai precis pe 22 mai 2017: ” Portret de artist: Cela Neamţu si tapiseria triumfală”, link: http://www.intellnews.ro/portret-de-artist-cela-neamtu-si-tapiseria-triumfala/

Cela Neamţu s-a născut pe data de 16 iulie 1941 în localitatea Piciorul Lupului, judeţul Iaşi. Între 1960 – 1966 a urmat cursurile Institutului de Arte Plastice “Nicolae Grigorescu”(actuala UNARTE) din Bucureşti, Secţia Arta textilă, iar din 1970 este membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România, Filiala Arte Decorative(sectia Textile) București . Ce am remarcat imediat la acest mare artist contemporan este smerenia, simtul umorului, dar mai ales lipsa bârfelor la adresa colegilor(includ aici si lucrările de pe simeze), ceea ce trebuie să recunoastem că este calitatea primordială pe care o are un artist implinit.

senso
Un autograf si cuvintele doamnei Cela Neamțu valorează mult pentru mine , plus că sunt un balsam impotriva detractorilor mei. Aici, doamna Cela imi scrie in catalogul expoziţiei “Timp regăsit” , la Galeria Senso, noiembrie 2016.

 

Costin Neamţu s-a născut pe data de 4 mai 1939 la Corni, judeţul Suceava. A absolvit Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” (actuala UNARTE) din Bucureşti in anul 1967, secţia pictură monumentală, unde i-a avut profesori pe: Simona Vasiliu Chintila, Ştefan Szonyi, Costin Ioanid, Ghiţă Popescu. Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, Filiala Pictură București.

costin neamtu
Pictorul Costin Neamțu si pictorita Irina Florescu, la expoziția “Promoția ’67-50 de ani de la absolvirea Institutului de Arte Plastice Nicolae Grigorescu din București”, octombrie 2017. Este singura fotografie cu dumnealui, nu doar cu lucrările dumnealui.

 

 

Ziarul Jurnalul Bucurestiului si agentia de presă Intell News au plăcerea să fie parteneri media ai Centrului Cultural “Mihai Eminescu”, instituţie publică de cultură, aflată în subordinea Consiliului Local al Primăriei Sectorului 2.

 

Articol de : Claudiu Victor Gheorghiu, Senior Editor al paginii de Cultură a agentiei de presă Intell News si al ziarului Jurnalul Bucurestiului, 10 aprilie 2018

1. CVG, foto oficiala
Claudiu Victor Gheorghiu

Raspandeste cu incredere
 • 36
 •  
 •  
 • 4
 •  
 •  
 •  
 •  
  40
  Shares